Οι μαθητές της Αθήνας: Ευχαριστούμε για τα θρανία πολλαπλών χρήσεων, το γιορτάσαμε χορεύοντας ΜΠΑΛΛΟ πάνω τους — Επιστολή στην “Αυγή” έστειλε η MARC για το δημοσίευμα με την έρευνα «τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι»

Ελλάδα 2021: «Γέφυρα» με θρανία έφτιαξαν μαθητές και καθηγητές για να φύγουν από πλημμυρισμένο σχολείο (Video) | ROSA.GR

“Σκόνη” κάνουν Κεραμέως-κυβέρνηση οι μαθητές της Αθήνας

“Σφάζουν με το γάντι” κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας οι μαθητές της Αθήνας με ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή τους μετά τις εικόνες ντροπής στα σχολεία, όπως στη Ν.Φιλαδέλφεια με τα θρανία που έγιναν γέφυρα για να βγουν από τις πλημμυρισμένες τάξεις-κοντέινερ οι μαθητές, μετά την επέλαση του “Μπάλλου”, της κακοκαιρίας που αναμενόταν εδώ και μέρες ότι θα χτυπήσει και την Αττική.

Σε μία ιδιαίτερα δηκτική ανακοίνωση, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας δηλώνει μεταξύ άλλων ότι “πήγε καλά η τηλε-άντληση των υδάτων μέσω webex από τα προαύλιά μας και από τα ολοκαίνουργια κοντέινερ που έχουμε για αίθουσες” ενώ ευχαριστεί τη Νίκη Κεραμέως και την κυβέρνηση “για τα θρανία πολλαπλών χρήσεων με τα οποία εξοπλίσατε τα σχολεία μας. Το γιορτάσαμε χορεύοντας ΜΠΑΛΛΟ πάνω τους“.

Καταλήγει τέλος με ένα “καρφί” για την καταστολή στα σχολεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά “ενημερώστε εκ μέρους μας την αντιτρομοκρατική και τα ΜΑΤ ότι σήμερα και αύριο λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων δεν χρειάζεται να έρθουν από τα σχολεία και τις γειτονιές μας. Από Δευτέρα. Προς το παρόν μπορείτε να στείλετε το Λιμενικό“.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αγαπητό Υπουργείο «Παιδείας» και αγαπητή Κυβέρνηση

Εκ μέρους όλων των σχολείων και μαθητών θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλετε ώστε να προστατέψετε τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, ώστε να είναι τα σχολεία μας ασφαλή, χωρίς κενά σε καθηγητές, ώστε να εξασφαλίζεται ότι όλοι οι μαθητές θα απολαμβάνουμε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.

Σας ενημερώνουμε ότι η «Αξιολόγηση» των σχολικών κτιρίων και υποδομών κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα χάρη στη γενναία κρατική σας χρηματοδότηση. Μας χαροποίησε ιδιαίτερα τα νέα μαθήματα που προστέθηκαν στο ημερήσιο σχολικό πρόγραμμά μας, αυτά του κανόε-καγιάκ και της κολύμβησης.

Επίσης πήγε πολύ καλά η τηλε-άντληση των υδάτων μέσω webex από τα προαύλιά μας και από τα ολοκαίνουργια κοντέινερ που έχουμε για αίθουσες.

Επιπρόσθετα, ευχαριστούμε για τα θρανία πολλαπλών χρήσεων με τα οποία εξοπλίσατε τα σχολεία μας. Το γιορτάσαμε χορεύοντας ΜΠΑΛΛΟ πάνω τους.

Τέλος, ενημερώστε εκ μέρους μας την αντιτρομοκρατική και τα ΜΑΤ ότι σήμερα και αύριο λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων δεν χρειάζεται να έρθουν από τα σχολεία και τις γειτονιές μας. Από Δευτέρα. Προς το παρόν μπορείτε να στείλετε το Λιμενικό.

Με εκτίμηση

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας

Πέμπτη 14/10/2021

Υ.Γ. Θυμάστε που νομίζατε ότι βρέχει; Τότε δεν έβρεχε… Τώρα βρέχει!

 

Επιστολή στην “Αυγή” έστειλε η MARC για το δημοσίευμα με την έρευνα «τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι» και τα νούμερα που δεν βγαίνουν – Η απάντηση της εφημερίδας

Επιστολή στην “Αυγή” έστειλε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc για να απαντήσει στο δημοσίευμα για την έρευνα που παρουσιάστηκε προ ημερών στον Antenna και μεταξύ άλλων περιελάμβανε ερώτημα “«τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι”, το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα “προδίδει την προβληματική συγκρότηση του δείγματος από μέρους της εταιρείας”.

Η επιστολή της εταιρείας στην “Αυγή” και ακολουθεί η απάντησή της εφημερίδας:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ MARC ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ

Κύριε Διευθυντά,

Είναι αρχή της εταιρείας μας να μην απαντά σε δημοσιεύματα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, το άρθρο του κυρίου Βογιατζόγλου βασίζεται σε σαφές και εξόφθαλμο μαθηματικό σφάλμα, που προκύπτει από λανθασμένες παραδοχές.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ για την πρόσφατη δημοσκόπηση της MARC στον ΑΝΤΕΝΝΑ και ειδικότερα για την ανάλυση της πρόθεσης ψήφου των ανεμβολίαστων-αντιεμβολιαστών, παραθέτουμε τα εξής:

 1. Η έρευνα διαχώριζε τον ενήλικο πληθυσμό σε
  1. εμβολιασμένους έστω και με μια δόση,
  2. νοσήσαντες που δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά έχουν φυσική ανοσία
  3. ανεμβολίαστους που δηλώνουν ότι πιθανόν να εμβολιαστούν και
  4. ανεμβολίαστους που δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστούν.
 1. Το ποσοστό των εμβολιασμένων με έστω και μία δόση ενηλίκων στην χώρα την Δευτέρα 11/10/2021 όταν και ολοκληρώθηκε η έρευνα ήταν άνω του 71,5% και όχι 61% όπως γράφει η ΑΥΓΗ.
 1. Παράλληλα το ποσοστό των ενηλίκων που έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία από νόσηση και δεν έχουν κάνει ούτε μια δόση εμβολίου, υπολογίζεται από τους αρμόδιους σε 3,6%.
 1. Επιπλέον η MARC κατέγραψε, με ειδική ερώτηση, ότι ποσοστό 75% των ανεμβολίαστων (και μη νοσησάντων ) ενηλίκων δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί.
 1. Η ανάλυση της πρόθεσης ψήφου είχε ως βάση τους ενήλικες που δεν έχουν κάνει καμία δόση εμβολίου, δεν έχουν φυσική ανοσία από νόσηση με covid-19 και δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν.

Συνεπώς οι υποτιθέμενες αναλύσεις και καταγγελίες του άρθρου για δυσανάλογα εκλογικά ποσοστά κομμάτων δεν ευσταθούν.

Η MARC, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς τους πολίτες, τηρεί απαρέγκλιτα την επιστημονική μεθοδολογία και τους κανόνες δεοντολογίας για την διεξαγωγή ερευνών κοινής γνώμης.  Και αυτό θα συνεχίσει να πράττει.

Με την παράκληση η απάντησή μας να δημοσιευθεί, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Αθήνα, 14/10/2021

Η απάντηση του avgi.gr

Στην απάντησή της η Marc επισημαίνει ότι η «ανάλυση της πρόθεσης ψήφου είχε ως βάση τους ενήλικες που δεν έχουν κάνει καμία δόση εμβολίου, δεν έχουν φυσική ανοσία από νόσηση με covid-19 και δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν».

Στην κάρτα που εμφανίστηκε στο δελτίο του ΑΝΤ1, όμως, δεν έγραφε τα παραπάνω. Έγραφε – κατά λέξη – «Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι».

Οι ανεμβολίαστοι, βάσει του ορισμού που υιοθετεί η Ελληνική Πολιτεία, είναι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως (και με τις δύο δόσεις) και δεν έχουν πιστοποιητικό πρόσφατης νόσησης (άλλωστε, και οι νοσήσαντες εμβολιάζονται μετά από την παρέλευση ορισμένου χρονικού διαστήματος).

Εξυπακούεται, επίσης, ότι το εάν σκοπεύει να εμβολιαστεί ένας πολίτης, δεν συνιστά τεκμήριο του εάν εντάσσεται ή όχι στους «ανεμβολίαστους».

Τι να υποθέσουμε λοιπόν; Ότι η Marc κατηγορεί, όχι την Αυγή, αλλά την… Ελληνική Πολιτεία για «λανθασμένες παραδοχές» σε ό,τι αφορά τον ορισμό του «ανεμβολίαστου»; Μάλλον απίθανο.

Σε κάθε περίπτωση, ουδέν «σαφές και εξόφθαλμο μαθηματικό σφάλμα» υφίσταται στο άρθρο μας. Και με απόλυτο σεβασμό στο ευγενές και ήπιο πνεύμα της επιστολής της Marc, θα ήμασταν ευτυχείς εάν στο μέλλον καθίστατο εφικτό να αποφεύγονται παρόμοιες λεκτικές ακρότητες, που μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες παρερμηνείες.

πηγή: avgi.gr