Οι κλήσεις για την προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών εν’ όψει Eurovolley * «Πτήση» για τη Λαρίσα Ιαπικίνο με 6,83μ. στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας * Roland Garros: Πρεμιέρα με Μούτσοβα η Σάκκαρη στο Παρίσι

Εθνική Γυναικών

Στις 5 Ιουνίου ορίστηκε το πρώτο ραντεβού της Εθνικής γυναικών που θα πιάσει δουλειά εν όψει της συμμετοχής της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (15/8-3/9).

Όπως είχε προαναγγείλει και στη συνέντευξη του στο www.volleyball.gr ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιουνούς Οτσάλ, στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας θα δουλέψει με αθλήτριες «…που είναι υποψήφιες για να βρεθούν στην εθνική και θέλω να δω πόσο έτοιμες είναι για την πρώτη ομάδα. Κάποιες απ’ αυτές θα είναι μαζί και στη συνέχεια. Φέτος έχουμε την ιδιαιτερότητα ότι συμμετέχουμε μόνο σ’ ένα τουρνουά, τα τελικά του Ευρωπαϊκού και δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τις δοκιμές που κάναμε πέρσι για παράδειγμα στους Μεσογειακούς Αγώνες. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό και δεν θέλω μετά το τέλος των αγώνων οι αθλήτριες να μην κάνουν τίποτα. Κάποιες έπαιξαν πραγματικά πολύ καλά όλη τη σεζόν και θέλω να τις δώ αλλά και να τις δώσω να καταλάβουν ότι έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στην εθνική ομάδα. Σίγουρα θα υπάρχουν και κορίτσια από το εξωτερικό και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα πολύ καλό αρχικό γκρουπ που θα μας βοηθήσει και στη συνέχεια για να κάνουμε καλή δουλειά εν όψει του Ευρωπαϊκού».

Έτσι λοιπόν στο πρώτο ραντεβού στις 5 Ιουνίου (ημέρα που η αποστολή θα αναχωρεήσει για την Άρτα όπου θα παραμείνει για τρεις εβδομάδες) έχουν κληθεί οι ακόλουθες αθλήτριες:

Νίκη Απλαδά

Τάνια Κιουτσιούκη

Κική Τερζόγλου

Κατερίνα Αλλαγιάννη

Αριστέα Τοντάι

Μαρία Τσιτσιγιάννη

Ιωάννα Σπανάκη)

Εύα Τάνη

Έλενα Καρακάση

Ξένια Κακουράτου

Μαρίνα Μπελιά

Ελευθερία Μανιατογιάννη

Έλενα Μπάκα

Ασημίνα Νικολογιάννη

Άννα Σπανού

Ευφροσύνη Αλεξάκου

Αριάδνη Καθάριου

Σταματία Κυπαρίσση

Το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας ξεκινά στις 19 Ιουνίου κι εκεί έχουν κληθεί από τον κ. Οτσάλ οι εξής αθλήτριες:

Ανδρομάχη Τσιόγκα

Μελίνα Εμμανουηλίδου

Άννα Καλαντάτζε

Λαμπρινή Κωνσταντινίδου

Παναγιώτα Ξανθοπούλου

Μαριαλένα Αρτακιανού

Κωνσταντίνα Βλαχάκη

Όλγα Στράντζαλη

Μαρτίνα Ξανθοπούλου

Μάρθα Ανθούλη

Ανθή Βασιλαντωνάκη

Στο πρώτο στάδιο η Εθνική θα πραγματοποιήσει κοινές προπονήσεις με την ομάδα της Αιγύπτου το διάστημα 16-24 Ιουνίου, ενώ θα δοθούν και τρία φιλικά παιχνίδια (18-20 Ιουνίου).

Στο δεύτερο στάδιο και το διάστημα 11-17 Ιουλίου θα βρεθεί στην Ελλάδα η Σλοβενία για κοινή προετοιμασία και τρία φιλικά (12, 13 και 15 Ιουλίου), ενώ το διάστημα 18-22 Ιουλίου οι Σλοβένες θα ανταποδώσουν τη φιλοξενία (με τις δυο ομάδες να παίζουν άλλα τρία φιλικά από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου).

Τέλος το διήμερο 4-5 Αυγούστου η Εθνική θα αντιμετωπίσει τη Βουλγαρία σε 2 φιλικά επί ελληνικού εδάφους που θα αποτελέσουν και την πρόβα τζενεράλε εν όψει του ταξιδιού μας στη Γερμανία.

Υπενθυμίζουμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι στον 3ο όμιλο (οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Ντίσελντορφ) όπου εκτός της Γερμανίας υπάρχουν και οι Τουρκία, Τσεχία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν με τους αγώνες να διεξάγονται στο Ντίσελντορφ.

 

«Πτήση» για τη Λαρίσα Ιαπικίνο με 6,83μ. στο μίτινγκ αλμάτων της ΚαλλιθέαςΗ Λαρίσα Ιαπικίνο πρωταγωνίστησε στο μίτινγκ της Καλλιθέας

Η Λαρίσα Ιαπικίνο με άλμα στα 6,83μ. στο μήκος ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας

Το μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας για μια χρονιά ακόμα προσέφερε υψηλές επιδόσεις, με τη Λαρίσα Ιαπικίνο να είναι το κεντρικό πρόσωπο στο «Ελ Πάσο».

Η 21χρονη Ιταλίδα αναδείχθηκε νικήτρια στο μήκος με άλμα στα 6,83μ. (-1,8 μ/δ) σε μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις στον κόσμο. Η Ιαπικίνο είναι κόρη της Φιόνα Μέι, «ασημένια» στο ίδιο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες ολυμπιακών στην Ατλάντα και στο Σίδνεϊ.

Η νεαρή Ιταλίδα με το άλμα της στο στάδιο της Καλλιθέας βελτίωσε το ρεκόρ της στον ανοιχτό στίβο, που ήταν στα 6,80μ. από το 2020. Το καλύτερο άλμα της καριέρας της το πέτυχε τον Μάρτιο στην «Ατακιόι Αρένα» της Κωνσταντινούπολης με άλμα στα 6,97μ. που της χάρισε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Η Ιαπικίνο σημείωσε τα 6,83μ. στο 6ο άλμα της, στις άλλες έγκυρες προσπάθειές της σημείωσε άλματα στα 6,69μ., 6,68μ. και 6,72μ. Τη 2η θέση κατέλαβε η Καντί Σανιά από τη Σουηδία με 6,61μ. και την 3η η Ρουμάνα, Αλίνα Ροτάρου με 6,51μ. Από ελληνικής πλευράς η Ναταλία Μπέση ήταν 7η με 6,08μ. και η Αναστασία Σαρλάνη 8η (6,06μ.)

Στο τριπλούν γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η Αμερικανίδα, Τόρι Φράνκλιν με 14,13μ., ενώ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Οξάνα Κορένεβα ήταν 2η με ατομικό ρεκόρ στα 13,71μ.

Ο Νίκος Σταματονικολός κατάφερε να πετύχει το στόχο του και με άλμα 7,71 μ. στο μήκος σημείωσε επίδοση καλύτερη από το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Ο αθλητής του Παναγιώτη Μπαλταδούρου έδειξε από την αρχή πως είναι σε καλή κατάσταση, αφού στο δεύτερο άλμα σημείωσε 7,43 μ. και στο τρίτο 7,54 μ., συνέχισε με 7,41 μ. και 7,54 μ., ενώ το 7,71 μ. το πέτυχε στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια. Ο 20χρονος, ο οποίος ήταν 5ος, βελτίωσε και το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 7,62 μ. από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι.

Ο Ινδός Μουραλί Σρεσανκάρ επικράτησε στο μήκος με 8,18 μ., ενώ ο συμπατριώτης του Άλντριν Τζόνσον έμεινε στα 7,85 μ. και ο Τζάλεν Ρούκετ (Αυστραλία) στην τρίτη με 7,80 μέτρα.

Στο ύψος η Παναγιώτα Δόση φαίνεται να βρίσκεται το ρυθμό της, αφού για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ξεπέρασε το 1,84 μ., ενώ στη είχε την ευκαιρία να δει τον πήχη στο 1,88 μέτρα. Δεύτερη με το ίδιο ύψος ήταν η Μπάνκα Σλάμινγκ και τρίτη η αθλήτρια της κατηγορίας Κ18 Νικολέτα Μιχαηλίδου με 1,75 μ. και χαμένες στη συνέχεια προσπάθειες στο 1,80 μέτρα.

Η Ελένη Πόλακ ήταν νικήτρια στο επί κοντώ με άλμα στα 4,30 μ., ύψος που ξεπέρασε με την τρίτη προσπάθεια. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη στη συνέχεια έβαλε τον πήχη στα 4,50 μ., ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει καμία από τις τρεις προσπάθειες της.

Η Τουρκάλα Ντεμέτ Παρλάκ ήταν δεύτερη με 4,15 μ. και η Αλίνα – Αμαλία Φλώρου – Δημητριάδου τρίτη με 4,05 μέτρα. Η Νικόλ Κυριακοπούλου ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,15 μ., ύψος που δεν μπόρεσε να υπερβεί. Η αθλήτρια αγωνίστηκε με μικρά κοντάρια και παρότι ήταν σε καλή κατάσταση, δεν μπόρεσε να βρει το ρυθμό της.

Στο ύψος των Ανδρών ο Φαμπιάν Ντέρλιντ ήταν νικητής με 2,18μ., ύψος που ξεπέρασε και ο Αντώνης Μέρλος. Ο Ανδρέας Μίτα ήταν τρίτος με 2,15 μέτρα.

 

Roland Garros: Πρεμιέρα με Μούτσοβα η Σάκκαρη στο Παρίσι

H Μαρία Σάκκαρη κάνει σμας
Με την Καρολίνα Μούτσοβα που πέρυσι την είχε αποκλείσει στον δεύτερο γύρο, θα παίξει στον πρώτο γύρο του Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη.

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκινά με ένα πολύ δυνατό ματς στον πρώτο γύρο του Roland Garros, το οποίο ξυπνά και άσχημες μνήνες.

Η κλήρωση την έφερε αντιμέτωπη με την Τσέχα Καρολίνα Μούτσοβα, ενώ είναι στο ίδιο τέταρτο με την Τζέσικα Πεγκούλα, στην κάτω πλευρά όπου στα ημιτελικά μπορεί να συναντήσει την Σαμπαλένκα.

Η Μούτσοβα ήταν αυτή που πέρυσι στο Παρίσι είχε αποκλείσει την Ελληνίδα τενίστρια στον δεύτερο γύρο, με την Σάκκαρη να έχει τώρα την ευκαιρία να πάρει ρεβάνς. Στα μεταξύ τους ματς πάντως, η Τσέχα έχει προβάδισμα 2-1 στις νίκες.

Η Μαρία αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Μούτσοβα, θα παίξει με μία εκ των Ποντορόσκα και Πονσέ, ενώ στον τρίτο γύρο πιθανές αντίπαλες είναι οι ΤίχμανΕράνι και Μπέγκου.

Στον τέταρτο γύρο πιθανότατα ακολουθεί μία εκ των ΜπένσιτςΛινέτ και Φερνάντες, ενώ στα προημιτελικά μία εκ των ΠεγκούλαΜέρτενςΠαβλιουτσένκοβα και Ποτάποβα.

Στα ημιτελικά εκτός της Σαμπαλένκα, πιθανές είναι οι Οσταπένκο, Κασάτκινα, Πλίσκοβα και Ζενγκ.

Η Σβιόντεκ ξεκινά την υπεράσπιση του τίτλου της κόντρα στην Ισπανίδα Μπούσκα και η Σαμπαλένκα θα έχει δύσκολο τεστ με την Ουκρανή Κόστιουκ.

Η Σβιόντεκ στο πρώτο τέταρτο έχει ταμπλό… φωτιά με Κρεϊτσίκοβα,ΑζαρένκαΚουντερμέτοβα και Γκοφ που αντιμετώπισε πέρυσι στον τελικό.