Οι «δωρεάν μαστογραφίες» ήταν περιτύλιγμα με ροζ κορδέλα μπροστά στα 37 δισ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν τούς φτάνουν τα δικά τους ζητήματα, αλλά «οικειοποιούνται» και τα θέματα των άλλων ακόμη κι αν προκύπτουν από κάτι καλό όπως ένα μαξιλάρι ασφαλείας

Το βράδυ της Κυριακής (25/10) αντιληφθήκαμε ότι όλος ο εσωτερικός διάλογος – για να μην πω καβγάς – που έλαβε χώρα στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το καλοκαίρι για το περίφημο μαξιλάρι των 37 δισ., έγινε επί της ουσίας για το μαξιλάρι της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Δηλαδή, η δημόσια συζήτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Παύλο Πολάκη αλλά και άλλων στελεχών του κόμματος για το εάν τα 37 δισ. θα μπορούσαν να είναι και 30 ώστε να ενισχυθούν εγκαίρως αδύναμες κοινωνικές ομάδες και οπωσδήποτε η μεσαία τάξη, συζήτηση που προκάλεσε μία καταστροφική εσωστρέφεια, δεν διεξήχθη για κάτι που αφορούσε τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά για κάτι που εντάσσεται στην «ιδιοκτησία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πιο απλά στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν τούς φτάνουν τα δικά τους ζητήματα, αλλά «οικειοποιούνται» και τα θέματα των άλλων ακόμη κι αν προκύπτουν από κάτι καλό όπως ένα μαξιλάρι ασφαλείας. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την σχετική αποστροφή του πρωθυπουργού, ο οποίος κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του όχι μόνο έφτιαξε το μαξιλάρι των 37 δισ. αλλά είναι και «δικό μας».

Προσοχή! Αυτήν την άποψη ο πρωθυπουργός δεν την διατύπωσε σε κάποια άτυπη σύσκεψη στο γραφείο του στο Μαξίμου ή σε κάποια στιγμή χαλάρωσης με στενό κύκλο προσώπων. Την εξέφρασε και μάλιστα με επίμονο τρόπο σε ζωντανή μετάδοση από το βήμα της Βουλής έχοντας απέναντί του τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον οποίο ουσιαστικά προκαλούσε.

Το κυριότερο όμως είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόταν στον ελληνικό λαό, τον οποίο και επιχείρησε να πείσει πως χάρη στη δική του κυβέρνηση η χώρα έχει στην διάθεσή της ένα μεγάλο πακέτο ασφαλείας. Κάπως έτσι η εξαγγελία του την ίδια ημέρα ενός προγράμματος για τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο του μαστού, που εφαρμόζεται ήδη από το 2018, δηλαδή από τους προηγούμενους και μάλιστα με πολύ περισσότερα ωφελήματα για τις γυναίκες, φαίνεται απλώς ένα πακέτο με περιτύλιγμα και μία ροζ κορδέλα…

Βούλα Κεχαγιά

Βούλα Κεχαγιά