Οι δήθεν άριστοι της ΝΔ με θράσος στοχοποιούν τους νέους… Ευαγγελία Μανιτσούδη

Συχνά ακούμε από χείλη πολιτικών αλλά και πολλών «πολιτικάντιδων», για το πόσο νοιάζονται για τους νέους, ότι αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας ,ότι σε αυτούς στηριζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο.

Από αυτούς που τα λένε, πολλοί τα πιστεύουν, αλλά κάποιοι νοιάζονται για τους νέους μόνο στα λόγια , απλά μέσα στο μονότονο προεκλογικό συνήθως λογύδριο οι νέοι πρωτοστατούν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ η οποία ως αντιπολίτευση καμώνονταν ότι νοιάζεται για τους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό-κρύβοντας ή παραπλανώντας τους πολίτες ότι το μεγάλο κύμα φυγής έγινε επί των ημερών τους- και τάζοντας –ως συνήθως-ότι οι νέοι πρέπει να γυρίσουν στην χώρα και ότι θα βρουν δουλειές, το τελευταίο ειδικά διάστημα έχει ενοχοποιήσει και στοχοποιήσει τις νέες και τους νέους συστηματικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά και ούτε νοιώθω έκπληξη γιατί ,πάντοτε αυτό έκαναν, χωρίς ενδοιασμό, χωρίς συστολή. Όταν στριμώχνονταν για κάτι το πρώτο που έκαναν ήταν η στοχοποίηση. Παρακολουθήσαμε και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τι γίνεται με την πανδημία, οι νέοι δεν προσέχουν, δεν φοράνε μάσκα, γλεντάμε και γυρίζουν στις διακοπές και μπορεί να είναι η αιτία που θα νοσήσουν οι γονείς και οι παππούδες τους και με λίγα λόγια η πορεία της πανδημίας στην χώρα κινδυνεύει από τους ανεύθυνους νέους που δεν φθάνει αυτό τεμπελιάζουν και δεν ψάχνουν για δουλειά ,γιατί είναι ανόητοι επειδή δεν ξέρουν ούτε ένα βιογραφικό να φτιάχνουν. Κοινωνικός αυτοματισμός παντού στην Ελλάδα που έβγαλε αυτοδύναμη την ΝΔ, για να την εκδικείται και να κατηγορεί την νεολαία.

Αυτή η τελευταία αθλιότατη δήλωση, ήταν άλλο ένα αποδεικτικό της αγάπης για τους νέους που νοιώθει η ΝΔ και ειδικά οι νέοι της ΝΔ ,οι οποίοι δεν έχουν επιδείξει κανένα βιογραφικό και καμία τεράστια προϋπηρεσία παρά μόνο αυθάδεια, κυνισμό και κακία. Δεν αποτελεί όμως αποκλειστικά προσωπική άποψη ,αλλά πλήρης αποτύπωση της θεωρίας Πισσαρίδη, για την οποία βραβεύτηκε με Νόμπελ και ασπάζεται πλήρως η ΝΔ. Πολλά θα περίμενα αλλά αυτό πλέον ξεφεύγει και μάλιστα την στιγμή που η αμείωτη ένταση της πανδημίας επιβεβαιώνει την εργασιακή ανασφάλεια. Στην νέα έκθεση της Eurostat, η ανεργία στη χώρα μας τον Μάιο εκτοξεύτηκε στο 17% από 15,7% τον Απρίλιο και ειδικότερα στους νέους κάτω των 25 ετών η ανεργία ήταν 37,5% τον Μάιο από 32,6% τον Απρίλιο.

Δεν προοδεύει έτσι ένας τόπος και για να έχει ελπίδα ,χρειάζεται πραγματική αγάπη και νοιάξιμο για τους νέους μας, χρειάζεται πρόγραμμα και όραμα. Είναι κατάντια και πρόκληση και συγχρόνως εξοργιστικό από μια κυβέρνηση που έχει καταρρίψει κάθε προηγούμενο στην τακτοποίηση των δικών της παιδιών, στην κυβέρνηση που αλλάζει χωρίς ντροπή τα κριτήρια προσλήψεων παντού ανάλογα με τις ορέξεις της και ποιους θέλει να εξυπηρετήσει, στην κυβέρνηση που αλλάζει ακόμα και το ΑΣΕΠ, να έχει το θράσος να μιλά τόσο ξεδιάντροπα και θρασύτητα.

Φανταστείτε, τι θα γίνονταν αν αυτά τα έλεγε ακόμα και ένα απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα κανάλια θα έκλαιγαν με κροκοδείλια δάκρυα ,αλλά στην σημερινή περίπτωση ήταν απλά Τρίτη. Είναι απαράδεκτοι και εξοργιστικοί.

Είναι , όμως στο δικό μας χέρι να απαλλαγούμε από αυτό το απάνθρωπο κατεστημένο που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και τα προβλήματα της καθημερινότητας όλων μας και ειδικότερα των νέων.