Οι αριθμοί για τους θανάτους από κορονοϊό που προκαλούν τρόμο — Ποιος πήρε τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα; — ΟΑΕΔ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για επιδότηση εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω

ΠΟΕΔΗΝ: «Εμπόλεμη ζώνη» θυμίζει το Νοσοκομείο Νίκαιας (φωτογραφίες) | Η  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Στην Περιφέρεια (Έδεσσα, Αγρίνιο, Κέρκυρα, Βέροια, Ξάνθη, Κόρινθος) το ποσοστό θνησιμότητας στις ΜΕΘ ήταν 80% με 100%.Οι αριθμοί για τους θανάτους από κορονοϊό που προκαλούν τρόμο

Υπάρχουν αριθμοί που αποδεικνύουν την επικινδυνότητα αυτής της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αριθμοί που αποδεικνύουν το πόσο κακό μπορεί να προκαλέσει σε έναν λαό η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία. Αυτή που τους οδηγεί να αφήνουν το ΕΣΥ εντελώς αθωράκιστο, παρότι πεθαίνουν άνθρωποι εξαιτίας της έλλειψης κλινών ΜΕΘ και προπαντός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τα πρώτα αποκαλυπτήρια έκανε η μελέτη του πιο στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Σωτήρη Τσιόδρα, που επισημαίνει ότι πέθαναν άδικα 1.530 άνθρωποι που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν το ΕΣΥ ήταν όπως θα έπρεπε. Κι΄ αυτό μέχρι το Μάιο του 2021.

Την πιο τρομερή αποκάλυψη έκανε ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στη Βουλή όταν είπε πως ως το Μάιο το 2021 είναι 6.588 οι  ασθενείς που πέθαναν χωρίς να δεχτούν ιατρική φροντίδα εξαιτίας των τεράστιων αδυναμιών του ΕΣΥ, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το Μαξίμου δεν θέλουν να ενισχύσουν για να μην ενοχλήσουν τις ιδιωτικές κλινικές. Και συνολικά φτάνουν σύμφωνα με τους υπολογισμούς του 12.000.

Διαβάστε την ομιλία του Παύλου Πολάκη στη Βουλή (που δεν ακούσατε στην τηλεόραση και δεν δημοσίευσαν τα πετσοταϊσμένα σάιτ) και θα συγκλονιστείτε με το έγκλημα διαρκείας που συντελείται.

Η μελέτη αυτή, είπε ο Παύλος Πολάκης, λέει πως από την 1η Σεπτεμβρίου του 2020 έως τις 6 Μαΐου του 2021 διασωληνώθηκαν 6.280 ασθενείς. Από αυτούς πέθαναν οι 3.288, οι άλλοι επιβίωσαν.

Και η μελέτη αποδεικνύει ότι 1.530 θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, δηλαδή αποδεικνύει ότι αυτοί που ήταν εκτός ΜΕΘ είχαν 87% θνητότητα και αυτοί που ήταν εντός είχαν 60% (που και αυτό είναι τεράστιο ποσοστό).

Σημειώνοντας πως στα νοσοκομεία της Αττικής (Σωτηρία, Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, Λαϊκό και Νίκαιας) το ποσοστό της θνησιμότητας είναι 30 με 35%, ενώ στην Περιφέρεια (Έδεσσα, Αγρίνιο, Κέρκυρα, Βέροια, Ξάνθη, Κόρινθος) ήταν 80% με 100%.

«Το πιο τρομακτικό, όμως, της μελέτης αυτής – τόνισε ο κ. Πολάκης – είναι πως από τα στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα, που ζητάμε και δεν τα δίνετε, είναι ότι από 1η Σεπτεμβρίου του 2020 έως τις 6 Μαϊου 2021, στην χώρα μας πέθαναν 10.576 ασθενείς από covid, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥΥ.

»Eάν λοιπόν αφαιρέσουμε τους 3.988 που ήταν οι διασωληνωμένοι που πέθαναν, είτε εντός είτε εκτός των ΜΕΘ, μένουν 6.588 ασθενείς!

»Που πέθαναν αυτοί; Θα σας πω εγώ πού πέθαναν αυτοί, γιατί αυτά έχουν δημοσιευτεί από τον πρώην πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Τζανετή:

»1.800 πέθαναν στα σπίτια τους, 800 φτάνοντας στα ΤΕΠ επειδή δεν υπήρχε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι υπόλοιποι σε κάποια κλινική covid, σε κάποιο ράντζο, μόνοι τους, χωρίς συγγενείς, χωρίς επαρκείς γιατρούς που δεν επαρκούσαν, και άντε και με λίγο οξυγόνο.

»Αυτό είναι το τρομακτικό!» υπογράμμισε ο πρώην υφυπουργός.

«Εάν αυτά τα στοιχεία τα αναγάγουμε στον σημερινό συνολικό αριθμό των 19.700 θανάτων, οι 12.000 πέθαναν με τον τρόπο που λέω!» συμπλήρωσε.

 

Ποιος πήρε τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα;

Το πρόσωπο για να αναλάβει την ευθύνη ως «παραλήπτης» της αποκαλυπτικής μελέτης των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα φαίνεται πως ψάχνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά την προσπάθεια να υποβαθμιστεί το θέμα, ξεκίνησε η επιχείρηση για να βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το «κάδρο». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε πως ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε για την εν λόγω μελέτη. Υπενθυμίζεται πως ο Θ. Λύτρας με την παρουσίαση της μελέτης για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ και τη σχέση της θνητότητας με τις περιορισμένες δυνατότητες του ΕΣΥ, επισήμανε πως η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για αυτήν σε «ανώτατο επίπεδο».  Μετά και την εισαγγελική παρέμβαση σήμερα, το Μαξίμου με διαρροή το απόγευμα της Παρασκευής έριξε την ευθύνη στον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο, ισχυριζόμενη ότι αυτός έλαβε τη μελέτη. Ωστόσο ο ίδιος λίγο αργότερα διέψευσε κατηγορηματικά το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην δήλωσή του τονίζει χαρακτηριστικά:

«Με αφορμή «δημοσιογραφικές πληροφορίες» που διακινούνται σε Μ.Μ.Ε και αναφέρονται στο πρόσωπό μου, δηλώνω ότι ουδέποτε μού παραδόθηκε επιστημονική μελέτη που να σχετίζεται με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η λειτουργία των οποίων, ούτως η άλλως, δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας».

 

ΟΑΕΔ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για επιδότηση εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνωΟΑΕΔ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για επιδότηση εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω

Το πρόγραμμα επιχορηγεί την πρόσληψη 5.000 ανέργων

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν σήμερα, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, οι αιτήσεις επιχειρήσεων για τον Β΄ κύκλο της δράσης «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα επιχορηγεί την πρόσληψη 5.000 ανέργων στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται, μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2022, στις 15:00.

Τα ποσά της επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

– 466,5 ευρώ μηνιαία/5.598 ευρώ ετήσια για ανέργους ηλικίας 30-49 ετών.

– 559,8 ευρώ μηνιαία/6.717,6 ευρώ ετήσια για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω.

– 606,45 ευρώ μηνιαία/7.277,4 ευρώ ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 30 ετών και άνω.

– 653,1 ευρώ μηνιαία/7.837,2 ευρώ ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω.

– 699,75 ευρώ μηνιαία/8.397 ευρώ ετήσια για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, στη διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis. Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την κατηγορία ανέργου, την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 ευρώ τα προηγούμενα τρία έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα). Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 32 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).