Οι αποκαλύψεις για την ατζέντα Φουρθιώτη θα προκαλέσουν πολιτικό «σεισμό»

Με ανάρτησή του στο facebook, o δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας documento, Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος κατήγγειλε το «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του από τον Μένιο Φουρθιώτη και αποκάλυψε τη δράση του, προαναγγέλει «βόμβες» που αναμένεται να «σκάσουν» το επόμενο διάστημα, με απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις.

Ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει μάλιστα πως «τις επόμενες μέρες όμως, θα αποκαλυφθεί η «ατζέντα» Φουρθιώτη» και «μπροστά στο κίνδυνο της αποκάλυψης, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν δεκάδες που θα δηλώσουν εκβιαζόμενοι.

Θα υποστηρίξουν δηλαδή πως είχαν επαφές με το Φουρθιώτη, αλλά θα ισχυριστούν πως επρόκειτο για τηλεφωνήματα που έγιναν γιατί τους εκβίαζε».

Ο δημοσιογράφος μάλιστα αναφέρει πως «το σύστημα ήδη κλονίζεται με όσα ανακαλύπτουν οι αστυνομικοί» και «το Μαξίμου μοιάζει με περιοχή όπου είναι έτοιμες να κατασπαραχτούν απειλούμενες ύαινες».

Ολόκληρη η ανάρτηση Βαξεβάνη:

Οι μεγαλόσχημοι στην ατζέντα Φουρθιώτη

Ξαφνικά ο Μένιος Φουρθιώτης, τον οποίο φρουρούσε η Αστυνομία όταν έκανε τις απάτες του, βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας ως κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Επιμένω εδώ και καιρό, πως η δραστηριότητα του Φουρθιώτη, δεν είναι αποτέλεσμα της ιδιόμορφης προσωπικότητάς του, όπως θέλουν κάποιοι να περάσουν προς τα έξω. Ούτε υπάρχει στην «πιάτσα» συμβόλαιο 40.000 ευρώ για να πυροβολήσεις μια μάντρα έξω από το σπίτι του Μένιου.

Οι αστυνομικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα έχουν ενδιαφέρον, αλλά πρέπει να τις τοποθετούμε στο φόντο της πολιτικής πραγματικότητας.

Τις σχέσεις του Μένιου Φουρθιώτη με τη Ν.Δ., αποκάλυψε η ένταξή του στη λίστα Πέτσα. Ο υπουργός του Μητσοτάκη έδωσε εντολή να χρηματοδοτηθεί ένα ανύπαρκτο site του Φουρθιώτη, την ώρα που απέκλειε από την καμπάνια μια μεγάλη εφημερίδα όπως το Documento . H κυβέρνηση του Μητσοτάκη έδωσε πολυτελή φρουρά στο Φουρθιώτη και ένας στρατηγός της Αστυνομίας (κρίμα τα γαλόνια) τον πήγε στο πάρκινγκ για να διαλέξει το τζιπ που θα τον συνοδεύει. Τις επόμενες μέρες όμως, θα αποκαλυφθεί η «ατζέντα» Φουρθιώτη. Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, θα έχει στα χέρια της τις κλήσεις, τα μηνύματα, ακόμη και αυτά που έχουν σβηστεί (παλήμψιστα) από τα τηλέφωνα και τα ηλεκτρονικά μέσα που χρησιμοποιούσε ο Φουρθιώτης. Θα παρελάσουν λοιπόν ονόματα εκδοτών, μεγαλοδημοσιογράφων, υπουργών, κυβερνητικών στελεχών και Διοικητών ΔΕΚΟ. Το σύστημα ήδη κλονίζεται με όσα ανακαλύπτουν οι αστυνομικοί. Το Μαξίμου μοιάζει με περιοχή όπου είναι έτοιμες να κατασπαραχτούν απειλούμενες ύαινες.

Ο Φουρθιώτης δεν είναι η προβληματική προσωπικότητα που λειτουργούσε μόνη της. Ήδη, το μέγεθος και ο αριθμός των δικηγόρων που συνωστίζονται γύρω του, αποδεικνύει πως υπάρχει μεγάλο διακύβευμα.

Μπροστά στο κίνδυνο της αποκάλυψης, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν δεκάδες που θα δηλώσουν εκβιαζόμενοι. Θα υποστηρίξουν δηλαδή πως είχαν επαφές με το Φουρθιώτη, αλλά θα ισχυριστούν πως επρόκειτο για τηλεφωνήματα που έγιναν γιατί τους εκβίαζε. Για να σε εκβιάζει όμως ο Μένιος Φουρθιώτης, πρέπει πρωτίστως, όσα έχεις κάνει να οδηγούν σε εκβιασμό. Πας προφήτης μετά Χριστόν, γάιδαρος. Πόσο μάλλον αν είναι υπουργός. Ο εκβιαζόμενος, πάει στον Εισαγγελέα. Δε γίνεται συνομιλητής του εγκληματία. Θα επανέλθουμε.

Kostas Vaxevanis

Οι μεγαλόσχημοι στην ατζέντα Φουρθιώτη

Ξαφνικά ο Μένιος Φουρθιώτης, το οποίο φρουρούσε η Αστυνομία όταν έκανε τις απάτες του, βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας ως κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Επιμένω εδώ και καιρό, πως η δραστηριότητα του Φουρθιώτη , δεν είναι αποτέλεσμα της ιδιόμορφης προσωπικότητάς του, όπως θέλουν κάποιοι να περάσουν προς τα έξω. Ούτε υπάρχει στην «πιάτσα» συμβόλαιο 40.000 ευρώ για να πυροβολήσεις μια μάντρα έξω από το σπίτι του Μένι

Το θέμα πολιτικοποίησε και ο ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ύστερα από τις συλλήψεις καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι συνεργάτες του, που έχουν σχέσεις με τον Μένιο Φουρθιώτη και τι είδους σχέσεις είναι αυτές.

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οι τελευταίες εξελίξεις και οι διαρροές της ΕΛ.ΑΣ γύρω από τον κ. Φουρθιώτη, φαίνεται πως επιβεβαιώνουν τις σοκαριστικές καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Επιβεβαιώνουν όμως και ότι το οργανωμένο έγκλημα οργιάζει ανεξέλεγκτο στην Ελλάδα της ΝΔ, βάζοντας για πολλοστή φορά στο στόχαστρό του ακόμα και δημοσιογράφους».

Και προσθέτει με έμφαση: «Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη, έστω και με καθυστέρηση ενός μήνα, να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι συνεργάτες του που έχουν σχέσεις με τον κ. Φουρθιώτη, όπως και ο ίδιος καταγγέλλει το τελευταίο διάστημα, και τι είδους σχέσεις είναι αυτές, για να φτάσουν στο σημείο να αναθέσουν τη φύλαξή του σε μισό αστυνομικό τμήμα».

Οπως γίνεται αντιληπτό η υπόθεση πλέον παίρνει τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού θρίλερ, αφού όπως έχει υποστηριχτεί δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχει φύλαξη αστυνομική ο Μένιος Φουρθιώτης, πέρα από ιδιαίτερες σχέσεις με άτομα τα οποία μπορούν να παίρνουν αποφάσεις και να επηρεάζουν εκείνους που αποφασίζουν σε ποια πρόσωπα θα διατεθεί αστυνομική φύλαξη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο παρουσιαστής είχε εξακοντίσει απειλές όταν διακόπηκε η φύλαξή του από την αστυνομική δύναμη, πράγμα που έγινε ύστερα από τις σφοδρές αντιδράσεις μέσων ενημέρωσης, κυρίως sites και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως είχε επισημάνει ο eretikos.gr με δημοσίευμά του στις 24 Απριλίου η υπόθεση αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτικό σεισμό, όπερ και εγένετο.

Η κόντρα που μπορεί να προκαλέσει γενικότερο σεισμό…

Οι καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη κατά του Μένιου Φουρθιώτη δεν αποκλείεται να ανοίξει την πόρτα για είσοδο στα ενδότερα της ελληνικής μαφίας της νύχτας από την Αστυνομία.

Οπως μπορεί κανείς να συμπεράνει από δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» η Αστυνομία έχει σοβαρά στοιχεία στα χέρια της για να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.

Το πρώτο στοιχείο της υπόθεσης με το συμβόλαιο θανάτου του Κώστα Βαξεβάνη είναι πως οι αστυνομικοί θεωρούν πως οι καταγγελίες του δημοσιογράφου και εκδότη έχουν βάση. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η «Καθημερινή» στο ρεπορτάζ γράφει ότι: «Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πάντως, από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ προέκυψε συσχέτιση της καταδίωξης με τα καταγγελλόμενα του δημοσιογράφου για την υπόθεση Φουρθιώτη.»

Και ποια είναι αυτή η καταδίωξη; Είναι εκείνη που αναφέρει ο Κώστας Βαξεβάνης και πρόκειται για την «ένοπλη συμπλοκή και καταδίωξη αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με τους επιβάτες μοτοσικλέτας τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στα Βόρεια Προάστια και εκτιμά ότι και αυτό το συμβάν σχετίζεται με τα παραπάνω», δηλαδή το «συμβόλαιο θανάτου» για τον Κώστα Βαξεβάνη.

Άρα οι αρμόδιοι αστυνομικοί πιστεύουν ότι τα καταγγελόμενα από τον Κώστα Βαξεβάνη είναι αξιόπιστα και έχουν βάση. Αυτή είναι η πρώτη ένδειξη ότι έχουν βρει τον «μίτο της Αριάδνης».

Η δεύτερη και πιο ισχυρή ένδειξη αναφέρεται πάλι στο δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με το οποίο «οι δράστες της συμπλοκής με τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. είχαν πετάξει στο σημείο ένα σακίδιο το οποίο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και, κατά πληροφορίες, από την εξερεύνηση προέκυψαν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.».

Ολα τα προαναφερόμενα εφόσον είναι ακριβή οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση βρίσκονται στα ίχνη των υποψήφιων εκτελεστών, που είχαν αναλάβει να εκτελέσουν το «συμβόλαιο θανάτου» κατά του Κώστα Βαξεβάνη. Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος ανέφερε στο κείμενο που δημοσίευσε ο ίδιος πως το παρατσούκλι του ανθρώπου στον οποίο απευθύνθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης είναι «ταρίφας».

Και αν όλα τα προαναφερόμενα αληθεύουν, τότε υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό πρόβλημα και πελώρια ερωτηματικά για το πως και γιατί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενέκρινε τη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη ο οποίος επικαλέστηκε τον γελοίο «κίνδυνο από τη 17η Νοέμβρη» και εκείνοι που ενέκριναν τη φύλαξη τον αποδέχτηκαν.

Τέλος, σύμφωνα με όσα αναφέραμε παραπάνω αν η υπόθεση Βαξεβάνη-Φουρθιώτη προχωρήσει σε βάθος είναι δυνατόν να προκαλέσει γενικότερο σεισμό στη μαφία της νύχτας, στην αστυνομία, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*