Οι ανοησίες, η ανοσία και το πρόβλημα — Για την ένταξη των Ρομά; Αλήθεια τώρα;

Ανάμεσα στα πολλά αμίμητα που είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ήταν και τούτο: «Επεσαν έξω οι προβλέψεις, οι αρχικές προβλέψεις των λοιμωξιολόγων, οι οποίες έλεγαν ότι με ένα 70% περίπου θα είχαμε χτίσει το τείχος ανοσίας».

Αυτή η αναφορά του δείχνει πλήρη άγνοια του θέματος. Ασφαλώς δεν είναι ειδικός – όπως δεν είμαστε κι εμείς. Οφείλει όμως ως πρωθυπουργός της χώρας να είναι καλά ενημερωμένος για όσα λένε οι ειδικοί.

Η άποψη για τείχος ανοσίας, εφόσον είναι εμβολιασμένο το 60-70% των πολιτών, αφορούσε μια συζήτηση στην αρχή της πανδημίας σε θεωρητικό επίπεδο και υπό την προϋπόθεση ότι ο ιός δεν θα μεταλλασσόταν. Ουδέποτε όμως οι ειδικοί υποστήριξαν ότι δεν θα είχαμε μεταλλάξεις. Το ακριβώς αντίθετο έλεγαν.

Το δεύτερο στοιχείο που η επιστήμη είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή αφορούσε το γεγονός ότι δεν υπάρχει, επί της ουσίας, εθνικό τείχος ανοσίας αν η πλειονότητα των πολιτών του πλανήτη είναι ανεμβολίαστη. Αν, δηλαδή, υπάρχει χώρος ώστε ο ιός να μεταλλάσσεται διαρκώς. Και τέτοιος χώρος υπάρχει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του ΟΗΕ, η παγκόσμια εικόνα των εμβολιασμών είναι η εξής: Μόνο 71 χώρες πολύ υψηλού εισοδήματος, 27 χώρες ανώτερου εισοδήματος και 12 μεσαίου εισοδήματος βρίσκονται πάνω από το όριο του 40% του μαζικού εμβολιασμού. Ταυτόχρονα καμία από τις χώρες χαμηλού εισοδήματος δεν έχει φτάσει ακόμη σε αυτό το επίπεδο.

Δηλαδή, ενώ η «πολιτισμένη» Δύση εμβολιάζει τους πολίτες της με τρίτη δόση -νομίζοντας πως έτσι θα γλιτώσει από τον ιό- η πλειονότητα των πολιτών του πλανήτη δεν έχει λάβει ούτε την πρώτη. Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα.

Γιώργος Πετρόπουλος

Για την ένταξη των Ρομά; Αλήθεια τώρα;

Με την προσμονή του επιτελικού κράτους να ξεχαστούν γρήγορα και αθόρυβα τόσο η δολοφονία του 18χρονου Ρομά Νίκου όσο και ο θάνατος της 8χρονης Ρομά Ολγας, ενώ παραμένουν άγνωστες οι ταχύτητες με τις οποίες θα κινηθεί η Δικαιοσύνη, την έπιασε ο πόνος την κυβέρνηση να εκπονήσει σχέδιο για την Εθνική Στρατηγική Κοινωνικής Ενταξης των Ρομά! Δεν τους άρεσε η Ειδική Γραμματεία Ρομά που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ -με πρωτοβουλία τής τότε αν. υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου- και έσπευσαν να την καταργήσουν ενώ είχε ήδη πραγματοποιήσει σημαντικό έργο με χρήματα από ευρωπαϊκά και κρατικά κονδύλια, για να φτιαχτεί τείχος προστασίας των Ρομά με άξονες: στέγη, παιδεία, υγεία, εργασία.

Στη συνέχεια η κυβέρνηση έφερε και ψήφισε στη Βουλή το 2020 στοχευμένο εναντίον των Ρομά νομοσχέδιο, βάσει του οποίου όταν ένα παιδί μείνει στο σχολείο από απουσίες, η οικογένεια (!) χάνει τα επιδόματα ΚΕΑ, Παιδιού και Στέγασης. Αυτά είπε μιλώντας χθες στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο» η κ. Φωτίου και συμπλήρωσε: «Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας, ότι ο Νίκος ήταν ο γείτονάς μας ή ότι η Ολγα, ένα κοριτσάκι της διπλανής πόρτας. Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί στην ελληνική κοινωνία, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το κράτος είναι άφαντο και δεν έχει ζητήσει ευθύνες. Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου φυγαδεύονται και τους απαγορεύεται να μιλήσουν, απουσία ελέγχου για το αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας, άφαντος ο εργοστασιάρχης».

Θυμίζουμε ότι και μετά τη δολοφονία του Νίκου και τον τραυματισμό του άλλου παιδιού διοχετεύονταν αλλοιωμένες «πληροφορίες», ενώ οι υπουργοί μοίραζαν συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που άδειασαν τα όπλα τους πάνω στα άοπλα παιδιά για να μας… προστατέψουν.

Τώρα, εν όψει και των επικείμενων εκλογών, διότι μην ξεχνάμε οι Ρομά είτε αρέσει-είτε δεν αρέσει είναι Έλληνες πολίτες και ψηφίζουν, εκπονείται κυβερνητικό «σχέδιο»!

Άντα Ψαρρά