Οι Έλληνες των Pandora Papers: Δημοσιεύτηκαν όλα τα ονόματα — Διπλωματικό θρίλερ: Συνελήφθη Έλληνας αστυνομικός από τις τουρκικές αρχές

Pandora Papers: Μία ιστορική στιγμή για τη δημοσιογραφία - iMEdD Lab

Γνωστοί επιχειρηματίες είναι μεταξύ άλλων στη λίστα με τους Έλληνες των Pandora Papers.

Ηχηρά ονόματα περιλαμβάνοντα στη λίστα με τους Έλληνες των Pandora Papers που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ).

Η λίστα περιλαμβάνει 239 εγγραφές και 78 διευθύνσεις, με γνωστούς επιχειρηματίες να φιγουράρουν.

Τα Pandora Papers αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες διαρροές οικονομικών εγγράφων όπου αποκαλύπτονται ο μυστικός πλούτος και οι συναλλαγές παγκόσμιων ηγετών, πολιτικών και δισεκατομμυριούχων.

Αποτελούν την τελευταία σε μια ακολουθία διαρροών τα τελευταία επτά χρόνια, μετά τα FinCen, τα Paradise Papers, τα Panama Papers και τα LuxLeaks.

Στην έρευνα των Pandora Papers που κράτησε δυο χρόνια συμμετείχαν πάνω από 650 δημοσιογράφοι από 117 χώρες, οι οποίοι ξετίναξαν 6.500.000 φακέλους με 30.000 υπεράκτιες εταιρείες.

 

Διπλωματικό θρίλερ: Συνελήφθη Έλληνας αστυνομικός από τις τουρκικές αρχές

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν αναζήτησαν τον Έλληνα αστυνομικό από την υπηρεσία του, έγινε γνωστό ότι συνελήφθη στην Τουρκία.

Ένα διπλωματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Έλληνας ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στην Θράκη, πέρασε στην Τουρκία με την σύντροφό του με σκοπό ένα ταξίδι για τουρισμό στην Ανδριανούπολη όμως συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές.

Η δικαιολογία φαίνεται να είναι ότι πέρασαν στην απαγορευμένη ζώνη, ωστόσο επισήμως μέχρι τώρα οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν γίνει γνώστες του κατηγορητηρίου από την Τουρκία και αναμένεται να αναλάβει δράση και το Υπουργείο Εξωτερικών για να λήξει το συντομότερο δυνατό η ταλαιπωρία των δύο Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο αστυνομικός είχε πάει χθες από τους Κήπους εκδρομή στην Τουρκία, μαζί με μια κοπέλα. Σήμερα όμως έγινε γνωστό ότι τον συνέλαβαν οι Τούρκοι, άγνωστο σε ποια ακριβώς περιοχή, αν και η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή της Αδριανούπολης και ισχυρίζονται από την τουρκική πλευρά ότι κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή, ενώ μαζί του συνέλαβαν και την γυναίκα που τον συνόδευε, η οποία είναι από τις Φέρες