Οικογένεια Φύσσα: Ενώ η Χρυσή Αυγή προωθείται από κυβερνητικούς παράγοντες, θα ορθώσουμε πάλι το ανάστημά μας — Πολιτική απόφαση η άρση των μέτρων: Ούτε καν ψήφισαν οι ειδικοί του υπ.Υγείας

Οικογένεια Παύλου Φύσσα: Να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας

Καταπέλτης η οικογένεια Φύσσα: Ενώ η ατζέντα της Χρυσής Αυγής προωθείται και από κυβερνητικούς παράγοντες, θα ορθώσουμε και πάλι το ανάστημά μας αν χρειαστεί

Ηχηρό μήνυμα στέλνει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα και οι συνήγοροί της, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, με ανακοίνωσή της όπου επισημαίνουν ότι ο αγώνας κατά της ναζιστικής βίας πρέπει να είναι σηυνεχής και επίμονος.

Σημειώνουν μάλιστα με νόημα ότι σε μία “χρονική συγκυρία που η ατζέντα της Χρυσής Αυγής προωθείται ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες, προφέροντας έδαφος για εκδήλωση νέων φαινομένων βίας, καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας”.

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δεν Είναι Αθώοι» - Η Μάγδα Φύσσα στην πρώτη γραμμή | in.gr

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα:

«Ένα χρόνο μετά την έκδοση της ιστορικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών και ενώ επιτέλους η ελληνική Δικαιοσύνη έδειξε αποφασιστικότητα στην τιμώρηση εγκλημάτων με ναζιστικό κίνητρο, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μας δείχνουν ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος.

Η νίκη εντός της δικαστικής αίθουσας αποτελεί ένα μήνυμα πως οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αντίστοιχων εγκλημάτων δεν θα μένουν πλέον ατιμώρητοι, πως το κράτος δεν μπορεί να τους παράσχει ισόβια ασυλία και κάλυψη, ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα μάθημα προς όλους μας ότι η ανοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία.

Σε μία χρονική συγκυρία που η ατζέντα της Χρυσής Αυγής προωθείται ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες, προφέροντας έδαφος για εκδήλωση νέων φαινομένων βίας, καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας.

Είμαστε όλες και όλοι εδώ για να ορθώσουμε και πάλι το ανάστημά μας αν χρειαστεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, με τα μέσα που διαθέτει ο καθένας μας και χωρίς να ξεχνάμε την πικρή εμπειρία των προηγούμενων ετών.

Οικογένεια Παύλου Φύσσα

Συνήγοροι οικ. Φύσσα»

 

“Η Επιτροπή δεν έχει συζητήσει απολύτως τίποτα” – Πολιτική απόφαση η άρση των μέτρων: Ούτε καν ψήφισαν οι ειδικοί του υπ.Υγείας πριν τις ανακοινώσεις Πλεύρη (vid)Aνακοινώσεις Πλεύρη: Κανένας περιορισμός πλέον στην εστίαση- Τέλος η... | Ελλάδα Ειδήσεις

Το παρασκήνιο πίσω από τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας και ο Θάνος Πλεύρης, και τα οποία διαρρέονταν συστηματικά το τελευταίο τριήμερο στα ΜΜΕ, αποκάλυψε σε ρεπορτάζ της στο κεντρικο δελτίο του ΟΡΕΝ η Δέσποινα Βλεπάκη.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για πολιτική απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα στους ειδικούς για την άρση των περιορισμών και στις “κόκκινες” περιοχές ως προς την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι το θέμα των προνομίων για τους εμβολιασμένους ήταν θέμα που συζητήθηκε στην Επιτροπή των ειδικών, ωστόσο όπως είπε δεν υπήρξε ψηφοφορία από τους επιστήμονες.

Μάλιστα, τόνισε ότι υπήρξε μερίδα των ειδικών του υπουργείου Υγείας που διαφωνεί και εκτιμά ότι κάτι τέτοιο είναι πρόωρο και ότι σύντομα θα έχουμε εκτόξευση των κρουσμάτων, αν και υπήρχαν και κάποιοι που θεώρησαν ότι πρέπει να αρθούν τα μέτρα για τους εμβολιασμένους.

Είπε ακόμα ότι αν δεν είναι η μοναδική, είναι από τις ελάχιστες φορές που δεν έχει υπάρξει ψηφοφορία στην Επιτροπή των ειδικών πριν από την ανακοίνωση κάποιων μέτρων.

Στο ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων φιλοξενήθηκαν ακόμα δηλώσεις του λοιμωξιολόγου και μέλους της Επιτροπής των ειδικών Μάριου Λαζανά στο ΣΚΑΙ ο οποίος αποκάλυψε ότι “η Επιτροπή δεν έχει συζητήσει απολύτως τίποτα. Όπως καταλαβαίνετε όταν είναι κάτι που θα συζητήσουμε σήμερα, εγώ δεν μπορώ να τοποθετηθώ για αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι γενικώς θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα και κινήσεις ώστε να μειωθεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα” αλλά και του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Νίκου Τζανάκη που δήλωσε ότι ανησυχεί μήπως τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας και ο Θάνος Πλεύρης μεταφραστούν από πολλούς πολίτες ως ένα σύνθημα απόλυτης ελευθερίας και χαλαρότητας.