Προπονήσεις από 1η Ιανουαρίου πρώτης κατηγορίας μπάσκετ, βόλεϊ γυναικών, πόλο, χάντμπολ * Πόλο: Με Ισπανία στη Μάλαγα η Εθνική των Γυναικών * Σάκκαρη-Τσιτσιπάς: Το πρόγραμμά τους, τους δύο πρώτους μήνες του 2021

Επιτρέπεται από την 1η Ιανουαρίου η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις των ομάδων που μετέχουν στην πρώτη κατηγορία μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ γυναικών, πόλο ανδρών-γυναικών και χάντμπολ ανδρών-γυναικών.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία των πρωταθλημάτων μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ γυναικών, πόλο ανδρών και γυναικών, χάντμπολ ανδρών και γυναικών, θα μπορούν να κάνουν προπονήσεις από την 1η Ιανουαρίου, καθώς από την αρχή του νέου έτους θα επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων χωρίς την παρουσία θεατών.

Φυσικά, θα ακολουθείται το υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των για COVID-19 με τεστ αντιγόνου, ενώ θα πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια όπως καθορισμός υπευθύνου, ονομαστική λίστα παικτών – προπονητών – τεχνικού προσωπικού, χώρος και ωράριο προπόνησης (μία την ημέρα), ενεργητική επιτήρηση, ενημέρωση της ΓΓΑ.

Αναλυτικά:

“Από την 1η Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, πετοσφαίρισης γυναικών, υδατοσφαίρισης ανδρών-γυναικών και χειροσφαίρισης ανδρών-γυναικών.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια».

Η συγκεκριμένη προσθήκη σε ότι αφορά στην επιτρεπόμενη αθλητική δραστηριότητα, που υπογράφτηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, περιλαμβάνεται σε Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία εκδόθηκε αργά χτες βράδυ με τροποποιήσεις στα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021».

Είχε προηγηθεί θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, αναφορικά με σχετικό αίτημα του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, η οποία εγκρίθηκε από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Η έναρξη των προπονήσεων των εν λόγω αθλημάτων από το νέο έτος θα επιτρέπεται με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Υποχρεωτικό προληπτικό τεστ COVID πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις.

2. Καθορισμός υπευθύνου COVID19 σε κάθε ομάδα για άμεση συνεννόηση.

3. Ονομαστική λίστα παικτών – προπονητών – τεχνικού προσωπικού (έως 25 άτομα συνολικά) για τις προπονήσεις.

4. Συγκεκριμένο, μοναδικό χώρο προπόνησης.

5. Συγκεκριμένο ωράριο προπόνησης και μόνο μία προπόνηση την ημέρα.

6. Καθημερινή ενεργητική επιτήρηση για τυχόν συμπτώματα.

7. Εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο με τεστ COVID σε διαπιστευμένα εργαστήρια.

8. Εβδομαδιαία ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τον αριθμό των ελέγχων και των τυχόν κρουσμάτων.

9. Εφαρμογή των πρωτοκόλλων των αντίστοιχων αθλημάτων που υπάρχουν στην ενότητα «Αθλητισμός και COVID19» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού”.

 

Πόλο: Με Ισπανία στη Μάλαγα η Εθνική ομάδα των Γυναικών

Πόλο: Με Ισπανία στη Μάλαγα η Εθνική ομάδα των Γυναικών

Στην Ισπανία θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας γυναικών του πόλο.

Στη Μάλαγα, για κοινή προετοιμασία (27-30 Δεκεμβρίου) με την αντίστοιχη της Ισπανίας, εν όψει της συμμετοχής της στο Προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης (19-24 Ιναουαρίου), μεταβαίνει την Κυριακή (27 Δεκεμβρίου) η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών.

Στην αποστολή μετέχουν οι εξής 16 πολίστριες: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου, Ελένη Σωτηρέλη (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Βασιλική Πλευρίτου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Έλενα Ξενάκη, Ειρήνη Νίνου, Μαρία Πάτρα, Χριστίνα Κώτσια, Φωτεινή Τριχά, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Σοφία Τορνάρου, Ιουλία – Άννα Κοντονή.

Μαζί τους ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τεό Λοράντος, οι συνεργάτιδες του Αντιγόνη Ρουμπέση και Φιλιώ Μανωλιουδάκη, ο φυσικοθεραπευτής Κώστας Αποστολόπουλος και ο Διευθυντής της ΚΟΕ Γιώργος Χριστοφοράτος (αρχηγός αποστολής).

 

Σάκκαρη -Τσιτσιπάς: Το πρόγραμμά τους, τους δύο πρώτους μήνες του 2021

Τέσσερα τουρνουά έχει να αγωνιστεί το πρώτο δίμηνο του 2021 η Μαρία Σάκκαρη.

Στις αρχές Γενάρη η Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο 2021, καθώς θα πάρει μέρος στο τουρνουά που θα γίνει στο Ντουμπάι για πρώτη φορά από 5 έως 13 Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια θα ταξιδέψει για την Αυστραλία, όπου από 1 έως 6 Φεβρουαρίου θα αγωνιστεί στο 500άρι της Μελβούρνη πριν το Australian Open που θα αρχίσει στις 8 Φεβρουαρίου. Αν δεν πάει καλά το πρώτο Grand Slam για την Σάκκαρη, τότε θα παίξει στο 250άρι της Μελβούρνη της 2η εβδομάδα του Australian Open που θα γίνει από 15 έως 21 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Μαρίας Σάκκαρη για το ξεκίνημα του 2021:

5-13 Ιανουαρίου Abu Dhabi WTA 500 Άμπου Ντάμπι
1-6 Φεβρουαρίου Melbourne WTA 500 Μελβούρνη
8-21 Φεβρουαρίου Australian Open Μελβούρνη
15-21 Φεβρουαρίου Melbourne WTA 250 Μελβούρνη

Δύο τουρνουά έχει να αγωνιστεί τον Φεβρουάριο ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες το πρόγραμμα της ΑΤP για τις πρώτες 7 εβδομάδες του 2021, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να συμμετέχει από 1η έως 6 Φεβρουαρίου στο 250άρι τουρνουά προετοιμασίας για το Australian Open, το οποίο θα διεξαχθεί από 8 έως 21 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Στέφανου Τσιτσιπά για το ξεκίνημα του 2021: 

1-6 Φεβρουαρίου Melbourne ATP 250 Μελβούρνη
8-21 Φεβρουαρίου Australian Open Μελβούρνη