Ξεκινούν οι διαδικασίες της συνταγματικής αναθεώρησης – Χατζηδάκης: Ο διοικητικός ζουρλομανδίας της ΔΕΗ – Ποια σχολεία δεν θα ανοίξουν αύριο

Αποτέλεσμα εικόνας για κώστας τασούλας πρόεδρος βουλής

Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες της συνταγματικής αναθεώρησης στην παρούσα Βουλή, που είναι και η αναθεωρητική.

Ο πρόεδρός της, Κώστας Τασούλας, έστειλε επιστολή στα κόμματα, ζητώντας τους να ορίσουν τους εκπροσώπους τους. Πρόεδρος της επιτροπής θα προταθεί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και εισηγητής της Ν.Δ. θα είναι ο Κώστας Τζαβάρας.

Η επιτροπή, που θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες, θα έχει διορία ένα μήνα να ολοκληρώσει τις εργασίες της και τη σκυτάλη θα πάρει η Ολομέλεια με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ώς το τέλος Νοεμβρίου.

 

Χατζηδάκης: Ο διοικητικός ζουρλομανδίας της ΔΕΗ

Χατζηδάκης: Ο διοικητικός ζουρλομανδίας της ΔΕΗ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το νομοσχέδιο που φέρνει για την επιχείρηση

«Θέλουμε να βγάλουμε το διοικητικό ζουρλομανδύα που έχει η ΔΕΗ. Είναι η μόνη επιχείρηση, που το Υπερταμείο έχει -ας πούμε το Δημόσιο- την πλειοψηφία των μετοχών και είναι ανοιχτή στον ανταγωνισμό», επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη στον ρ/σ «Αθήνα 9.84».

«Η ΔΕΗ» πρόσθεσε «δεν είναι σαν τις αστικές συγκοινωνίες, που μπορούν να πηγαίνουν με κάποια συγκεκριμένη διαδικασία του νόμου περί ΔΕΚΟ. Η ΔΕΗ έχει ανταγωνιστές. Οι ανταγωνιστές της αποφασίζουν σε δευτερόλεπτα. Η ΔΕΗ πρέπει να κινηθεί με τον αραμπά. Λοιπόν, αυτό θέλουμε να αλλάξουμε μεταξύ των άλλων», τόνισε αναφερόμενος σε σχετικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Σε σχέση με το άνοιγμα της επιχείρησης στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε, ότι η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της και ότι «μιλάμε από τώρα ανοικτά και για συνεργασίες με ιδιώτες». Υπενθύμισε επίσης, ότι η μεγαλύτερη ηλεκτρική εταιρεία της χώρας έχει μερίδιο μόλις 3% στις ΑΠΕ.

Τέλος, αναφερόμενος στη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, ο υπουργός είπε, ότι θα υπάρξουν σύμβουλοι αποκρατικοποίησης, που θα κάνουν προτάσεις και κατέληξε: «Μιλάμε πάντως για ένα μοντέλο μερικής ιδιωτικοποίησης, το οποίο δεν είναι πρώτη φορά που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Δηλαδή, στα δίκτυα έχουμε τον ΔΕΣΦΑ στο φυσικό αέριο, δίκτυο που έχει ιδιωτικοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 66%, παρακαλώ! Έχουμε τον ΑΔΜΗΕ, που ήταν πάλι στη ΔΕΗ, τους πυλώνες τους μεγάλους, που έχει ιδιωτικοποιηθεί κατά 49%. Επομένως, ας μη δείχνουν προς εμένα, να λένε το κλασικό “ο νεοφιλελεύθερος, ο νεοφιλελεύθερος”. Γιατί αν είμαι εγώ, είναι κι αυτοί».

 

Ποια σχολεία δεν θα ανοίξουν αύριο

  

Ανοίγουν αύριο, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, τα σχολεία όλης της χώρας. Ωστόσο σε κάποια δεν θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, καθώς θα παραμείνουν κλειστά.

Ο λόγος για τον οποίο ορισμένα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν είναι επειδή έχουν καταγραφεί προβλήματα στις υποδομές, μετά τον σεισμό που έγινε στην Αθήνα στις 19 Ιουλίου, μεγέθους 5,1 Ρίχτερ.

Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι σχολικές μονάδες στις οποίες δεν θα μπουν φέτος οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες είναι στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη, στο Νέο Ηράκλειο και στο Αιγάλεω.

«Έχουμε φροντίσει τα παιδιά να πάνε σε όμορα, δηλαδή σε διπλανά σχολεία. Δεν θα έχουμε μετακινήσεις παιδιών. Το 17ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει ακριβώς δίπλα που είναι το 2ο Γυμνάσιο, που είναι σχεδόν συστεγαζόμενα. Το 7ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει δίπλα, που είναι το 4ο Γυμνάσιο και το 11ο Δημοτικό θα πάει στο 20ό Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω», δήλωσε ο Σταύρος Αδάμης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Αιγάλεω, Ν. Ασημακόπουλος, δήλωσε ότι τέσσερα έως πέντε σχολεία παρουσίασαν προβλήματα και πρόσθεσε πως έχουν βρεθεί λύσεις σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. «Προέχει η ασφάλεια των μαθητών και καθηγητών και στη συνέχεια, εφόσον είμαστε σίγουροι και έχουμε τις υπογραφές των μηχανικών, θα μπορέσουμε να επιδιορθώσουμε τις ζημιές», ανέφερε.

‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*