Ξεκίνησε η επιστράτευση των γιατρών. Ποιες ειδικότητες αφορά — Αυστηρό διάβημα Αθήνας στα Τίρανα — “Κόλαφος” για την κυβέρνηση το oλλανδικό ΥΠΕΞ: Συζητήσαμε με την Μπέγκελ την πιθανή αναχώρηση της από την Ελλάδα

Κορονοϊός: Επιτάσσονται 206 συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, κάτω των 60  ετών για έναν μήνα - Onmed.gr

Στις 8 ξεκίνησε η διαδικασία της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών για να στηρίξουν το ΕΣΥ που δοκιμάζεται από τις αυξημένες νοσηλείες που προκαλεί το κύμα του κορονοϊού που σαρώνει τη χώρα.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ η επίταξη των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών θα διαρκέσει έναν μήνα και αφορά ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής.

Οι γιατροί που θα λάβουν χαρτί επιστράτευσης θα πρέπει να προσέλθουν στον τόπο που αυτό ορίζει στις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας από την παραλαβή του

Οι διατάξεις για τη επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών

  1. Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 19ης.11.2021 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες των ιατρών ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, που είναι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολι κής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας.
  2. Η έκδοση των «Φύλλων Επίταξης» θα γίνει από τις οικείες αστυνομικές αρχές και η επίδοση αυτών από όργανά τους, καθώς και από υπαλλήλους του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’ 47).
  3. Οι ιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων επιτάσσονται, όπως εμφανισθούν την ογδόη (8η) πρωινή της επόμενης ημέρας της προς αυτούς επίδοσης του φύλλου επίταξης στον τόπο, που ορίζεται εντός του φύλλου, ήτοι σε νοσοκομείο ή θεραπευτήριο των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας προς άσκηση καθηκόντων βαθμίδας αντίστοιχης προς αυτή του Επιμελητή Β’.
  4. Οι ανωτέρω ιατροί υποχρεούνται κατά το χρονικό διάστημα επίταξης των υπηρεσιών τους ως ιατρών στο νοσοκομείο, στο οποίο καλούνται να εμφανισθούν, να τηρούν το ωράριο και το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχουν στο σύστημα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσονται από τον Διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.

 

Αυστηρό διάβημα Αθήνας στα Τίρανα

Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών – dimart

Έντονο διάβημα έστειλε η ελληνική πλευρά προς την Προεδρία της Αλβανικής Δημοκρατίας σχετικά με έκθεση φωτογραφιών και χαρτών με αντικείμενο την «γενοκτονία των τσάμηδων» και την «κατοχή Αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα», σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα πραγματοποίησε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας και ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από το γραφείο του Αλβανού Προέδρου Ιλίρ Μέτα, σχετικά με έκθεση φωτογραφιών και χαρτών με αντικείμενο την «γενοκτονία των τσάμηδων» και την «κατοχή Αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα».

Οι εν λόγω φωτογραφίες, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην εξωτερική περίφραξη του Αλβανικού προεδρικού μεγάρου, συνοδεύονται από κατηγορίες εναντίον της χώρας μας σχετικά με την «γενοκτονία των τσάμηδων», καθώς και από χάρτες που εμφανίζουν το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας ως «κατεχόμενα Αλβανικά εδάφη».

Σημειώνεται ότι ο Αλβανός Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα ξεναγήθηκε στην εν λόγω έκθεση από τους διοργανωτές.

 

“Κόλαφος” για την κυβέρνηση το oλλανδικό ΥΠΕΞ: Συζητήσαμε με την Μπέγκελ την πιθανή αναχώρηση της από την Ελλάδα“Κόλαφος” για την κυβέρνηση το oλλανδικό ΥΠΕΞ: Συζητήσαμε με την Μπέγκελ την πιθανή αναχώρηση της από την Ελλάδα

Ούτε η Ολλανδία, ούτε η Ελλάδα μπορούσαν να εγγυηθούν για την ασφάλεια της Ολλανδής δημοσιογράφου, μετά το επεισόδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου…

Η Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ συζήτησε με την ολλανδική πρεσβεία για την αποχώρηση της από την Ελλάδα αφού δεν γινόταν να εγγυηθεί κανείς για την ασφάλεια της μετά το επεισόδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την επίθεση που δέχθηκε με πέτρα στο κεφάλι.

Αυτό επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας στο documentonews.gr, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «οι δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν τη δουλειά τους ανεμπόδιστα», υπονοώντας πως στην Ελλάδα αυτό δεν γίνεται. Και συνεχίζει: «Η επιλογή της σύντομης προσωρινής αναχώρησης προς την Ολλανδία συζητήθηκε με την δημοσιογράφο» λέγοντας πως η Ολλανδία ή η Ελλάδα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια της και συμπληρώνοντας πως «δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τις προξενικές υπηρεσίες», αναφερόμενο σε σχετική ερώτηση του documentonews.gr περί συζήτησης των ολλανδικών αρχών με τις αρμόδιες ελληνικές για το ζήτημα της ασφάλειας της Μπέγκελ. Στην ουσία η άρνηση σχολίου επιβεβαιώνει τη σχετική νύξη, αφού δεν την διαψεύδει.

Υπενθυμίζεται πως η Μπέγκελ έχει ανακοινώσει την αναχώρηση της από την Ελλάδα σε άγνωστη ημερομηνία για λόγους ασφαλείας, έπειτα από το φραστικό επεισόδιο που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό καθώς και την επίθεση που δέχθηκε με πέτρα στο κεφάλι από άγνωστο, όπως είχε αναφέρει η ίδια σε συνέντευξη της στο ολλανδικό NU.nl και έκτοτε φοβάται για τη ζωή της.

Είναι πλέον πασιφανές ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να υπερασπιστεί την ελευθεροτυπία και ανέχεται την εκστρατεία μίσους, δολοφονία χαρακτήρα, το ψηφιακό κυνήγι μαγισσών έως και την φυσική εξόντωση της Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ.

Ολόκληρο το email του Ολλανδικού ΥΠΕΞ προς το documentonews.gr:

«Η υποστήριξη της ελευθεροτυπίας είναι ένα σημαντικό μέρος της ολλανδικής εξωτερικής πολιτικής. Η Ολλανδία είναι δεσμευμένη για την ελευθεροτυπία παγκοσμίως. Πιστεύουμε πως οι δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν τη δουλειά τους ανεμπόδιστα.

Όταν η δημοσιογράφος επικοινώνησε μαζί μας, η Ολλανδική πρεσβεία στην Ελλάδα παρείχε βοήθεια στην ανησυχούσα δημοσιογράφο. Η επιλογή της σύντομης προσωρινής αναχώρησης προς την Ολλανδία συζητήθηκε με την δημοσιογράφο. Προφανώς όπως πάντα, εξαρτάται από τους ίδιους τους δημοσιογράφους να λάβουν σχετικές αποφάσεις. Δεν μπορούμε σχολιάσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τις προξενικές υπηρεσίες».