Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Οι προσφορές ανά εταιρεία — Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό εργαζόμενου στον τουρισμό στην Πάργα — Χωρίς ειδικευμένους γιατρούς χιλιάδες καρκινοπαθείς της Δυτικής Ελλάδας και των Ιόνιων Νήσων

Photo by Fernando Jorge on Unsplash

Δικαιούχοι και δρομολόγια

Εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών ανακοινώνουν σταδιακά οι εταιρείες, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών ανακοινώνουν σταδιακά οι εταιρείες, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ζητήθηκε μείωση του κόστους μεταφοράς για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Η μείωση στις τιμές, είναι ανάλογα την εταιρεία και την εμπορική πολιτική που ακολουθεί και θα αφορά συγκεκριμένες γραμμές κορμού, δηλαδή που να έχουν αφετηρία ή άφιξη στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Την αρχή έκανε η SEAJETS του πλοιοκτήτη Μάριου Ηλιόπουλου, η οποία παρά το γεγονός ότι είχε ήδη προχωρήσει από τα τέλη Μαΐου 2023 σε μειώσεις τιμών έως και 19% σε σύγκριση με το 2022, προχωρά και σε νέες εκπτώσεις.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία σε συνεννόηση με την Ελληνική Κυβέρνηση -και παρά τη μεγάλη αστάθεια στις τιμές καυσίμου οι οποίες αυξήθηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα κατά 8-10%- για το δημόσιο συμφέρον διευρύνει την εκπτωτική πολιτική της και ανακοινώνει συνολικά τις επιπλέον παρακάτω εκπτώσεις που ισχύουν για την έκδοση εισιτηρίων από την 18η Ιουλίου και για ταξίδια έως και την 18η Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, προσφέρει:

 • Έκπτωση σε τετραμελείς οικογένειες με το όχημά τους κατά 30% στα εισιτήρια μετ’ επιστροφής.
 • Έκπτωση 20% στους μόνιμους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου
 • Για τους μόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων έκπτωση 40% στη γραμμή Σητεία – Δωδεκάνησα.
 • Έκπτωση σε τρίτεκνους κατά 30% έκπτωση στα εισιτήρια με επιστροφή
 • Για τους πολύτεκνους ισχύει ήδη η έκπτωση 50%.
  Ειδικές εκπτώσεις
 • 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από Βόλο προς Σποράδες με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.
 • 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από και προς Ραφήνα στις διαδρομές Ραφήνα – Άνδρο, Ραφήνα -Τήνο, Ραφήνα -Μύκονο και Ραφήνα – Πάρο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.
 • 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από Θεσσαλονίκη προς Λήμνο και Λέσβο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.
 • Εκπτώσεις για ημερήσιες εκδρομές πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος (επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Δήλου και στην Παναγία της Τήνου αντίστοιχα)
 • 50% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
 • 40% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Νάξο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
 • 30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Τήνο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.

Ο όμιλος Seajets εξετάζει με τα αρμόδια υπουργεία άμεσα τη χορήγηση έκπτωσης 15% στους δικαιούχους του Market Pass. Η προσφορά θα ενεργοποιηθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα έχουμε λειτουργική διασύνδεση με το σύστημα μητρώου του Market Pass.

 

Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό εργαζόμενου στον τουρισμό στην Πάργα

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα, διότι ζήτησε τα δεδουλευμένα του, σύμφωνα με καταγγελία του Πρωτοβάθμιου Σωματείου Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού Πάργας (ΠΟΕΕΤ). Όπως αναφέρεται, ο εργαζόμενος βρίσκεται στο νοσοκομείο και το Σωματείο θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, ο εργαζόμενος «έχει αναγγελία πρόσληψης στο “ΕΡΓΑΝΗ” στα μέσα Ιουνίου και ο εργοδότης του τον πλήρωνε παρανόμως με ένα ποσό μέσο τραπέζης (το οποίο δεν συμπίπτει με την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που είναι υποχρεωτική) και τα υπόλοιπα “μαύρα”!»

Και προστίθεται:

«Οι προσβολές καθημερινές και η μείωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του 20χρονου συναδέλφου μας, μέχρι που ξυλοκοπήθηκε με κοντάρι από τσουγκράνα. Ο συνάδελφος μας κατέληξε στο νοσοκομείο. Η Ομοσπονδία μας επικοινώνησε με την μητέρα του συναδέλφου και έχουμε ξεκινήσει όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες».

 

Χωρίς ειδικευμένους γιατρούς χιλιάδες καρκινοπαθείς της Δυτικής Ελλάδας και των Ιόνιων Νήσων

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας και των νησιών του Ιόνιου, ειδικά στην αντιμετώπιση του καρκίνου περιγράφει με ερώτησή της προς τον Υπουργό Υγείας η βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου με κοινοβουλευτική της ερώτηση.

Οπως αναφέρει «τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας ξεγυμνώθηκαν από χειρουργούς μαστού σε μία εποχή που ο καρκίνος του μαστού έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας γρίπης. Χιλιάδες γυναίκες της Δυτικής Ελλάδας, των Ιονίων Νήσων και άλλων περιοχών που στηρίζουν τη θεραπευτική τους ελπίδα στα νοσοκομεία της Πάτρας, ΠΓΝΠ και «Άγιο Ανδρέα», πλέον καλύπτονται από μία μόνο χειρουργό μαστού στο ΠΓΝΠ, καθώς στον «Άγιο Ανδρέα» μετά την πρόσφατη συνταξιοδότηση του χειρουργού μαστού δεν υπάρχει κανένας για να εξυπηρετήσει τις πάσχουσες».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Αχαΐας: «Η γυναίκα της περιοχής μας που διαγιγνώσκεται με καρκίνο του μαστού βρίσκεται αντιμέτωπη με την αδυναμία του άμεσου χειρουργείου που είναι καθοριστικό για τη θεραπεία της. Τα νοσοκομεία της Πάτρας ήταν στο κέντρο της θεραπευτικής αντιμετώπισης του καρκίνου για τις γυναίκες της ευρύτερης περιφέρειας. Αυτό πλέον δεν ισχύει. Πόσα περιστατικά να αντιμετωπίσει η μία χειρουργός; Η έλλειψη αυτή σημαίνει ότιη γυναίκα που θα διαγνωστεί με καρκίνο μαστού στην Πάτρα, το Αγρίνιο, τον Πύργο, την Κεφαλονιά, θα πρέπει να μετακινηθεί στην Αθήνα, με τα έξοδα και την ταλαιπωρία που συνεπάγεται αυτή η μετακίνηση και η οποία βέβαια δεν είναι μόνο για μία φορά. Κι αυτό με την προϋπόθεση ότι θα βρει κάποια άκρη για άμεση αντιμετώπιση σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς στα περισσότερα νοσοκομεία υπάρχουν λίστες αναμονής».

Τέλος ερωτά τον αρμόδιο υπουργό πώς θα καλυφθούν τα κενά των χειρούργων μαστού και θα δημιουργηθεί ένα ισχυρό δίκτυο ολιστικής αντιμετώπισης που απαιτείται για τις πάσχουσες από καρκίνο.