“Ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου” ο Μητσοτάκης μετά τις “μπηχτές” Σαμαρά: “Το 2012 είχαμε πάρει 18%, τώρα το φτάσαμε στο 40…” — Αιχμηρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Εξαδάκτυλο-Γκάγκα: “Για τους 30.000 νεκρούς

Είναι μια “ωραία παρέα” … εκεί στη ΝΔ, όπου τα “μαχαιρώματα” κάτω από το τραπέζει πέφτουν σύννεφο αλλά τα Μέσα, ασχολούνται μόνον με τις … διαφωνίες στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν έλειψαν οι μπηχτές στην τελευταία ημέρα του συνεδρίου της ΝΔ με την αρχή να γίνεται από τον Αντώνη Σαμαρά όπου στην ομιλία του άφησε αιχμές μεταξύ άλλων και για τη φυσιογνωμία της «γαλάζιας παράταξης».

Ειδικότερα ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε: «Στη μάχη των ιδεών, ένα κόμμα δεν μπορεί να εκφράζει τους πάντες. Γι’ αυτό και προ καιρού δήλωσα, ότι η ΝΔ δεν είναι και δεν μπορεί ποτέ να γίνει «Ποτάμι». Να ανοιχθούμε σε όλους ναι – αλλά να μη χάσουμε τον εαυτό μας! Ανοιχτή αγκαλιά ναι – αλλά μη ξεχάσουμε τι εκπροσωπούν οι ιδέες μας» και πρόσθεσε «Να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν: Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά δεν υπάρχει!».

Η «ταβανόπροκα» Μητσοτάκη

Η τοποθέτησή του αυτή δεν έμεινε αναπάντητη από τον πρωθυπουργό που στην καταληκτική του ομιλία αναφέρθηκε στο χαμηλό ποσοστό που έλαβε η ΝΔ την περίοδο της «μεγάλης κρίσης» όπως είπε. Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό, αστικό και πολυσυλλεκτικό πάνω από όλα. Είναι μια παράταξη που έμεινε όρθια όταν κλονίζονταν μεγάλες πολιτικές δυνάμεις. Κλονίστηκε και η ΝΔ στην εποχή της μεγάλης κρίσης. Είχαμε φτάσει να πάρουμε 18% αλλά ξαναπιάσαμε το 40%».

Το 18% στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός αφορούσε το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Μαΐου του 2012, όπου πρόεδρος του κόμματος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.

Επιστρέψουμε στο 40%, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ακριβώς επειδή ανανεωθήκαμε μένοντας σταθεροί στις παραδοσιακές μας αξίες», εννοώντας προφανώς τη φιλελεύθερη παράδοση της Νέας Δημοκρατίας.

 

Αιχμηρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Εξαδάκτυλο – Γκάγκα: “Για τους 30.000 νεκρούς της πανδημίας τους φταίει η αντιπολίτευση! Έχασαν κάθε επαφή με την πραγματικότητα και επιδίδονται σε πολιτική τυμβωρυχία»Η στενή σχέση της Folli Follie με την ΝΔ - Ο Κουτσολιούτσος σε ομιλία  Σαμαρά το 2015 (Video)

Επίθεση στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθαν. Εξαδάκτυλο και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, με αφορμή τις δηλώσεις τους στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Τονίζει ότι «έχασαν κάθε επαφή με την πραγματικότητα και επιδίδονται σε πολιτική τυμβωρυχία». Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Τείνει να γίνει τάση στο συνέδριο της κυβερνώντος κόμματος η παρέλαση δελφίνων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο λένε αυτά που θέλει να ακούσει πρωτίστως ο Αρχηγός. Δεν εξηγείται αλλιώς η απώλεια κάθε επαφής με την πραγματικότητα και η πολιτική τυμβωρυχία στην οποία επιδίδονται ακόμη και πολιτικά στελέχη της ΝΔ με επιστημονικό (;) υπόβαθρο και κρίσιμο θεσμικό ρόλο. Στον χώρο της υγείας δύο μέχρι στιγμής χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι o Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας κ. Εξαδάκτυλος και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Καθηγήτρια Ιατρικής κ. Γκάγκα.

Ο πρώτος σε παρέμβασή του τόνισε ότι είναι ευτύχημα που η πανδημία δεν ήρθε νωρίτερα (επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) και αναζητώντας εξήγηση για τις 29.369 απώλειες μίλησε για μικρά λάθη, για άθλια αντιπολίτευση και για έλλειψη πολιτικής ευθύνης εμπεδωμένη για πολιτικούς λόγους στην ελληνική κοινωνία. Η δεύτερη επισήμανε ότι «γίνεται έργο στο ΕΣΥ που όμοιό του δεν έχει γίνει από τη δημιουργία του», «έργο που θα προσφέρει την αναγκαία ασφάλεια και ικανοποίηση στους πολίτες».

Προφανώς α) δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος σε αυτή τη χώρα που να πιστεύει ότι για τους περίπου 30.000 νεκρούς της πανδημίας φταίει η Αντιπολίτευση, β) η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει κατανοήσει ότι αν δεν είχε προηγηθεί η προσπάθεια διάσωσης και ενίσχυσης του ΕΣΥ από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι δυνατότητες του δημόσιου συστήματος θα ήταν πολύ μικρότερες και η εξέλιξη της πανδημίας πολύ χειρότερη και γ) είναι απόλυτα ακριβές ότι τέτοιο «έργο» διάλυσης του ΕΣΥ, πόσο μάλλον σε μία κρίσιμη υγειονομική συγκυρία, δεν έχει γίνει από τη δημιουργία του το 1983.

Συνέπεια αυτού του «έργου» είναι η διόγκωση των ακάλυπτων υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού από 8% που ήταν το 2019 στο 24% σήμερα, η εκτίναξη της υπερβάλλουσας θνησιμότητας (αριθμός θανάτων από όλες τις αιτίες που μετράται κατά τη διάρκεια μιας κρίσης και ο οποίος ξεπερνά εκείνον που θα μπορούσε να έχει καταγραφεί σε κανονικές συνθήκες) και η αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών για υπηρεσίες υγείας.

Για το σύστημα Μητσοτάκη και τους ανθρώπους του τα όρια μεταξύ επιστήμης και πολιτικής είναι πράγματι δυσδιάκριτα…