Ο Αρμάντ Ντουπλάντις πέρα από το Παγκόσμιο ρεκόρ που έκανε στο Όρεγκον κατάφερε να πάρει και το τελευταίο ρεκόρ που είχε απομείνει στον θρυλικό Σεργκέι Μπούμπκα.
Τα πήρε όλα κι έφυγε από το Όρεγκον ο Αρμάντ Ντουπλάντις. Ο απίθανος 22χρονος Σουηδός έκανε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ με 6,21μ. και ταυτόχρονα φυσικά πήρε το χρυσό μετάλλιο.
Εκείνο που πέρασε σχεδόν απαρατήρητο ήταν ότι κατέρριψε και το τελευταίο ρεκόρ που είχε απομείνει στον Σεργκέι Μπούμπκα. Ο θρύλος του αγωνίσματος είχε περάσει 46 φορές πάνω από τα έξι μέτρα.
Πλέον, ο Μόντο Ντουπλάντις έχει ξεπεράσει το συγκεκριμένο ύψος 48 φορές με την 46η που ισοφάρισε το ρεκόρ του Μπούμπκα να είναι στο άλμα με το οποίο πέρασε τα 6μ.
Στη συνέχεια ξεπέρασε τα 6.06μ. και φυσικά τα 6,21μ. για να κάνει νέο Παγκόσμιο ρεκόρ. Και είναι ακόμα 22 ετών…
Ντουπλάντις: Κι όμως… πέταξε στα 6,36μ.!
Ο φοβερός και τρομερός Αρμάντ Ντουπλάντις… τρομάζει με το πού μπορεί να φτάσει το παγκόσμιο ρεκόρ.
Στο Ορεγκον το έσπασε πάλι κάνοντας 6,21μ. και κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο, αλλά αν δει κανείς την ανάλυση του άλματός του μετά το πέρασμα πάνω από τον πήχη, μπορεί να αντιληφθεί για πόσο σπουδαίο αθλητή μιλάμε.
Σύμφωνα με την μέτρηση των διοργανωτών, ο 22χρονος πέρασε 14,9 εκατοστά πάνω από τον πήχη, δηλαδή με λίγα λόγια στα… 6,36 (παρά ένα χιλιοστό)!
Το πιο κοντινό που βρέθηκε κατά την προσγείωση στον πήχη, ήταν στα 8,2 εκατοστά, δείγμα του πόσο εύκολα το πέρασε και που θα μπορούσε να έχει φτάσει. Αδιανόητο!
Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Ο Μαγιέρ ξανά πρωταθλητής κόσμου στο δέκαθλο

Όλα λειτούργησαν υπέρ του Κέβιν Μαγιέρ για να κερδίσει το δεύτερο χρυσό του σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.
Αν και ήταν πίσω μετά την πρώτη ημέρα, είδε τον πρωτοπόρο Γουόρνερ να τραυματίζεται και να μένει εκτός συνέχειας. Την δεύτερη ημέρα ροκάνισε τις διαφορές από τον Καναδό Λεπάζ και τον Αμερικανό Ζίμεκ, για να φτάσει στην πρωτοπορία στο ένατο αγώνισμα.
Εστειλε το ακόντιο στα 70,31μ., μαζεύοντας σχεδόν 200 πόντους παραπάνω από τον Καναδό, για να πάρει τελικά το χρυσό μετά το 1.500αρι, με 8.816 βαθμούς.
Είναι το δεύτερο χρυσό που παίρνει μετά το 2017 στο Λονδίνο. Ο Λεπάζ με 8.701 βαθμούς πήρε το αργυρό και ο Ζίμεκ το χάλκινο με 8.676.
«Κάλπασε» στο χρυσό με 12.06 η απίστευτη Αμουζάν!
Απίθανα πράγματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου από την Τόμπι Αμουζάν!
Η Νιγηριανή μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες, έσπασε δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ και με 12.06 στον τελικό είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ωστόσο, η επίδοση του τελικού δεν θα μετρήσει ως παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς έγινε με ευνοϊκό άνεμο +2.5.
Δύο ώρες πριν η 25χρονη είχε διαλύσει στον ημιτελικό το παγκόσμιο ρεκόρ της Χάρισον κάνοντας 12.12, αλλά όπως αποδείχθηκε αυτό ήταν μόνο η αρχή.
Στον τελικό αν και κόλλησε λίγο στο πρώτο εμπόδιο, «κάλπασε» στη συνέχεια και πέτυχε δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ, με χρόνο 12.06 ο οποίος μέχρι σήμερα φάνταζε εξωπραγματικός για τα 100 μέτρα με εμπόδια… Κρίμα όμως που δεν θα επικυρωθεί ως κορυφαία επίδοση όλων των εποχών λόγω ανέμου.
Το αργυρό μετάλλιο πήγε στην Τζαμαϊκανή Αντερσον που έκανε 12.23, ενώ η Καμάτσο -Κουίν με τον ίδιο χρόνο πήρε το χάλκινο.
Η Μου άντεξε την πίεση και πήρε τον τίτλο στα 800μ.

Οι Αθινγκ Μου και Κίλι Χόντκγκινσον θα πήγαιναν για το χρυσό ως το τέλος στα 800 μέτρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου.
Ετσι κι έγινε καθώς μαζί μπήκαν στην τελική ευθεία. Η Μου άντεξε στην ασφυκτική πίεση που της έβαλε η Βρετανίδα.
Κέρδισε με χρόνο 1:56.30 που είναι κορυφαία φέτος στον κόσμο. Η Χόντγκινσον ακολούθησε με 1:56.38, ενώ η Μόρα από τη Κένυα, ανέβηκε κι αυτή στο βάθρο με 1:56.71.
Περίπατος για τις ΗΠΑ στα 4Χ400μ.
Χωρίς αντίπαλο ήταν οι ΗΠΑ στα 4Χ400μ. ανδρών και γυναικών, στο φινάλε του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου.
Στους άνδρες με τους Γκούντγουιν, Νόρμαν, Ντέντμον και Αλισον, έκαναν επίδειξη δύναμης και αν είχαν έναν ταχύτερο 400αρι στο τέλος, ίσως απειλούσαν και το παγκόσμιο ρεκόρ. τερμάτισαν σε 2:56.17, αφήνοντας δεύτερη την Τζαμάικα με 2:58.58 και τρίτο το Βέλγιο με 2:58.72.
Στις γυναίκες η Φίλιξ δεν ήταν στην 4αδα και έτρεξαν με τις Ντιγκς, Στάινερ, Γουίλσον και ΜακΛάφλιν. Αλλαξαν πρώτες με την 200αρα Στάινερ να πιέζεται από την Τζαμαϊκανή Ράσελ, αλλά να αλλάζει πρώτη. Η Γουίλσον αύξησε την διαφορά και έδωσε στην ΜακΛάφλιν που… πέταξε για το χρυσό μετάλλιο, το οποίο ήρθε με χρόνο 3:17.79.
Δεύτερη ήταν η ομάδα της Τζαμάικα με 3.20.74, ενώ το χάλκινο πήγε στην Βρετανία με χρόνο 3.22.64.