“Νιώθω πως έχω υποχρέωση σε αυτόν τον τόπο”: Τον λένε Άστρι και όχι Αποστόλη – Ζητούσε “ένα αεροπλάνο γιατί καιγόμαστε” και την ειρωνεύονται

Ατρόμητος κάτοικος στο Πευκί πηδά τον φράχτη για να σώσει χωράφι που  προσπάθησε να κάψει η φωτιά (pics) | Debater

“Νιώθω πως έχω υποχρέωση σε αυτόν τον τόπο”: Τον λένε Άστρι και όχι Αποστόλη, είναι από την Αλβανία, ζει εδώ 29 χρόνια και δίδαξε ήθος πολεμώντας τις φλόγες στο Πευκί με ένα κλαδί (vid)

Τον άνθρωπο που είχε καταγράψει 2 μέρες πριν, την Κυριακή, να πολεμάει τις φλόγες στο Πευκί για να μην φτάσουν στα σπίτια με μόνο όπλο ένα κλαρί συνάντησε ο ρεπόρτερ του ΟΡΕΝ Χρήστος Νικολαΐδης.

Η ιστορία του δίνει ένα ηχηρό χαστούκι σε ρατσιστές, ξενοφοβικούς και μισαλλόδοξους καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο που ζει 29 χρόνια στην Ελλάδα, με καταγωγή από την Αλβανία, που το πραγματικό του όνομα δεν είναι Αποστόλης αλλά Άστρι Τόσκα.

“Όταν ήρθα το 1991 που άνοιξαν τα σύνορα στα Γρεβενά σε ένα χωριό εκεί απάνω βρήκα ένα μπάρμπα. Λέει πώς σε λένε εσένα, λέω Άστρι, αστέρι. Όχι μ’αρέσει Αποστόλη, κι έμεινε το Αποστόλης”.

Ένιωθα πως καιγότανε το σπίτι μας, η περιουσία του καθενός και μπήκα μέσα. Ένιωθα σαν την πατρίδα μου, που έχω 29 χρόνια εδώ πέρα κι έκανα τα δυνατά μου, να σβήσω τη φωτιά” είπε για τις δραματικές ώρες της Κυριακής που η φωτιά απειλούσε να μπει μέσα στο κέντρο στο Πευκί.

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί πήρε ένα κλαρί κι έτρεξε να σώσει τα σπίτια του χωριού από τη φωτιά, κερδίζοντας χρόνο ώσπου να έρθει η Πυροσβεστική, η απάντησή του είναι αποστομωτική “νιώθω πως έχω υποχρεώση σε αυτόν τον τόπο, αυτό τίποτα άλλο“.

 

Ζητούσε “ένα αεροπλάνο γιατί καιγόμαστε” και την ειρωνεύονται “ναι ναι θα το πάρουμε παραγγελία τώρα”! (vid)Φωτιά Εύβοια - Eretikos.gr

Ερωτήματα για τη συμπεριφορά των ένστολων προκαλεί βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, από τις φωτιές στην Εύβοια.

Σε αυτό μία γυναίκα ακούγεται να φωνάζει «παιδιά καιγόμαστε, ένα αεροπλάνο δεν μπορεί να ‘ρθει; Καιγόμαστε». Στη συνέχεια, χωρίς να είναι σαφές ποιος ακριβώς μιλά δίνεται η ειρωνική απάντηση «Ναι, ναι, θα το πάρουμε παραγγελία τώρα. Μπείτε μέσα τώρα να γλιτώσεις».

Σημειώνεται ότι στο βίντεο φαίνονται ότι κοντά στην γυναίκα που φωνάζει, βρίσκονται αρκετοί αστυνομικοί, κάποιος από τους οποίους ενδεχομένως να δίνει την ειρωνική απάντηση.