Νιόκι με μανιτάρια και μπλε τυρί

Νιόκι με μανιτάρια και μπλε τυρί

Δημιουργική πρόταση για ένα πιο ιδιαίτερο δείπνο ή κάλεσμα

Υλικά

  • 800 γρ. νιόκι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. κρεμώδες μπλε τυρί
  • Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι.
Βήμα 3
Προσθέστε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, μαγειρέψτε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια, βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά.
Βήμα 4
Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το σκόρδο, μαγειρέψτε για 1- 2 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε τα νιόκι στο τηγάνι.
Βήμα 5
Γαρνίρετε με το μπλε τυρί και τον μαϊντανό και απολαύστε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*