Νιόκι με κρεμώδη σάλτσα και κοτόπουλο

Νιόκι με κρεμώδη σάλτσα και κοτόπουλο

Εύκολη πρόταση για τις μέρες που ο χρόνος για μαγειρική είναι περιορισμένος

Υλικά

  • 1 συσκευασία νιόκι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Μαγειρέψτε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη. Για να μην κολλήσουν ρίξτε μικρή ποσότητα ελαιόλαδου, αν θέλετε.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1- 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Προσθέστε το θυμάρι, τη ρίγανη και το αλεύρι και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Ρίξτε το λευκό κρασί και το ζωμό στο τηγάνι και ανακατέψτε τα να ενωθούν με το αλεύρι. Αφήστε να σιγοβράσει το μείγμα και μαγειρέψτε για 4- 5 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
Βήμα 5
Προσθέστε το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και σιγοβράστε για άλλα 4- 5 λεπτά.
Βήμα 6
Προσθέστε τα σουρωμένα νιόκι και ανακατέψτε να ενωθούν.
Βήμα 7
Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*