Να το αποτέλεσμα της υποταγής Μητσοτάκη στα κελεύσματα των Αμερικανών: Ίσες αποστάσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ελλάδα-Τουρκία για τις παραβιάσεις των Τούρκων! — Νίκος Καραχάλιος: «Ο Πουτινοδαμαστής ανοίγει λογαριασμό στην Gazprombank;»

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγε να πάρει θέση στο θέμα των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά αεροσκάφη, καλώντας Ελλάδα και Τουρκία να λύσουν τις διαφωνίες τους με συντονισμό και συνομιλίες.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν πήρε θέση σαφή θέση για τις παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη των τελευταίων ημερών. Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα πρέπει να γίνονται σεβαστές, ωστόσο, ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει «συντονισμός και συζήτηση, όπου υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τα όρια του χωρικού εναέριου χώρου μιας χώρας».

Αναλυτικά η απάντηση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

«Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες να σέβονται τον κυρίαρχο εναέριο χώρο άλλων χωρών και να χρησιμοποιούν κρατικά αεροσκάφη λαμβάνοντας δεόντως υπόψη την ασφάλεια της αεροπλοίας των πολιτικών αεροσκαφών. Όπου υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τα όρια του χωρικού εναέριου χώρου μιας χώρας, καλούμε σε συντονισμό και σε συζήτηση, και όχι σε ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θανατηφόρα ατυχήματα».

 

Ανελέητο «ξύλο» σε Μητσοτάκη από πρώην στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή: «Ο Πουτινοδαμαστής ανοίγει λογαριασμό στην Gazprombank;»Νίκος Καραχάλιος: «Να αποπεμφθεί η Μενδώνη, αλλιώς εικόνα "εκβιασμού" του  Πρωθυπουργού» - Γιώργος Σαχίνης - Νέα Κρήτη

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου την Τετάρτη, για τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώσει το ρωσικό φυσικό αέριο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, παραδέχτηκε μία μέρα μετά ότι ήδη αντιμετωπίζεται η μετατροπή των ευρώ σε ρούβλια, με το άνοιγμα λογαριασμού στην ρωσική Gazprombank…

Αυτή την παραδοχή που ήρθε «μέσα από τα δόντια» της κυβέρνησης σχολίασε με καυστικό ύφος ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Νίκος Καραχάλιος«στολίζοντας» με διάφορους χαρακτηρισμούς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ακολουθεί «τυφλά» την αντιρωσική γραμμή του NATO περί ρωσικού εμπάργκο αλλά τελικά πέφτει στην ανάγκη του Πούτιν:

Στην προσπάθειά του να αναδείξει τις αντιφάσεις στις οποίες πέφτει η κυβέρνηση, ο Νίκος Καραχάλιος τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter:

«Τωρα ποιος #kyriakista θα μου εξηγησει πως ο νεος Johnny Rambo.

o Τιμωρος των Κοκκινων

ο Πουτινοδαμαστης

(πιο γνωστος στην Ελλαδα με το alias Κυριακος-Κουλης- Μητσοτακης) ανοιγει λογαριασμο στην GAZPROMBANK…;;;», καταλήγει.