Να καρπωθούν τα μέτρα στήριξης μόνο όσοι έχουν πληρώσει * Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη δεν θα ολοκληρώσουν τις… * Διατηρείται σε φόρμα η Σαράποβα

Οι ενώσεις αθλητών βόλεϊ, χάντμπολ και πόλο εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία ζητούν να καρπωθούν τα μέτρα στήριξης μόνο όσα σωματεία πλήρωσαν τους αθλητές τους τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Μία ημέρα μετά τη συνέντευξη Τύπου του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στην οποία τονίστηκε ότι θα υπάρξουν μέτρα στήριξης και προς τα σωματεία ήρθε η πρώτη αντίδραση από την πλευρά των αθλητών

Οι ενώσεις αθλητών βόλεϊ, χάντμπολ και πόλο εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία ζητούν να καρπωθούν τα μέτρα στήριξης μόνο όσα σωματεία πλήρωσαν τους αθλητές τους τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι διπλός. Τα περισσότερα σωματεία της Α1 σε αυτά τα αθλήματα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες δεν είχαν πληρώσει τα δεδουλευμένα των αθλητών πριν τη διακοπή. Παράλληλα, μόνο οι παίκτες της Volley League των ανδρών ήταν εκείνοι που πήραν τα 800 ευρώ της στήριξης αφού όλοι οι υπόλοιποι ανήκουν στο καθεστώς των ερασιτεχνών.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση τους: “Ως εκπρόσωποι των αθλητών του βόλεϊ του χάντμπολ και του πόλο έχοντας συχνή και άμεση επικοινωνία με τα μέλη μας, τα οποία όπως όλη η κοινωνία βρίσκονται κι αυτά αντιμέτωπα με πρωτόγνωρες καταστάσεις, κρίναμε σκόπιμο κι αναγκαίο να συντονιστούμε και να δράσουμε από κοινού ώστε να μην παραμείνουμε θεατές των εξελίξεων και προκειμένου να κάνουμε ό,τι περνάει απο το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα όλων μας συμβάλλοντας παράλληλα από την μεριά μας έτσι ώστε η επόμενη μερα να είναι βιώσιμη για ολους τους εμπλεκόμενους φορεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Η Πολιτεία απο την πλευρά της σε αυτή την κρίσιμη στιγμή έχει δειξει την πρόθεση της να στηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, θεωρούμε όμως ότι η στήριξη αυτή θα πρέπει να αφορά το σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και άρα και τους ίδιους τους ερασιτέχνες αθλητές.

Σε αυτα τα πλαίσια ζητήσαμε απο την Πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουν ότι όσα σωματεία (που αγωνίστηκαν την περίοδο 2019-20 στα πρωταθλήματα Α1 χάντμπολ ανδρών και Γυναικών, Α1 πολο ανδρών και Γυναικών κ Α1 βόλεϊ γυναικών) καρπωθούν τα μέτρα στήριξης θα έχουν υπάρξει ακέραια ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους αθλητές τους τουλάχιστον μέχρι και τις 15/3.Καταθεσαμε συγκεκριμένη πρόταση για την υλοποίηση του απαραίτητου αυτού κατά την άποψη μας μέτρου και είμαστε στη διάθεσή των αρμόδιων αρχών για περαιτέρω συζητήσεις.Επίσης αναμένουμε και τις πρωτοβουλίες του υφυπουργού για πιθανή ένταξη συγκεκριμένων ερασιτεχνών αθλητών στο ειδικό επίδομα.

Αισιοδοξούμε ότι η πολιτεία θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο προκειμένου από τη μία τα ίδια τα σωματεία να συνεχίσουν να υφίστανται, να εκπληρώνουν τους σκοπούς τους και να προάγουν τον αθλητισμό και από την άλλη οι αθλητές, ως κινητήριος δύναμη των αθλημάτων να νιώθουμε ασφάλεια και αίσθημα ίσης μεταχείρισης.

Ταυτόχρονα από όλη αυτή τη δύσκολη διαδικασία θεωρούμε ότι ως ερασιτεχνικά αθλήματα έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα περισσότερο πόσο αναγκαία είναι η από κοινού δράση σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι και ποια είναι η κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να κινηθούμε την επόμενη μέρα”.

 

Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη δεν θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στα Κύπελλα Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη δεν θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στα Κύπελλα Ευρώπης

Η LEN αποφάσισε λόγω του covid-19 να διακόψει όλες τις διασσυλογικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περιόδου 2019-20.

Άδοξα τελειώνει η σεζόν στην Ευρώπη για την υδατοσφαίριση.

Η LEN αποφάσισε πως δεν θα ολοκληρωθεί καμία από τις διοργανώσεις της που συμμετέχουν σύλλογοι και είναι το Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών, Ευρωλίγκα Γυναικών, το Ευρωπαϊκό Κυπέλλο Ανδρών και το Λεν Τρόφι Γυναικών.

Αυτό επηρεάζει φυσικά και τις ελληνικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός (άνδρες) συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ και ήταν μια … ανάσα από το Final-8. Έτσι μια χρονιά “σβήνει” μα φυσικά δεν “σβήνουν” και τα έξοδα των συλλόγων για τα μπάτζετ και τα ταξίδια.

Στις γυναίκες και στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη έπαιξαν τον 1ο αγώνα στα προημιτελικά αλλά και οι δυο δεν θα συνεχίσουν στην Ευρώπη αφού η διοργάνωση ακυρώθηκε.

Η LEN φοβήθηκε τις μετακινήσεις των ομάδων και δεν πήρε κανένα ρίσκο να περιμένει κάποιο διάστημα για να πάρει αποφάσεις. Στο μεταξύ σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήρε το μπιρό με τη συμμετοχή και του Έλληνα αντιπροέδρου Δημήτρη Διαθεσόπουλου  το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κολύμβησης, Καταδύσεων, Καλλιτεχνικής και OPEN WATER Ανδρών – Γυναικών θα διεξαχθεί αντί για το 2020 τον Μάη του 2021 στη Βουδαπέστη.

 

Διατηρείται σε φόρμα η Σαράποβα

Η Μαρία Σαράποβα έχει αποσυρθεί εδώ και μήνες από το τένις, αυτό όμως δεν σημαίνει πως αμελεί την εκγύμναση του σώματός της.

Μπορεί να περνά τους πρώτους μήνες της συνταξιοδότησής της από το τένις, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η Μαρία Σαράποβα έχει εγκαταλείψει την γυμναστική.

Η “Μάσα” έδινε πάντα τεράστια έμφαση στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και αυτή είναι μια συνήθεια που παραμένει και στην, μετά τένις, εποχή της καθημερινότητας της όπως φαίνεται από το βίντεο που ανέβασε με το πρωινό πρόγραμμα εκγύμνασής της από το σπίτι της στη Φλόριντα που βρίσκεται αυτές τις εβδομάδες του lockdown.

2017 US Open Tennis Championships - Day 5 | Maria sharapova, Maria ...

AP Photo/Kamran Jebreili

Maria Sharapova