Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΚΙΝΑΛ δεν θα μπει στους ρόλους που θέλουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (video) — Ο σιωπηλός Νίκος Ανδρουλάκης και ο ενοχλημένος Βαγγέλης Βενιζέλος

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ - Μητσοτάκης και Τσίπρας χάνουν τον  ύπνο τους»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης για… όλους και για όλα!

Για όλα τα τρέχοντα θέματα έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24 ο Νίκος Ανδρουλάκης και τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν θα μπει “στους ρόλους που θέλουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Τα μεγάλα κοινωνικά αδιέξοδα είναι μπροστά μας και μπορεί να τα λύσει μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση”.

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε και στη κριτική περί ίσων αποστάσεων που δέχεται το κόμμα του λέγοντας ότι πολιτεύεται με σταθερές αξίες και θέσεις. “Μας κατηγορούν περί ίσων αποστάσεων. Εμείς πολιτευόμαστε αξιακά, με θέσεις. Δεν θέλουν αποστάσεις από εμάς, μας θέλουν δεκανίκι τους, και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης. Τελείωσε αυτό. Η παράταξη επέστρεψε δυναμικά, βλέπουμε αυτήν την πολεμική εναντίον μας, η οποία θα κριθεί στις εκλογές. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι η παράταξή μας θα πάρει κάλο ποσοστό γιατί κουράστηκε ο κόσμος από τον τοξικό δικομματισμό ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Ανέφερε ότι βασική προτεραιότητά του είναι να επιστρέψει η πολιτική ως λύση, ως ουσιαστική λύση για τις ζωές των πολιτών, με σχέδιο για το μέλλον, όχι ως πρόβλημα.

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι η Ελλάδα “έχει συμφέρον να πρωταγωνιστήσει στο πεδίο της κοινής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας της Ευρώπης. Χρειάζονται ισχυρές πρωτοβουλίες εντός της Ε.Ε. και όχι μίζερες προσεγγίσεις” κι επανέλαβε τις αιχμές για το ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

“Πουλώντας κάποια ευρωπαϊκά κράτη όπλα στην Τουρκία, στην ουσία ενδυναμώνουν τις διεκδικήσεις της. Πρέπει όλοι να πιέσουμε, χτίζοντας συμμαχίες με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, για μια καθαρή απόφαση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενάντια σε μια χώρα-ταραξία”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Έντονη ήταν ακόμη η κριτική που άσκησε ο κ. Ανδρουλάκης στη κυβέρνηση για τα μέτρα που παίρνει σχετικά με τις ανατιμήσεις στην ενέργεια. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “έχει επιδοτήσει κυρίως τους παρόχους ενέργειας, όχι τα νοικοκυριά και πρότεινε πως χρειάζεται ένα πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής”.

Απάντησε και στις επικρίσεις ότι δεν έχει διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις. Όπως είπε οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνουν ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους και μείωση ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, που θα βοηθήσει τους πιο ευάλωτους. Εξήγησε γιατί η κυβέρνηση έχει το δημοσιονομικό περιθώριο για να μειώσει σε κάποια βασικά αγαθά το ΦΠΑ για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πλήττει αυτή η ενεργειακή κρίση τα ευάλωτα νοικοκυριά”.

Τέλος υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο κοινωνικό ζήτημα της χώρας είναι το δημογραφικό και πρότεινε να χρηματοδοτηθούν χιλιάδες νέες κοινωνικές κατοικίες για νέα ζευγάρια. Να μειώσουμε ανισότητες και να πολλαπλασιάσουμε τις ευκαιρίες”, ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δείτε όλα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης

 

Ο σιωπηλός Νίκος Ανδρουλάκης και ο ενοχλημένος Βαγγέλης ΒενιζέλοςΟ σιωπηλός Νίκος Ανδρουλάκης και ο ενοχλημένος Βαγγέλης Βενιζέλος

Όσοι γνωρίζουν καλά τον πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λένε ότι θα φτάσει η ώρα, που θα το ξεπληρώσει στον νυν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης  να έχει επιλέξει την αφωνία και την προκλητική ουδετερότητα,  προκειμένου να μην ανοίξει τα χαρτιά του για το τι θα πράξει όταν θα φτάσει η ώρα της κάλπης – με ποιον δηλαδή θα συνεργαστεί μετεκλογικά-  για την ώρα πάντως …τρώει.

Πριν από μερικές μέρες βρέθηκε σε κεντρικό εστιατόριο του  Κολωνακίου  με τον «αντάρτη» ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κύρτσο, με τον οποίο οι φήμες λένε ότι διατηρεί μια πολύ καλή σχέση  εξ αιτίας  της κοινής τους παρουσίας στις Βρυξέλλες.

Η συζήτηση είχε προφανώς ενδιαφέρον, αφού ο Γιώργος Κύρτσος, αντίθετα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, δεν κρύβει τις προθέσεις του, ούτε τις σκέψεις του για το τι πρόκειται να κάνει το επόμενο διάστημα .

Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ εκτός από τσάι και συμπάθεια με τους συνάδελφους του των άλλων κομμάτων, σκέπτεται να πιει και ένα καφέ με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ο πατέρας του άλλωστε ήταν συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και ακόμα διατηρούν πολύ καλές σχέσεις.

Θεωρητικά μέσα στις επιδιώξεις του είναι να συναντηθεί και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αν και ο τελευταίος είναι έξαλλος με το νέο σύστημα της Χαριλάου Τρικούπη, αφού θεώρησε ότι δεν τον στήριξε όσο έπρεπε όταν ο Πρωθυπουργός μιλώντας για την υπόθεση της Novartis ξεχώρισε τα στελέχη της κυβέρνησης, ρίχνοντας στην πυρά τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Για την ώρα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιβάλλεται από την γνωστή ομάδα, των Γιώργου Φλωρίδη, Κώστα Καρτάλη και Νάσο Αλευρά  με τους οποίους καταστρώνει τα επόμενα βήματα του.

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Βαγγέλη Βενιζέλο, λένε ότι θα φτάσει η ώρα, που θα το ξεπληρώσει στον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς η σιωπή του νέου προέδρου έφερε πολλά σενάρια και φήμες για τους λόγους που δεν τον στήριξε …