Νίκη Κεραμέως: Με υποχρεωτικά τεστ και μάσκες παντού οι μαθητές – Έλενα Ακρίτα για Σεμέδο: “Για τον βιασμό… Όταν λες Όχι είναι Όχι”

Νίκη Κεραμέως: Με υποχρεωτικά τεστ και μάσκες παντού οι μαθητές στη νέα σχολική χρονιά

«Τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν»

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία τόνισε η Νίκη Κεραμέως, ενώ προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο που θα μπαίνουν τα εργαστηριακά τεστ, και ότι οι μαθητές θα φορούν μάσκα παντού εκτός της γυμναστικής.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι η υπουργός Παιδείας είπε συγκεκριμένα:

«Τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν καθώς δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση» είπε η υπουργός Παιδείας, αποκαλύπτοντας πως «η κυβέρνηση συζητά το θέμα με την επιτροπή των ειδικών και τις επόμενες ήμερες θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

«Φεύγουμε από τη λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής», πρόσθεσε η Νίκη Κεραμέως.

Απόλυτη προτεραιότητα, σημείωσε, είναι να λειτουργήσουν δια ζώσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές.«Περίπου το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και αν προστεθεί ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει, απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί» κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

 

Έλενα Ακρίτα για Σεμέδο: “Για τον βιασμό… Όταν λες Όχι είναι Όχι”Έλενα Ακρίτα για Σεμέδο: “Για τον βιασμό… Όταν λες Όχι είναι Όχι”

“Μπορείς να πεις Όχι όποτε θέλεις, όποτε κρίνεις, όποτε το αισθάνεσαι… Όλα τα άλλα είναι βιασμός” τονίζει η Έλενα Ακρίτα.

Η Έλενα Ακρίτα έγραψε ένα ποστ για το θέμα της 17χρονης που κατήγγειλε για βιασμό τον Ρούμπεν Σεμέδο και έναν 40χρονο Νιγηριανό, μάνατζερ καλλιτεχνών, οι οποίοι θα απολογηθούν εντός των επόμενων ημερών για την κατηγορία που τους βαραίνει.

Η Ακρίτα έγραψε στα social media της ένα ποστ για το θέμα του βιασμού, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού:

Έγραψε η Έλενα Ακρίτα:

Για τον βιασμό… Όταν λες Όχι είναι Όχι.
Όταν λες ναι κι αλλάζεις γνώμη είναι Όχι.
Όταν τον ακολουθείς στο δωμάτιο κι αλλάζεις γνώμη είναι Όχι.
Όταν βγάζεις τα ρούχα σου κι αλλάζεις γνώμη είναι Όχι.
Όταν πέφτεις στο κρεβάτι κι αλλάζεις γνώμη είναι Όχι.

Μπορείς να πεις Όχι όποτε θέλεις, όποτε κρίνεις, όποτε το αισθάνεσαι, όποτε σου ζητήσει κάτι που δεν θέλεις, όποτε σε πιέσει, όποτε σε πονέσει, σε εξοργίσει, σε ξενερώσει, σε τρομάξει.
Όχι σημαίνει Όχι. Δεν σημαίνει ναι, δεν σημαίνει ίσως, δεν σημαίνει μπορεί, δεν σημαίνει κάτσε και θα δούμε.
Όχι σημαίνει Όχι.
Όλα τα άλλα είναι βιασμός.
Για να τελειώνουμε. #σεμεδο