Νέες κοιλάδες των Τεμπών… — Νικόλ Μαλλιωτάκη: Ο Μπάιντεν “θυσίασε” την Ελλάδα για να ικανοποιήσει τον Ερντογάν

ΕΚΑΒ - επείγονταΦωτογραφία αρχείου

Πώς αντιμετώπισε η κυβέρνηση τους απανωτούς θανάτους ανθρώπων λόγω καθυστερήσεων να λάβουν φροντίδα από το ΕΚΑΒ και να μεταφερθούν εγκαίρως στα νοσοκομεία; Ανακοίνωσε ότι θα εντάξει στα πληρώματα των ασθενοφόρων στρατιώτες, πυροσβέστες και οδηγούς απορριμματοφόρων! Μα έχουν εκπαίδευση διασώστη; Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να κρατήσουν έναν άνθρωπο στη ζωή μέχρι να τον παραλάβουν γιατροί; Η κυβέρνηση ξέρει ότι δεν ξέρουν, αλλά το μέτρο που πήρε δεν αφορά όσους κινδυνεύουν, αλλά όσους ακούν ειδήσεις και θα θεωρήσουν πως να, η κυβέρνηση νοιάζεται.

Για επικίνδυνη εξέλιξη που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέες «κοιλάδες των Τεμπών» κάνουν λόγο οι νοσοκομειακοί γιατροί της ΟΕΝΓΕ αναφορικά με την ΠΝΠ της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα πληρώματα στα ΕΚΑΒ. Πώς η ταχύρρυθμη εκπαίδευση μόλις επτά ημερών, όπως έγινε γνωστό, ενός οδηγού απορριμματοφόρου ή ενός πυροσβέστη θα υποκαταστήσει την ιδιαίτερα απαιτητική εκπαίδευση διάρκειας δυόμισι ετών της Σχολής Διασωστών του ΕΚΑΒ;

Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι «προσωρινού χαρακτήρα». Είναι ενταγμένα στον μόνιμο «κόφτη» των κρατικών δαπανών για την υγεία και τη ζωή μας, στη διαχρονική πολιτική «κόστους-οφέλους». Στόχος της κυβέρνησης, υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, είναι η παράδοση κερδοφόρων τομέων του δημόσιου συστήματος Υγείας, όπως οι διακομιδές, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και στα επιχειρηματικά συμφέροντα του κλάδου, που θα τσεπώνουν τις εισφορές στον κλάδο της Υγείας των εργαζομένων και που, κατά τα άλλα, η κυβέρνηση λέει με περίσσιο θράσος ότι δεν θα κοστίζουν τίποτα στον ασθενή και ότι είναι δωρεάν! Ήδη η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών αποφάσισε την ανάθεση των διακομιδών σε ιδιωτική εταιρεία ασθενοφόρων.

Και όπως μαθαίνουμε από την αποκάλυψη του healhStar.gr, 112 εκπαιδευμένοι διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν αποσπαστεί σε νοσοκομεία! Πρόκειται για πληρώματα πιστοποιημένα, με δίπλωμα της σχολής, άρτια εκπαιδευμένους διασώστες για να προσφέρουν υπηρεσίες επείγουσας βοήθειας, οι οποίοι σήμερα κάνουν άλλες δουλειές με τη συγκατάθεση της διοίκησης. Και πηγές από τα νοσοκομεία κάνουν λόγο για μεταθέσεις της κατηγορίας «λούφα και παραλλαγή». Κανένα πρόβλημα, θα σου απαντήσουν. Ο λαός αποφάσισε. Για οτιδήποτε δεν πάει καλά, 41% και σκάστε!

Δημήτρης Χρήστου

 

 

Νικόλ Μαλλιωτάκη: Ο Μπάιντεν “θυσίασε” την Ελλάδα για να ικανοποιήσει τον Ερντογάν

Νικόλ Μαλλιωτάκη για F-16: Οργή για την «θυσία» της Ελλάδας προκειμένου να  ικανοποιηθεί ο Ερντογάν | Ειδήσεις

Τη θέση ότι μια ενδεχόμενη σύμβαση για τα F-16 με την Τουρκία θα πρέπει να περιλαμβάνει όρους που θα διασφαλίζουν ότι τα μαχητικά δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των συμμάχων των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε η βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη. Η βουλευτής της Νέας Υόρκης με τους Ρεπουμπλικάνους γνωστοποίησε τη δυσαρέσκεια της για την τοποθέτηση του σύμβουλου εθνικής ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν, ο οποίος από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να προχωρήσει στη πώληση των F-16 σε συνεννόηση με το Κογκρέσο.

Υπό αυτό το πρίσμα, η βουλευτής έβαλε στο στόχαστρο την κυβέρνηση Μπάιντεν, αντιπαραβάλλοντας την υπεύθυνη στάση που τηρεί η Ελλάδα με την αντισυμμαχική συμπεριφορά που επιδεικνύει με συνέπεια η Τουρκία όλα τα τελευταία χρόνια.

Η δήλωση της Νικόλ Μαλλιωτάκη:

«Η Ελλάδα είναι ένας από τους παλαιότερους φίλους του έθνους μας και υπήρξε αξιόπιστος σύμμαχος με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένου του να κάνει πολύ περισσότερα από πολλές άλλες χώρες του ΝΑΤΟ για να στηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες στην Ουκρανία.

Η απόφαση του προέδρου Μπάιντεν να «θυσιάσει» την Ελλάδα [throw under the bus η έκφραση της βουλευτή] για να δώσει τη δυνατότητα σε μια χώρα που δεν ήθελε μέχρι πρόσφατα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ικανοποιεί μόνο τον Ερντογάν, ο οποίος είναι ο μόνος ηγέτης του ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

Επιπλέον, η Τουρκία έχει υπονομεύσει τις επιχειρήσεις μας κατά του “Ισλαμικού Κράτους” στη Συρία, έχει απειλήσει επανειλημμένα έναν άλλο νατοϊκό σύμμαχο (Ελλάδα) με παράνομες υπερπτήσεις και με ρητορική εισβολής και έχει μια μακρά ιστορία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εάν αυτή η πώληση όντως προχωρήσει, πρέπει να περιλαμβάνει όρους που θα διασφαλίζουν ότι ο εξοπλισμός δεν θα χρησιμοποιηθεί εναντίον των συμμάχων μας στην Ανατολική Μεσόγειο».