Νέα ισραηλινά πλήγματα εναντίον της Γάζας – Ισραήλ: Εμπρηστικά μπαλόνια από τη Γάζα προκάλεσαν τέσσερις πυρκαγιές

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ εξαπέλυσε τα ξημερώματα της Παρασκευής νέα αεροπορικά πλήγματα εναντίον της Γάζας με πρόσχημα τη χρήση από τους Παλαιστινίους μπαλονιών με προσαρμοσμένους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε εγκαταστάσεις εκπαίδευσης, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.  Στις 18 Ιουνίου, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία είχε επίσης βομβαρδίσει θέσεις του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την εκτόξευση μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς προς το Ισραήλ.

Επρόκειτο για τη δεύτερη σειρά πληγμάτων αφότου τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, την 21η Μαΐου, με την οποία τερματίστηκε ο πόλεμος 11 ημερών με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, φτωχό παλαιστινιακό θύλακα δύο εκατομμυρίων κατοίκων, ο οποίος τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια.

Από τη 10η έως την 21η Μαΐου, 260 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων μαχητές, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Στο Ισραήλ, οι ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα προκάλεσαν τον θάνατο 13 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιώτη, κατά την αστυνομία και τον στρατό.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ διεμήνυσε χθες Πέμπτη, μιλώντας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής τελετής, ότι το Ισραήλ «δεν χαίρεται να πολεμά» αλλά όταν το κρίνει «αναγκαίο», «δεν θα διστάσει» να δώσει «μαζική και ισχυρή απάντηση».

 

Ισραήλ: Εμπρηστικά μπαλόνια από τη Γάζα προκάλεσαν τέσσερις πυρκαγιέςΒομβαρδισμοί στη Γάζα

Τέσσερις πυρκαγιές ξέσπασαν στην περιοχή Εσκόλ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. Ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η αιτία των πυρκαγιών ήταν “εμπρηστικά μπαλόνια”.

Εμπρηστικά μπαλόνια που εκτοξεύτηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα της Γάζας προκάλεσαν σήμερα τέσσερις πυρκαγιές στο Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών πυροσβεστών.

“Τέσσερις πυρκαγιές ξέσπασαν στην περιοχή Εσκόλ”, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, δηλώνουν οι πυροσβέστες, διευκρινίζοντας ότι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η αιτία των πυρκαγιών ήταν “εμπρηστικά μπαλόνια”.

Οι φωτιές μικρής κλίμακας τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

Στις 18 Ιουνίου, η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε στόχους του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την εκτόξευση εμπρηστικών μπαλονιών προς το Ισραήλ.

Ήταν οι δεύτεροι βομβαρδισμοί από τότε που τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία, στις 21 Μαΐου, η οποία έθεσε τέλος σε έναν πόλεμο 11 ημερών με τη Χαμάς, που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας, έναν φτωχό παλαιστινιακό θύλακα δύο εκατομμυρίων κατοίκων, ο οποίος τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια.

Από τις 10 έως τις 21 Μαΐου, 260 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων μαχητές, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Στο Ισραήλ, οι ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα προκάλεσαν τον θάνατο 13 ανθρώπων, ανάμεσά τους ένας στρατιώτης, σύμφωνα με την αστυνομία και τον στρατό.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής τελετής ότι το Ισραήλ “δεν χαίρεται να πολεμά” αλλά όταν αυτό είναι “αναγκαίο”, το εβραϊκό κράτος “δεν θα διστάσει” να δώσει μια “μαζική και ισχυρή απάντηση”.