Νέα εποχή στον Προμηθέα με πρόεδρο τον Κώστα Μπακαλάρο – Λιόλιος: «Ο Προμηθέας κάνει βήματα μπροστά» * Την Τρίτη (9/6) η συνέντευξη Τύπου του Γιαννακόπουλου * Γκετσεβίτσιους: «Όταν ένας σύλλογος δεν πληρώνει…

Νέα εποχή στον Προμηθέα με πρόεδρο τον Κώστα Μπακαλάρο

Η έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Προμηθέα ανακοίνωσε τις αλλαγές στη λειτουργία του και τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στο Δ.Σ.

Ο Κώστας Μπακαλάρος θα είναι πια ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ, ο Θανάσης Τριανταφυλλίδης διευθύνων σύμβουλος (ήταν αντιπρόεδρος), o Χρήστος Μήλας (που ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος) θα παραμείνει εκπρόσωπος της ομάδας στον ΕΣΑΚΕ, ενώ στο συμβούλιο μπήκε ο Πατρινός επιχειρηματίας,Σοφοκλής Μπίτας.

Το «ανακάτεμα» στο διοικητικό σχήμα προέκυψε από την πρόεθση του Βαγγέλη Λιόλιου να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΟΚ στις εκλογές που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά τον νέο πρόεδρο, ο Κώστας Μπακαλάρος είχε ενεργή συμμετοχή στον αθλητισμό της Αχαΐας, ενώ ήταν και στην ποδοσφαιρική Παναχαϊκή.

Promitheas Patras BC@promitheasbc

H Οικογένεια του @promitheasbc μεγαλώνει!
Νέος Πρόεδρος της ΚΑΕ ο Κώστας Μπακαλάρος.
Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θανάσης Τριανταφυλλίδης, στην ΚΑΕ και ο Σοφοκλής Μπίτας.
Εκπρόσωπος στον ΕΣΑΚΕ ο Χρήστος Μήλας.
(Σε λίγο αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου)

Προβολή εικόνας στο Twitter

Λιόλιος: «Ο Προμηθέας κάνει βήματα μπροστά»

Λιόλιος: «Ο Προμηθέας κάνει βήματα μπροστά»

Ο Βαγγέλης Λιόλιος καλωσόρισε νέα πρόσωπα στον Προμηθέα κι εξέφρασε τη χαρά του για τα βήματα μπροστά που κάνει η ομάδα του.

Η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Λιόλιου στις εκλογές της ΕΟΚ, που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, έφερε αλλαγές στο διοικητικό σχήμα του Προμηθέα, οι οποίες ανακοινώθηκαν μέσω Συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη (04/06).

Ο Λιόλιος είπε σχετικά: «Η συνέντευξη δεν ήταν, στην πραγματικότητα, και  πολύ εκτακτη, γιατί αφορά σε πράγματα που σχεδιάζουμε εδώ και καιρό. Ο Προμηθέας, έχει πολλά χρόνια παρουσίας, πλέον, στο μπασκετικό στερέωμα, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια αγωνίζεται στην Basket League και σε όλο αυτό το διάστημα χαιρόμαστε που η ομάδα έχει εξαιρετική πορεία αγωνιστικά και αυτό είναι αποτέλεσμα, κυρίως, των ανθρώπων της ομάδας. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που ενώνουν το παρελθόν με το παρόν και σχεδιάζουν το μέλλον. Νιώθω ένα μικρό κομμάτι της ομάδας. Υπάρχουν άνθρωποι που αγωνιούν και προσπαθούν κάθε μέρα για το καλύτερο του σωματείου, που εξελίσσεται και γίνεται σιγά-σιγά ένας οργανισμός. Όπως προανέφερα, τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα είχε επιτυχίες, αλλά το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι οι αγωνιστικές επιτυχίες. Είναι, μεν, σημαντικά η καλή πορεία στο Basketball Champions League και στο 7DAYS EuroCup και η συμμετοχή στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά δεν είναι αυτό το μεγάλο ζητούμενο. Ο Προμηθέας εκφράζει ένα κομμάτι της αθλητικής κοινωνίας.

  Θέλω να καλωσορίσω νέους ανθρώπους, γνώριμους από παλιά, που πλέον, μπαίνουν ενεργά και στο διοικητικό κομμάτι. Ν’ αναφερθώ πρώτα στους πιο παλιούς: ο Χρήστος Μήλας έχει περάσει από όλα τα στάδια. Ήταν παίκτης, προπονητής και πρόεδρος. Ο ρόλος που διετέλεσε ήταν καθοριστικός, βοήθησε τα μέγιστα στην πορεία μας, ήταν ο νους και η ψυχή της ΚΑΕ σε ότι γινόταν και παραμένει ενεργό κομμάτι, αναλαμβάνοντας να μας εκπροσωπεί στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Ο Θανάσης Τριανταφυλλίδης έχει, επίσης, προσφέρει στο Σύλλογο από διάφορα πόστα και θα είναι στο εξής ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην ΚΑΕ.

Η ομάδα κάνει βήματα μπροστά, είμαστε πολύ χαρούμενοι. Μαζί μας διοικητικά θα είναι ο Κώστας Μπακαλάρος σε μια θέση ευθύνης. Σύσσωμο το Δ.Σ. του προτείναμε τη θέση του Προέδρου στην ΚΑΕ και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. αποδέχθηκε αυτή την πρόσκληση και Νέος Πρόεδρος της ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας θα είναι ο Κώστας Μπακαλάρος.

Στο Δ.Σ. νέο μέλος θα είναι και ο Σοφοκλής Μπίτας, ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί στο παρελθόν ενεργά με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και συνεχίζει μαζί μας, κοντά στην ομάδα, που μεγαλώνει για να φτάσει εκεί που ονειρευόμαστε. Μέσα από τον υγιή  αθλητισμό μπορούμε να πετύχουμε πράγματα που φαίνονται αδύνατα. Θα είμαι πάντα δίπλα στην ομάδα, αλλά, πλέον, αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές».

Ο Χρήστος Μήλας, πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ. κι εκπρόσωπος της ομάδας στον ΕΣΑΚΕ, πρόσθεσε: «Σημαντικοί άνθρωποι της πόλης έρχονται μαζί μας να συνεχίσουμε κάτι που θεωρώ πως προσπαθήσαμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεν είναι κάτι που το κάνουμε εύκολα στον Προμηθέα, αλλά όταν κάποιοι άνθρωποι μας έχουν δείξει ότι θέλουν να βοηθήσουν και να προσφέρουν, είναι μεγάλη μας τιμή να τους καλωσορίζουμε στην παρέα μας. Αυτή η παρέα μεγαλώνει, βάζουμε τις βάσεις και δημιουργούμε τις συνθήκες για ν’ αλλάξουμε επίπεδο. Θέλουμε να κάνουμε βήματα παραπάνω. Φιλοδοξώ να ζήσουμε ακόμα μεγαλύτερες στιγμές με τον Προμηθέα και αυτές οι κινήσεις απεικονίζουν τι θέλουμε να κάνουμε, κάτι που θα φανεί πιο έντονα τον ερχόμενο καιρό. Είμαστε χαρούμενοι γιατί έρχονται κοντά μας άνθρωποι με με τεράστια εμπειρία και θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν για να πετύχουν στους ρόλους τους. Τα επόμενα χρόνια θα δούμε στον Προμηθέα, πολύ ωραία πράγματα».

Ο νέος πρόεδρος του Προμηθέα, Κώστας Μπακαλάρος, ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω την Οικογένεια του Προμηθέα γι’ αυτή τη μεγάλη τιμή να γίνω ακόμα πιο ενεργό μέλος της. Θέλω να τονίσω πως ό,τι κάνουμε είναι για το καλό της πόλης. Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε κάτι στους νέους αυτής της πόλης, η δική μου πορεία και ενασχόληση με τον αθλητισμό είχε πάντα αυτό το στόχο. Εύχομαι να έχουμε υγεία και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πάει η ομάδα πολύ καλά».

Το νέο μέλος του Δ.Σ. και ιδιοκτήτης της εταιρείας «ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ», Σοφοκλής Μπίτας, δήλωσε: «Πριν από 2 εβδομάδες μου έγινε η πρόκληση-πρόσκληση για να μπω στην ομάδα του Προμηθέα. Το σκέφτηκα καλά, γιατί είμαι από τους ανθρώπους που θέλω να σταθμίζω τα πράγματα και δεν απάντησα αμέσως. Όπως ξέρετε οι περισσότεροι, είμαι μπασκετικός και ήμουν για πολλά χρόνια στο Γλαύκο. Όταν κάναμε το συμβούλιο  κατάλαβα πως εδώ, αυτή η ομάδα είναι μια παρέα, όπου αργά, αλλά σταθερά, προστίθενται και νέα πρόσωπα κι ένιωσα πως πρέπει κι εγώ να γίνω κομμάτι αυτής της ομάδας. Ο Προμηθέας είναι ένας υγιής οργανισμός που διευρύνεται, μεγαλώνει και τον χρειαζόμαστε».

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ, Θανάσης Τριανταφυλλίδης, συμπλήρωσε: «Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να σταθώ στον Χρήστο Μήλα. Ο άνθρωπος αυτός έχει δώσει τα πάντα στην ομάδα, δουλεύοντας σκληρά για το καλό του Προμηθέα. Είναι ο πρώτος πρόεδρος της ΚΑΕ και με την βοήθεια των υπολοίπων έφτασε σε δρόμους που δε είχαμε φανταστεί ποτέ όταν ξεκινούσαμε. Τώρα, το αποτύπωμα μεγαλώνει με την προσθήκη 2 ακόμα επιχειρηματιών από την Πάτρα και η Οικογένεια μας διευρύνεται και δυναμώνει».

 

Την Τρίτη (9/6) η συνέντευξη Τύπου του Γιαννακόπουλου

 Την Τρίτη (9/6) η συνέντευξη Τύπου του Γιαννακόπουλου

Η συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη (9/6, 13:30) στη ΒΙΑΝΕΞ.

Λίγο μετά από την οριστική διακοπή της Euroleague, τα κρίσιμα Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αλλά κι ενόψει μιας αβέβαιης σεζόν μετά την πανδημία του κορονοϊού, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που έχει ο κόσμος.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα ανοίξει τα χαρτιά του την προσεχή Τρίτη (9/6, 13:30) στα γραφεία της Βιανέξ έπειτα από τη χθεσινή ακύρωση.

Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά από το επίσημο κανάλι του Παναθηναϊκού Α.Ο. στο youtube.

 

Γκετσεβίτσιους: «Όταν ένας σύλλογος δεν πληρώνει, δεν φταίει η πανδημία»

Γκετσεβίτσιους: «Όταν ένας σύλλογος δεν πληρώνει, δεν φταίει η πανδημία»

Βολές κατά του Άρη έριξε ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους καθώς στάθηκε στην οικονομική ασυνέπεια απέναντί του και δεν απέρριψε το ενδεχόμενο προσφυγής στη FIBA.

Ο Λιθουανός γκαρντ παραχώρησε συνέντευξη σε λιθουανικό ΜΜΕ (www.lrt.li) και αφού αναφέρθηκε στη συμφωνία που είχε με ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, πριν έρθει στον Άρη, στάθηκε στις συνθήκες στους «κίτρινους». «Το κλαμπ είχε προβλήματα καθώς υπήρξε αλλαγή στους προέδρους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν τη διάθεση να επικοινωνήσουν και να εξηγήσουν τι θα κάνουν. Το χρέος υπάρχει πριν την πανδημία και δεν ξέρω πώς θα μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα. Όταν ένα κλαμπ δεν πληρώνει τους παίκτες του από τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, προφανώς δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις (ως δικαιολογία) την πανδημία», είπε.

Ο Λιθουανός ρωτήθηκε για το αν σκοπεύει να αποταθεί στη FIBA. «Δεν μπορώ να πάω στο δικαστήριο γιατί πρέπει να περιμένω να τελειώσει το συμβόλαιο. Πρέπει να περιμένουμε τη FIBA και κυρίως, το πώς θα λειτουργήσουν τα κλαμπ με τους παίκτες. Στο παρελθόν είχα αποταθεί στα δικαστήρια, ξέρω ότι θέλει χρόνο. Οπότε θα περιμένω. Μακάρι να έρθουμε σε συμφωνία αλλά δεν το βλέπω». Ο Γκετσεβίτσιους σημείωσε ότι σκέφτεται να ασχοληθεί με την προπονητική λέγοντας ότι… «πρέπει πρώτα να σιγουρευτώ ότι μου ταιριάζει».