Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Φιάσκο η εμπλοκή ιδιωτών στις εκκρεμείς συντάξεις — Ζέρβας για Θεσσαλονίκη: “Τα νεότερα από την πανδημία είναι δυσάρεστα”

“Φιάσκο η εμπλοκή ιδιωτών στις εκκρεμείς συντάξεις – Συνεχής εμπαιγμός των συνταξιούχων”

Δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β1’ Βόρειας Αθήνας

«Την ώρα που συνεχίζεται το δράμα των χιλιάδων συνταξιούχων που περιμένουν με αγωνία να λάβουν επιτέλους τη σύνταξη τους, με τις εκκρεμείς συντάξεις να ξεπερνούν συνολικά τις 360.000, αποκαλύπτεται καθημερινά η ευθύνη της κυβέρνησης και το φιάσκο των επιλογών της.

Ο Υπουργός Εργασίας κ.Χατζηδάκης από τη μέρα που ανέλαβε πριν δέκα μήνες, αντί να στηρίξει και να ενισχύσει τον ΕΦΚΑ με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, στοχοποίησε και απαξίωσε τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, και προώθησε ως «λύση επιτάχυνσης» για τις χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις την εμπλοκή ιδιωτών, δικηγόρων και λογιστών, στην απονομή τους. Είχαμε εξαρχής αντιταχθεί σε αυτήν την απαράδεκτη επιλογή που ιδιωτικοποιεί δημόσιες υπηρεσίες, με κόστος μάλιστα για τους συνταξιούχους, και, ταυτόχρονα, επισημάναμε ότι πρόκειται για ατελέσφορη και αναποτελεσματική λύση που μόνο περαιτέρω καθυστέρηση θα προκαλέσει.

Το φιάσκο αυτής της διαδικασίας επιβεβαιώθηκε, καθώς τελικά μόνο 179 πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές θα μπουν στο σύστημα αντί για 1.200.

Ο κ.Χατζηδάκης οφείλει να απολογηθεί στους συνταξιούχους για το συνεχιζόμενο δράμα των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, το φιάσκο της εμπλοκής ιδιωτών στον ΕΦΚΑ αντί των αναγκαίων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, τις λανθασμένες επιλογές και τον χαμένο χρόνο όλων αυτών των μηνών, και την επικοινωνιακή αντίληψη της πολιτικής αντί της αντιμετώπισης των πραγματικών προβλημάτων.»​

 

Ζέρβας για Θεσσαλονίκη: “Τα νεότερα από την πανδημία είναι δυσάρεστα”

Κωνσταντίνος Ζέρβας

Την ανησυχία του για την εξάπλωση του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα.

Την ανησυχία του από την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού αλλά και των νοσηλευομένων εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τετάρτης (03/11).

«Η πανδημία επανακάμπτει. Τα νεότερα είναι δυσάρεστα για τον δήμο Θεσσαλονίκης και τη χώρα. Στον δήμο μας συγκεκριμένα, μέσα σε μία εβδομάδα, τα κρούσματα αυξήθηκαν περίπου 38% και οι νοσηλευόμενοι κατά 18%», τόνισε ο κ.Ζέρβας, απευθύνοντας για μία ακόμη φορά έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και παράλληλα να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Είναι δεδομένο ότι πρέπει να αποφύγουμε τα οριζόντια μέτρα που πλήττουν την κοινωνία και την οικονομία. ‘Οποια μέτρα εισηγούνται οι ειδικοί και αποφασίζονται πρέπει να είναι στοχευμένα, αποδοτικά και να τηρούνται», συμπλήρωσε ο κ.Ζέρβας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι το επόμενο διάστημα θα εντατικοποιηθούν και έδωσε τα συγχαρητήρια του στα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης που από την αρχή της πανδημίας βοηθούν στους ελέγχους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, στη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ.Ζέρβας εξέφρασε τη θλίψη του για τους θανάτους της ποδηλάτισσας Δήμητρας Ιορδανίδου, στην Τούμπα και του 47χρονου διανομέα στην Ανθέων. «Θα πρέπει να δούμε την οδική ασφάλεια και οδηγική συμπεριφορά. Κάνουμε ή δεν κάνουμε ποδηλατοδρόμους; Ασφαλτοστρώνουμε ή όχι; Καλύπτουμε τις τρύπες από τις βροχές ή όχι; Διαγραμμίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς για ένα πιο έξυπνο σύστημα κυκλοφορίας; Και εμείς αυτό το κάνουμε σε καθημερινή βάση».

Ο δήμαρχος, κατέληξε, πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να έχει ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων ωστόσο «μέχρι να συμβεί αυτό θα πρέπει όλοι να συνυπάρχουμε στο οδόστρωμα. Αυτό γίνεται σε όλες τις προηγμένες κοινωνίες».