Μόσιαλος : Αυτή η χώρα θα αποτελέσει οδηγό μας για το άνοιγμα των σχολείων

Στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων, της άρσης των μέτρων, αλλά και της πορείας της καμπύλης του κοροναϊού στη χώρα μας αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο καθηγητής του London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς Οργανισμούς, Ηλίας Μόσιαλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μόσιαλος αναφέρθηκε στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που θα κριθεί από τα αποτελέσματα που θα παρουσιαστούν στις αρχές Μαΐου για την πορεία της πανδημίας, αλλά και σε αυτά που θα έχουν συμβεί σε άλλες χώρες που προχώρησαν στο άνοιγμά τους, όπως η Δανία, όπου οι χώροι διδασκαλίας έχουν αναδιαταχθεί, τα περισσότερα μαθήματα γίνονται στην ύπαιθρο, τηρείται η απόσταση ασφαλείας των 2 μέτρων και τα παιδιά πλένουν κάθε ώρα τα χέρια τους.

Ακόμα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, για το ενδεχόμενο της άρσης των περιοριστικών μέτρων, είπε ότι η στρατηγική της χώρας θα πρέπει «να ξεκινήσει από το πρόβλημα που είναι οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι που πρέπει να προστατέψουμε» και τα μέτρα δεν πρέπει να αποκλιμακωθούν για αυτές τις ομάδες.

Μάλιστα όπως είπε αν ο κοροναϊός δεν γίνει εποχική νόσος, τα μέτρα θα πρέπει να παραταθούν για τις ομάδες αυτές ακόμα και το καλοκαίρι.

Επιπλέον, για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες, τόνισε πως θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη για να δουλεύουν από το σπίτι.

Ακόμα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη φθίνουσα πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, λέγοντας ότι αυτό οφείλεται στην έγκυρη λήψη μέτρων.

Τέλος, επανέφερε τη θέση του ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πατέντα αν βρεθεί το εμβόλιο και να γίνει μαζική παραγωγή, ενώ αναφέρθηκε και στον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος όπως είπε πως προετοιμάζει 7 εργοστάσια παραγωγής για να μπορεί να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή, αν δεν υπάρξουν περιορισμοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*