Μπόρις Τζόνσον: Επιμένει σε ανοιχτά σχολεία και ελεύθερες μετακινήσεις – Ισραήλ: Ο Μπένι Γκαντς λαμβάνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και απευθύνει έκκληση για ενότητα

Παρά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στη Βρετανία, που έχουν φτάσει τα 1.543, ενώ έχουν πεθάνει 36 άνθρωποι, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά τη σύσκεψη της επιτροπής Cobra για την αντιμετώπιση της πανδημίας επισήμανε ότι μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές «θα πρέπει να πηγαίνουν στα μαθήματά τους» και φυσικά «να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς» απλά θα πρέπει να κοπούν οι περιττές κοινωνικές επαφές.

Οι Βρετανοί πολίτες πρέπει να σταματήσουν κάθε περιττή κοινωνική επαφή, ο ένας με τον άλλο, και να αποφεύγουν τα άσκοπα ταξίδια, προκειμένου να αποτρέψουν την περαιτέρω διασπορά του νέου κορονοϊού, καθώς η επιδημία επιταχύνει τους ρυθμούς της, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

“Τώρα είναι η στιγμή προκειμένου όλοι να σταματήσουν τις περιττές επαφές με τους άλλους και να σταματήσουν όλα τα περιττά ταξίδια”, επισήμανε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Ντάουνινγκ Στριτ.

“Θα πρέπει οι άνθρωποι να αρχίσουν να εργάζονται από το σπίτι, όπου πιθανόν θα μπορούν”, επισήμανε.

“Και θα πρέπει να αποφεύγετε τις παμπ, τα κλαμπ και τα θέατρα και άλλους χώρους κοινωνικών συναθροίσεων”.

“Φαίνεται πως τώρα προσεγγίζουμε τη φάση της ραγδαίας ανόδου της καμπύλης και χωρίς τη λήψη δραστικών μέτρων τα κρούσματα θα μπορούσαν να διπλασιάζονται κάθε 5 ή 6 ημέρες”, εξήγησε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού εξαπλώνονται με ταχύτερους ρυθμούς στο Λονδίνο σε σχέση με άλλες περιοχές της Βρετανίας, με την πρωτεύουσα της Βρετανίας να βρίσκεται λίγες εβδομάδες πιο κοντά στην κορύφωση της επιδημίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι έως το προσεχές Σαββατοκύριακο θα καταστεί αναγκαίο να προστατευτούν εκείνοι με σοβαρότερα προβλήματα υγείας από τις κοινωνικές επαφές και η κυβέρνηση συστήνει στους πολίτες τώρα να αποφεύγουν τις μαζικές συναθροίσεις που απαιτούν την παρουσία μελών των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς, η Βρετανία ενδέχεται να χρειαστεί να κλείσει σχολεία για να επιβραδύνει τη διασπορά του ιού, αυτή, ωστόσο, η στιγμή δεν έχει έρθει.

“Κάποια στιγμή, όπως έχουμε πει, ενδέχεται να χρειαστεί να σκεφτούμε πράγματα όπως το κλείσιμο σχολείων. Όμως αυτά τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν την κατάλληλη στιγμή με τον σωστό τρόπο, στο σωστό στάδιο της επιδημίας”, υπογράμμισε.

Sky News

Get the latest on here: https://trib.al/vMEekym 

Ισραήλ: Ο Μπένι Γκαντς λαμβάνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και απευθύνει έκκληση για ενότητα

Ο ηγέτης του κεντρώου κόμματος Kahol Lavan (Μπλε- Λευκό) Μπένι Γκαντς έλαβε εντολή σχηματισμού της νέας ισραηλινής κυβέρνησης από τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρέουβεν Ρίβλιν και κάλεσε τον απερχόμενο πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να συμμετάσχει.

«Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να σχηματίσω μία εθνική πατριωτική κυβέρνηση της ευρύτερης δυνατής βάσης», δήλωσε ο Μπένι Γκαντς.