Μποφίλιου: Η συγκινητική ανάρτηση για το Πολυτεχνείο. Τραγούδησε Θεοδωράκη (video)

Το δικό της μήνυμα για τη σημερινή ημέρα έστειλε η Νατάσσα Μποφίλιου

Συγκίνησε με ανάρτηση της στα social media η Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία με ένα της ποστάρισμα θέλησε να δώσει το δικό της μήνυμα για τη σημερινή ημέρα.

Πιο συγκεκριμένα η σπουδαία τραγουδίστρια, ανήμερα της επετείου συμπλήρωσης 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αποφάσισε να τραγουδήσει την «Αυλή» του Μίκη Θεοδωράκη, κάνοντας τους πάντες να ανατριχιάσουν με τη φωνή της και την ερμηνεία.

Η ίδια  μάλιστα έγραψε: «Ξύπνησα σήμερα κι είχα στα αυτιά μου αυτό. Κι ένα καρφί στο χέρι. 17 Νοέμβρη σήμερα. Για το ψωμί. Για την παιδεία. Για την ελευθερία.

Το τραγούδι είναι “Η Αυλή”. Του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Ελευθερίου».

Μίλτος Πασχαλίδης: Η συγκινητική ιστορία για το Πολυτεχνείο

Μία συγκινητική ιστορία από τις ημέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μοιράστηκε μέσω των social media ο Μίλτος Πασχαλίδης, σήμερα που συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την εξέγερση.

«Ο μπαμπάς μου ήταν φαρμακοποιός. Επίσης ήταν δεξιός. Έδινε μεγαλύτερη σημασία στο πρώτο», έγραψε ο Μίλτος Πασχαλίδης. «Μπήκε σπίτι έξαλλος και φώναξε στη μάνα μου: οι αλήτες κατεβάσαν τα τανκς θα βαρέσουν τα παιδιά. Θα τους πάω φάρμακα», ανέφερε, με τη μητέρα του να εκφράζει την αγωνία της.

«Η μάνα μου ήταν αριστερή. Του είπε: να πας αλλά να προσέχεις γιατί έχουμε παιδί», για να λάβει την αφοπλιστική απάντηση από τον σύζυγό της. «Και εκείνος της είπε: κι αυτά τα παιδιά έχουνε μανάδες».

«Γύρισε σπίτι κλαμένος. Δε ξέρω αν ήταν απ’τα δακρυγόνα ή κάτι άλλο. Ήμουν τεσσεράμιση χρονών. Και πάντα αυτό το βράδυ ο μπαμπάς μου ανοίγει τις φτερούγες του και γίνεται ένας άγγελος», συμπλήρωσε ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Η ανάρτηση του Μίλτου Πασχαλίδη