Μπουρδούμης για Μαρκουλάκη: «Καλύτερα να σιωπήσεις»

Οι δηλώσεις για βασανισμένους καλλιτέχνες και η προτροπή του Μαρκουλάκη να μην γίνονται τοποθετήσεις στα κοινωνικά δίκτυα ήταν αυτές που πυροδότησαν το ξέσπασμα του γνωστού ηθοποιού.

«Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μας εγκαλεί να μη συμμετέχουμε στα μέσα μαζικής δικτύωσης και να συζητάμε για ένα θέμα που πλέον τυραννάει όχι μόνο το θέατρο αλλά ολόκληρη την κοινωνία.

Γιατί μας βάζει σε τάξη ενώ ο ίδιος χρησιμοποιούσε κατά κόρον αυτά τα μέσα για να εκθέσει τις απόψεις του και να εκτεθεί ο ίδιος; Δεν γνωρίζει ότι αν αυτά τα κορίτσια και τα αγόρια δεν εξέθεταν τους εαυτούς τους εκεί τίποτα από όλα αυτά δε θα γινόταν;

Ανάγει ο Κων. Μαρκουλάκης σε θεώρημα την παιδεραστία ως μια παραβατική/ παραγωγική/ αυτοκαταστροφική συμπεριφορά ξεθάβοντας τον Debussy αν και υπάρχουν πιο ηχηρά ονόματα στην πιάτσα. Είναι αν μη τι άλλο λυπηρό. Από τη στιγμή που δεν είσαι με τα θύματα και “συγκαλύπτεις” τον “βασανισμένο καλλιτέχνη” που τα πάθη του τον οδηγούν σε λάθη καλύτερα να σιωπήσεις. Επίσης μπορεί να μου λύσει κάποιος την εξής απορία.

Προσπαθώ να ταγκάρω τον Κων. Μαρκουλάκη και δεν με αφήνει το Instagram. Μήπως έχει να κάνει και αυτό με το επιτελικό κράτος;» έγραψε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης μετά τα όσα είπε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, το πρωί της Παρασκευής (19/2) στο Mega.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη

Μαρκουλάκης: «Έχω φιλική σχέση με κάποια πρόσωπα, δεν έχω δει κάτι μπροστά μου»

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Πάμε Δανάη!» ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αναφέρθηκε στο κίνημα «metoo» και στις στενές σχέσεις του με πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρο των καταγγελιών. Ζήτησε μάλιστα από τον κόσμο να κρατήσει την… ψυχραιμία του και να αφήσει τος αρμόδιους να κάνουν τη δουλειά τους.

«Πρόκειται για μια επώδυνη στιγμή για το θέατρο, όπως και στις γέννες, όμως, οι επώδυνες στιγμές μπορεί να φέρουν κάτι ελπιδοφόρο και καλό», δήλωσε ο ηθοποιός.

Υποστήριξε πως τα θύματα έχουν δείξει μια τρομερή γενναιότητα και μέσα από το κίνημα αυτό, «έχουμε αυτή τη στιγμή μια κατάσταση που έχει αναστατώσει το θέατρο, όμως θα φέρει κάτι πολύ σημαντικό».

«Μια καινούρια εποχή οπού τα θύματα, οι καταγγελλόμενοι και οι καταγγέλλοντες δεν θα είναι άνθρωποι με όνομα και επώνυμο ισχυρό.Μια εποχή όπου οι άνθρωποι δε θα φοβούνται να πάνε στην εργασία τους, να μιλήσουν για ανάρμοστες συμπεριφορές και θα έχουν τα εργαλεία για να το αντιμετωπίσουν», τόνισε ο ηθοποιός.

Όλοι στο θέατρο είμαστε ένα μικρό χωριό» υπογράμμισε, τονίζοντας πως «δεν πέφτει από τα σύννεφα» με όσα καταγγέλλονται. «Δεν υπάρχει τρόπος να αντιδράσεις» είπε, λέγοντας ότι το θέατρο δεν είχε τα εργαλεία για να καταγγείλει τέτοιες καταστάσεις. «Έχω σχέση φιλική με όλους τους ανθρώπους που ακούγονται, από φιλικές και πάνω. Με τους περισσότερους έχω σχέσεις αλλά δεν κάνω με κανένα παρέα, με τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν μιλούσα με κανέναν ιδιαίτερα για να πεις ότι τώρα πρέπει να αλλάξω τη στάση μου.» 

Ακόμη, αναφέρθηκε σε κακοποιητική συμπεριφορά σκηνοθέτη σε φίλο του, στην οποία υπήρξε μάρτυρας, αλλά ο φίλος του, του ζήτησε να μην παρέμβει -ξεκαθαρίζοντας ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει να κάνει με σεξουαλική κακοποίηση.

Από τον κόσμο ζήτησε να παραμείνει ψύχραιμος και να αφήσει τις τελικές κρίσεις για τους αρμόδιους. «Θα κριθούν όλοι για όσα έκαναν», υπογράμμισε.