Μπογδάνος-Καλλιάνος: Από τη 17χρονη στα νήπια και κανείς στη ΝΔ δεν ενοχλείται – ΣΥΡΙΖΑ: Τραγική η στάση Μητσοτάκη. Έχει μαζέψει στη ΝΔ ότι ακροδεξιό απολειφάδι υπάρχει

Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Η αθλιότητα Μπογδάνου με το retweet σε ιστοσελίδα που στοχοποίησε ανήλικα παιδιά, δεν φαίνεται να απασχολεί την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Είχε προηγηθεί, η σεξιστική ανάρτηση Καλλιάνου, που επίσης έμεινε ατιμώρητος.

Όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος, “δίκασε” στο twitter τη 17χρονη στην υπόθεση Σεμέδο, κάνοντας λόγο για “φιλήδονη κοπέλα” που κάνει ό,τι κάνει για τα φράγκα, το κόμμα του είδε “λάθος” αλλά όχι αιτία διαγραφής.

Ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί μια τέτοια ανάρτηση, ωστόσο τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν έχεις στο κεντρώο κατά τα λοιπά ρόστερ σου τα “άνθη” της ακροδεξιάς.

Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, έκανε retweet σε ιστοσελίδα (που όπως ισχυρίζεται δεν του ανήκει), η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα ανήλικων παιδιών που φοιτούν σε νηπιαγωγείο.

Το δημοσίευμα ήθελε να επιστήσει την προσοχή στον αριθμό των παιδιών μεταναστών, στα ελληνικά σχολεία. Με τι σκοπο άραγε;

Έκανε λόγο για “κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει η πρωτεύουσα” και συνέχιζε σημειωνόντας ότι “προβληματίζει ιδιαίτερα μάλιστα το γεγονός ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως αυτή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, βουλευτές και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθήνας παραμένουν εξαφανισμένοι από την πόλη και μακριά απο τα πραγματικά της προβλήματα”.

Η ιστοσελίδα μετά την κατακραυγή αναφέρθηκε σε “λάθος”, ενώ ο βουλευτής έγραψε τα εξής στο twitter:

“Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού”.

Ας παραβλέψουμε το γελοίον της υπόθεσης και τις γελοίες δικαιολογίες τύπου “μου έφαγε ο σκύλος την εργασία”, “δεν ήξερα” κλπ.

Ας παραβλέψουμε την αστεία στόχευση του δημοσιεύματος για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που δεν έχουν κινητοποιηθεί για αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα – ότι παιδάκια μεταναστών πάνε σχολείο- σε αντίθεση με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο που είναι… “εξαίρεση”.

Το ερώτημα ειναι πια σαφές.

Ο Μπογδάνος αυτός είναι. Δεν θα σταματήσει πουθενά. Τανκς στην ΕΡΤ θα του λέει ο εν δυνάμει ψηφοφόρος; “Το ‘χουμε” θα απαντάει.

Θα στοχοποιεί παιδάκια το δημοσίευμα. Retweet θα κάνει.

Θα ενοχλεί ο διασώστης το ακροδεξιό κοινό. Θα κάνει “τα δέοντα” ως εθνικός μας… άνθρωπος που πράττει τα δέοντα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που θέλει να λέγεται μετριοπαθής, δεν ενοχλείται από αυτού του είδους τις συμπεριφορές;

Ακόμα και αν όλα μετριούνται σε ψηφαλάκια, αυτό πού σταματάει; Πού σταματάει ο τρόμος των λογικών εντός του κόμματος απέναντι στην παλαβή ακροδεξιά;

Ποιος είναι ο πάτος του βαρελιού; Είναι η στοχοποίηση ανήλικων παιδιών ή να περιμένουμε κάτι χειρότερο εφόσον κανείς δεν ενοχλείται;

Και αν τέλος η ηγεσία του κόμματος, νιώθει περήφανη για τέτοιους βουλευτές, οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες στην πλειοψηφία τους, συμφωνούν;

Τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ζητάει η αντιπολίτευση και εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού κατηγορώντας τους ότι παρέχουν πολιτική κάλυψη στον γαλάζιο βουλευτή για την αναδημοσίευση ονομάτων νηπίων μεταναστών από τον ιστότοπο meaculpa.gr

«Οι δικαιολογίες του Μπογδάνου για τη φασιστική αποκάλυψη των ονομάτων νηπίων είναι τραγικές. Ακόμη πιο τραγική είναι η στάση του κ. Μητσοτάκη. Με τη σιωπή του ουσιαστικά επικροτεί το κρεσέντο μισανθρωπισμού του βουλευτή του εναντίον νηπίων, αντί να τον διαγράψει. Δεν τόλμησε να τον διαγράψει γιατί ο ίδιος είναι Μπογδάνος. Μπορεί να τον κρατάει εφεδρεία για το Υπουργείο Υγείας» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει:

«Δεν προξενεί καμία εντύπωση. Τα ίδια έκανε και με το σεξιστικό παραλήρημα του κ. Καλλιάνου κατά 17χρονης, που έχει καταγγείλει βιασμό. Τα ίδια έκανε και όταν ο κ. Λοβέρδος νομιμοποιούσε την ενδοοικογενειακή βία λέγοντας ότι μπορεί κάποιος να χτυπά τη γυναίκα του αλλά να είναι καλός πατέρας. Και όταν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφιζαν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

»Έχοντας μαζέψει ό,τι ακροδεξιό απολειφάδι υπάρχει στη ΝΔ και υπουργοποιώντας τους υμνητές της Χούντας ο κατά τα άλλα «κεντρώος» κ. Μητσοτάκης ψαρεύει στα θολά νερά της Χρυσής Αυγής» καταλήγει σε νεότερη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να πάρει θέση η δημοτική αρχή της Αθήνας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Νάσος Ηλιόπουλος κάλεσε τη δημοτική αρχή του δήμου Αθηναίων να πάρει θέση για την κίνηση Μπογδάνου εξαιτίας του γεγονότος ότι ο γαλάζιος βουλευτής εκλέγεται στην Α’ Αθήνας.

Πηγή: in.gr