Μπάιντεν: Η πανδημία του κοροναϊού δεν έχει τελειώσει ακόμη. Η τελευταία έξαρση της Covid για τις ΗΠΑ; — Περιβαλλοντικές οργανώσεις στη Γερμανία ζητούν από τους βουλευτές να μετακινούνται με ποδήλατα — Νέες μαζικές διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών στην Ιταλία

Μπάιντεν: Δεσμεύθηκε να βοηθήσει το Τόκιο να υπερασπιστεί τα...

Μετά από ένα ιδιαίτερα επιθετικό κύμα της επιδημίας, του καλοκαιρινούς μήνες, το οποίο προκάλεσε η παραλλαγή Δέλτα, ο κοροναϊός υποχωρεί και πάλι στις ΗΠΑ, αλλά δεδομένου του ποσοστού των Αμερικανών που παραμένουν ανεμβολίαστοι, είναι πολύ νωρίς να εγκαταλείψει κανείς τις βασικές προφυλάξεις, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Η πιθανή εμφάνιση μιας νέας παραλλαγής παραμένει μια μεγάλη απειλή, ενώ η προστασία που παρέχει ο εμβολιασμός είναι πιθανόν να αρχίσει να μειώνεται ουσιαστικά.

Το τι θα ακολουθήσει είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Οι περισσότεροι ειδικοί δήλωσαν ότι δεν θα εκπλαγούν να δουν αύξηση των κρουσμάτων τους επόμενους μήνες, καθώς οι πολίτες περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους και ταξιδεύουν ξανά για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους.

Άλλωστε, υπάρχει και το παράδειγμα της Βρετανίας και του Ισραήλ που συνεχίζουν να παλεύουν με επιδημίες, παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού. «Πρέπει όλοι να έχουμε υπόψη μας ότι αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμα», δήλωσε η Άντζελα Ράσμουσεν, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Saskatchewan.

Μιλώντας χθες στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Μπάιντεν προειδοποίησε ότι η πανδημία του κοροναϊού δεν είχε ακόμη τελειώσει, αλλά ότι οι ΗΠΑ «οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση». Κάλεσε τα κράτη και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να υποστηρίξουν και να εφαρμόσουν τις οδηγίες για εμβόλια, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί νέα αύξηση των κρουσμάτων.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία με αριθμούς

Οι ΗΠΑ καταγράφουν, τις τελευταίες ημέρες, περίπου 90.000 νέες μολύνσεις την ημέρα, μειωμένες κατά περισσότερο από 40 % από τον Αύγουστο.

Μειώνονται επίσης οι νοσηλείες και οι θάνατοι.

Σχεδόν το 70 % των ενηλίκων είναι πλήρως εμβολιασμένο και τα παιδιά κάτω των 12 ετών είναι πιθανό να είναι επιλέξιμα για τα εμβόλια Covid σε λίγες εβδομάδες. Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές θα μπορούσαν σύντομα να εγκρίνουν το πρώτο αντιιικό χάπι για τον Covid-19.

Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Περιβαλλοντικές οργανώσεις στη Γερμανία ζητούν από τους βουλευτές να μετακινούνται με ποδήλαταΓερμανία: Περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν οι βουλευτές να χρησιμοποιούν  ποδήλατα και ΜΜΜ για να δώσουν το καλό παράδειγμα | ενότητες, κόσμος |  Real.gr

Να χρησιμοποιούν ποδήλατα και δημόσιες συγκοινωνίες οι βουλευτές ώστε να δώσουν το καλό παράδειγμα στους πολίτες, αναφέρουν

Σημαντικές περιβαλλοντικές οργανώσεις καλούν τα μέλη της ομοσπονδιακής Βουλής (Bundestag) να μετεπιβιβαστούν από τα ενεργοβόρα υπηρεσιακά τους αυτοκίνητα στα ποδήλατα και τα μαζικά μέσα μεταφοράς χάριν του κλίματος ώστε να δώσουν έτσι και το καλό παράδειγμα στους πολίτες. Έτσι και θα ασκούνται και θα έχουν καλύτερη εικόνα της κατάστασης των μεταφορών.

«Ιδίως στην περιοχή των κυβερνητικών κτιρίων του Βερολίνου, οι μικρές αποστάσεις μπορούν να καλυφθούν με το ποδήλτο τόσο γρήγορα και με τόσο φιλικό προς το κλίμα τρόπο. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ζητούμε από τους βουλευτές να δώσουν ένα καλό παράδειγμα στους πολίτες και να επιλέξουν είτε το ποδήλατο είτε να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις τους», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Διευθύνων Σύμβουλος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Deutsche Umwelthilfe», Γιούργκεν Ρες στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ «Rheinische Post».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης «BUND», Άντγιε φον Μπροκ, υποστήριξε επίσης ότι «εάν οι βουλευτές χρησιμοποιούν το ποδήλατο πιο συχνά αντί να χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά οχημάτα του κοινοβουλίου (Bundestag), θα ασκούνται μεταξύ των πολλών συνεδριάσεων και θα αποκτήσουν και μια εικόνα για την κατάσταση της κυκλοφορίας και της ασφάλειας στους ποδηλατοδρόμους. Αυτό θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει και σε καλύτερες αποφάσεις σε θέματα μετακινήσεων», τόνισε.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Rheinische Post, στη διάθεση των βουλευτών βρίσκονται αυτή τη στιγμή 120 αυτοκίνητα της Bundestag και δεν προβλέπεται αύξησή τους και όσοι βουλευτές χρησιμοποιούν ενοικιαζόμενα ποδήλατα θα λαμβάνουν πίσω το κόστος.

 

Νέες μαζικές διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών στην Ιταλία

Νέες μαζικές διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών στην Ιταλία

Αποφεύχθηκαν εντάσεις στην κινητοποίηση των αντιεμβολιαστών στη Ρώμη, γυναίκες δώρισαν τριαντάφυλλα στους αστυνομικούς- Παραμένουν στη φυλακή έξι νεοφασίστες

Στην κινητοποίηση των αντιεμβολιαστών, σήμερα το απόγευμα στη Ρώμη, στην οποία συμμετείχαν περίπου 5.000 άτομα, δεν σημειώθηκαν εντάσεις. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν μαζική, με στόχο την πρόληψη τυχόν βίαιων παρεκτροπών, μετά τις καταστροφές και τις συγκρούσεις του περασμένου Σαββάτου.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν, μάλιστα, με ιδιαίτερη έμφαση την εικόνα μερικών αστυνομικών, με τριαντάφυλλα στο χέρι. Τους τα δώρισαν γυναίκες που συμμετείχε στην κινητοποίηση, σε ένδειξη διαλλακτικότητας.

Οι οργανωτές της σημερινής διαμαρτυρίας τόνισαν ότι «δεν επιθυμούν να έχουν καμία σχέση με τον χώρο της άκρας δεξιάς και των νεοφασιστών, αλλά απορρίπτουν την υιοθέτηση του πράσινου πάσου εμβολιασμένου».

Στο μεταξύ, σήμερα, η δικαστικός της Ρώμης, αρμόδια για τις προκαταρκτικές έρευνες, τάχθηκε υπέρ της παραμονής στη φυλακή, των έξι νεοφασιστών οι οποίοι ανήκουν ή πρόσκεινται στο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα Νέα Δύναμη.

Και οι έξι οργάνωσαν ή συμμετείχαν στην εισβολή και στους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στην έδρα του συνδικάτου Cgil, το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, η μέχρι τώρα δράση τους δείχνει ότι η βίαιη αυτή συμπεριφορά τους δεν αποτελεί, σε καμία περίπτωση, μεμονωμένο γεγονός.