«Μου επιτέθηκαν πέντε φορές με γκλοπ ειδικά όταν έμαθαν πως είμαι δικηγόρος» — ΜΑΤατζής: «Φύγε Κλέωνα τώρα, αν δεν φύγεις θα σε …» — Πυρκαγιά Β. Εύβοια: Bίντεο γροθιά “για να θυμόμαστε πως, τόπος και άνθρωποι του, έμειναν μόνοι τους να πολεμήσουν το πύρινο θηρίο”

Άγρια καταστολή της πορείας για τον Γ. Μιχαηλίδη

Με ξύλο, χημικά και αύρα, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην κινητοποίηση υπέρ του δίκαιου αιτήματος του απεργού πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη, αλλά και σε αυτήν για το περιβάλλον και ενάντια στην κρατική αδράνεια στις πυρκαγιές. Άγρια επίθεση υπέστη η δικηγόρος Αναστασία Σταυροπούλου ενώ προσπαθούσε να ζητήσει εξηγήσεις για την προσαγωγή του δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου, Σωτήρη Λαπιέρη. «Μου επιτέθηκαν περί των πέντε φορών με γκλοπ, ξυλοκοπώντας με μανια, ιδιαίτερα, όπως είπα όταν έμαθαν πως είμαι δικηγόρος» δήλωσε αμέσως μετά στο ΤΡΡ η ίδια. Έγιναν συνολικά 14 προσαγωγές. Στο σημείο της επίθεσης στη δικηγόρο επίσης ήταν και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, με τα ΜΑΤ -όταν δήλωνε την ιδιότητά του- να απαντούν με σπρωξιές με τις ασπίδες τους. «Καλούμε να μαζέψουν αυτούς που έχουν αμολήσει να δέρνουν στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς κανέναν λόγο, γιατί η νεολαία δεν θα θρηνήσει θύματα για τα καπρίτσια του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε στο ΤΡΡ αμέσως μετά.
 Η αστυνομία διαλύει την πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη , 28 Ιουλίου , 2022

ρεπορτάζ από το σημείο: Θάνος Καμήλαλης

Βία και άγρια καταστολή από τη μεριά της αστυνομίας προς την πορεία αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας Μιχαηλίδη που διεκδικεί, βάζοντας μπροστά το σώμα του επί σχεδόν 70 ημέρες, το δικαίωμά του, αλλά και την κινητοποίηση για την κρατική αδράνεια στις πυρκαγιές.

Άγριο ξυλοδαρμό υπέστη η δικηγόρος και μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης-Δικηγορική Ανατροπή, Αναστασία Σταυροπούλου. Έγιναν συνολικά 14 προσαγωγές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας διαδηλωτής κατελξη στο νοσοκομείο μετά από χτυπήματα των ΜΑΤ, ευτυχώς με όχι σοβαρα τραύματα. Η μία προσγαγωγή είναι δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου, του Σωτήρη Λαπιέρη.

Στην πορεία και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης που επιμόνως, όπως και η δικηγόρος, επιδείκνυαν τις επαγγελματικές τους ταυτότητες με τα ΜΑΤ να του απαντούν με σπρωξιές με τις ασπίδες.Στο ΤΡΡ μίλησαν ο Μ. Κριθαρίδης και η Αν. Σταυροπούλου.

Η Αναστασία Σταυροπούλου, δικηγόρος και μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης-Δικηγορικής Ανατροπής, που δέχτηκε ξυλοδαρμό ενώ επιμόνως δήλωνε την ιδιότητά της, είπε στο ΤΡΡ:

«Κατά τη σημερινή διαδήλωση έγινε απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας με ακραία βία, ξυλοδαρμούς διαδηλωτών, διάλυση της πορείας, χρήση της αύρας και χημικά, ενώ μέχρι στιγμής γνωρίζουμε για δύο προσαγωγές. Όταν διαμαρτυρηθήκαμε με άλλους διαδηλωτές και ειδικά όταν δήλωσα τη δικηγορική μου ιδιότητα και ζήτησα το λόγο που προσάγονται τα άτομα και ξυλοκοπούνται διαδηλωτές, μου επιτέθηκαν περί των πέντε φορών με γκλοπ, ξυλοκοπώντας με μανια, ιδιαίτερα, όπως είπα όταν έμαθαν πως είμαι δικηγόρος. Η πορεία διαλύθηκε λόγω της αστυνομικής βίας χωρίς να έχει συμβεί τίποτα. Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση αστυνομοκρατίας και καταστολής, τόσο απέναντι στην υπόθεση των πυρκαγιών, όσο και της υπόθεσης του απεργού πείνας Μιχαηλίδη, του οποίου το αίτημα απορρίφθηκε. Υπάρχει ανάγκη μαζικής καταγγελίας αυτής της αυθαιρεσίας, η οποία απειλεί το δικαίωμα στη διαδήλωση».

Απ’ τη μεριά του ο Μ. Κριθαρίδης είπε στο ΤΡΡ: «Οι αστυνομικές δυνάμεις μετά την απόφαση για την έφεση του Γ. Μιχαηλίδη, χτύπησαν τόσο τις πορείες για την έφεση, όσο και για το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, με πληθώρα χημικών, κρότου λάμψης και αύρες να βρέχουν τον κόσμο κατα μεσής του κέντρου της Αθήνας και όλα αυτά χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Θεοδωρικάκος και η κυβέρνηση Μητσοτάκης ΑΕ είναι υπαίτιοι για το φαύλο κύκλο της βίας, που η ίδια ανοίγει διαρκώς δέρνοντας τους νέους/ες, όταν δεν τους εξοντώνει στις φυλακές και τα κελιά. Καλούμε να μαζέψουν αυτούς που έχουν αμολήσει να δέρνουν στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς κανέναν λόγο, γιατί η νεολαία δεν θα θρηνήσει θύματα για τα καπρίτσια του κ. Μητσοτάκη. Είδαμε ματατζήδες να σπρώχνουν τη συνήγορο Αναστασία Σταυροπούλου και να την ρίχνουν κάτω -γιατί τόσο φαίνεται πρεσβεύει η κυβέρνηση τα περί metoo, τη στιγμή που προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά της και δει τι είχε συμβεί σε έναν συλληφθέντα. Επίσης, είδαμε να βαράνε μέχρι και βουλευτές του ΜέΡΑ25 και μια σειρά κόσμο που ήταν στη πορεία, χωρίς καμία διακριτική μεταχείριση. Αυτή τη στιγμή στη Βουλή, ο κοιν. εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 θα αναφέρει όλα αυτά τα τραγικά περιστατικά που είδαμε να λαμβάνουν χώρα και βέβαια θα πάμε στη ΓΑΔΑ να δούμε τι γίνεται με τους προσαχθέντες».

 

ΜΑΤατζής: «Φύγε Κλέωνα τώρα, αν δεν φύγεις θα σε …»

Απίστευτες προκλήσεις απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις, πέρα απ’ την καταστολή κατά διαδηλωτών, σημειώθηκαν απόψε στην πορεία αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης κατήγγειλε απ’ το βήμα της Βουλής ότι τον προπηλάκισαν άνδρες των ΜΑΤ, ενώ ξυλοκόπησαν άγρια τον συντονιστή του κόμματος Κωνσταντίνο Ντάσκα αλλά και την προσωπική του επιστημονική συνεργάτιδα Ελένη Σπετσιώτη.

Ο Κλ. Γρηγοριάδης κατήγγειλε ότι δέχθηκε δακρυγόνα στο πρόσωπο, ενώ στη μέση της πορείας οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε απρόκλητη επίθεση κατά των διαδηλωτών. Σε εκείνη τη φάση, όπως λέει, παρενέβη για να πει ότι ως βουλευτής βρίσκεται εκεί για να κυλήσουν ομαλά τα πράγματα. Όμως, άνδρες των ΜΑΤ τον έσπρωξαν, όπως καταγγέλλει, με ασπίδες, με αποτέλεσμα να παραπατήσει. Άλλοι άνδρες των ΜΑΤ τον απείλησαν κραδαίνοντας τα γλομπ και ενώ είπε σε ένα πως είναι βουλευτής εκείνος του απάντησε απειλητικά το εξής: «φύγε Κλέωνα, φύγε Κλέωνα τώρα, αν δεν φύγεις θα σε ….». Κοινώς τον αναγνώρισε κιόλας.

Τότε, όπως εξήγησε ο βουλευτής, παρενέβη άλλος άνδρας των ΜΑΤ που συγκράτησε τον συνάδελφο του και του είπε: «τι πας να κάνεις; είναι βουλευτής».

Αυτή την ώρα το ΜέΡΑ25 έχει στείλει στη ΓΑΔΑ δικηγόρο, καθώς ανάμεσα στους 13 προσαχθέντες είναι μέλη του κόμματος.

Ο βουλευτής είπε ακόμα ότι κανείς δεν κινήθηκε απειλητικά κατά των αστυνομικών και κατήγγειλε ότι «ήταν σχέδιο της αστυνομίας» και πως «η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι υπεύθυνοι».

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

«Η Μητσοτάκης Α.Ε. εξαπόλυσε σήμερα άγρια επίθεση καταστολής σε βάρος ειρηνικότατων και μαζικότατων πορειών διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για την απόφαση περί μη αποφυλάκισης του αναρχικού απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, αλλά και ενάντια στον περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Σε αμφότερες τις πορείες συμμετείχαν μπλόκ του ΜέΡΑ25 που χτυπήθηκαν κι αυτά όπως και η υπόλοιπη πορεία με πρωτοφανή ωμότητα και βιαιότητα, στα οποία συμμετείχαν πλήθος μελών και στελεχών του κόμματος και της νεολαίας, αλλά και την παρουσία των βουλευτών Κλέωνα Γρηγοριάδη, Κρίτωνα Αρσένη και Μαρίας Απατζίδη.

Τους αναίτιους ξυλοδαρμούς, τα χημικά, το ανθρωποκυνηγητό, τις αύρες και τους γενικότερους χουλιγκανισμούς των ματατζήδων, ακολούθησαν αναίτιες, βίαιες και παράνομες προσαγωγές με παράλληλη παρεμπόδιση δια της βίας δικηγόρων και φωτορεπόρτερ να κάνουν τη δουλειά τους.

Ο ένας μάλιστα εκ των προσαχθέντων είναι σοβαρά τραυματισμένος με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Καταγγέλλουμε τις δολοφονικές επιθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. και του χουλιγκανισμούς των ΜΑΤ κατά άοπλων και ειρηνικών διαδηλωτών.

Καταγγέλλουμε το αυταρχικό, κατασταλτικό κράτος της Μητσοτάκης Α.Ε. και τον Υπουργό δήθεν Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο για την απόφαση τους να θρηνήσουμε νεκρούς κι άλλους νέους ανθρώπων σε αυτή τη χώρα.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων».

 

Πυρκαγιά Β. Εύβοια: Ένα βίντεο γροθιά “για να θυμόμαστε πως ο τόπος και οι άνθρωποι του έμειναν μόνοι τους να πολεμήσουν το πύρινο θηρίο”Φωτιά στην Εύβοια - Γροθιά στο στομάχι η φωτογραφία με τις Γούβες που τυλίγονται στις φλόγες | in.gr

Σε λίγες ημέρες, πλησιάζει η θλιβερή επέτειος από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στην Βόρεια Εύβοια που τελικά κατέκαψε 511.854 στρέμματα γης. Με αφορμή αυτή την επέτειο, ο κινηματογραφιστής Κωνσταντίνος Μαδαρός δημιούργησε ένα βίντεο με τις εικόνες του 2021, συνδυασμένες με δηλώσεις πολιτικών και κατοίκων.

Ένα βίντεο-γροθιά, που στόχο έχει να μη ξεχάσουμε. Ο ίδιος ο δημιουργός, δήλωσε στο The Faq, σχετικά με το βίντεο: To North Evia “A home”, είναι ένα video αφιερωμένο στη γη και τους ανθρώπους της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι τον Αύγουστο του 2021 έχασαν το φυσικό τους σπίτι και ό,τι αυτό τους προσέφερε για το βιοπορισμό τους, απ’ τη φωτιά που έκαιγε σχεδόν για δέκα μέρες σε κατάσταση άπνοιας. Ένα video για να θυμόμαστε πώς ο τόπος και οι άνθρωποι του έμειναν μόνοι τους να πολεμήσουν το πύρινο θηρίο, όταν το επίσημο σύνθημα του κρατικού μηχανισμού ήταν «ΕΚΚΕΝΩΣΗ». Η Βόρεια Εύβοια ήταν ένας Παράδεισος για τους επισκέπττες της, αλλά για άλλους ήταν.. το σπίτι τους..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*