Μουντιάλ-Κατάρ: Η Ευρωομάδα της Αριστεράς βγάζει κόκκινη κάρτα — Ένοπλοι απήγαγαν πάνω από 100 ανθρώπους στη Νιγηρία

Το «ματωμένο» μουντιάλ του Κατάρ πήγε Ευρωκοινοβούλιο καθώς ήρθε προς συζήτηση μετά από πρόταση της πολιτικής ομάδας της Αριστεράς. Η πρόταση υπερψηφίστηκε με 181 ψήφους, 161 κατά και 35 αποχές. Η συζήτηση έγινε το βράδυ στην Ολομέλεια ενώ το ψήφισμα θα εκδοθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του σημειώνει ότι «η Ευρωομάδα της Αριστεράς βγάζει κόκκινη κάρτα στην παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τους 6.500 νεκρούς εργάτες κ την διαφθορά που κρύβεται πίσω από τα φώτα του Μουντιάλ στο Κατάρ» συνοδεύοντας την ανάρτηση με την ανάλογη φωτογραφία.

«Παρά τις προσπάθειες να κρυφτεί το θέμα κάτω απ’ το χαλί, η πρόταση της The Left για έκδοση ψηφίσματος από το European Parliament πέρασε και οι πολιτικές ομάδες θα κληθούν να πάρουν θέση για το Μουντιάλ του Αίματος στο Κατάρ» σχολίασε από την πλευρά του ο Κώστας Αρβανίτης.

 

Ένοπλοι απήγαγαν πάνω από 100 ανθρώπους στη Νιγηρία

Φωτογραφία αρχείου από σχολείο στη Νιγηρία όπου απήχθησαν μαθητές

Ακόμη ένα περιστατικό ομαδικής απαγωγής στη Νιγηρία. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, απήχθησαν όταν ένοπλοι έκαναν έφοδο την Κυριακή σε τέσσερα χωριά στην πολιτεία Ζαμφαρά, στα βορειοανατολικά της χώρας. Οι απαγωγές αποτελούν ενδημικό φαινόμενο στη βορειοδυτική Νιγηρία καθώς περιφερόμενες συμμορίες ενόπλων απάγουν ανθρώπους από χωριά, αυτοκινητοδρόμους και αγροκτήματα και ζητούν λύτρα από τους συγγενείς τους.

Σύμφωνα με τον επίτροπο Πληροφοριών της πολιτείας, Ιμπραχίμ Ντοσάρα, και κατοίκους, περισσότεροι από 40 άνθρωποι απήχθησαν από το χωριό Κάνουα στην περιοχή Ζούρμι της Ζαμφαρά. Ακόμη 37 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, απήχθησαν στην κοινότητα Κουάμπρε στην ίδια περιοχή.

Κάτοικος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του για λόγους ασφαλείας, είπε ότι πλέον «το χωριό Κάνουα είναι έρημο, οι ληστές μοιράστηκαν σε δύο ομάδες και επιτέθηκαν στην κοινότητα. Απήγαγαν παιδιά ηλικίας 14 έως 16 ετών και γυναίκες».

Στις κοινότητες Γιάνκαμπα και Γκίνταν Γκόγκα στην περιοχή Μαραντούν, τουλάχιστον 38 άνθρωποι απήχθησαν ενώ εργάζονταν στα αγροκτήματά τους, δήλωσαν κάτοικοι.

Ο επίτροπος Πληροφοριών κατηγόρησε τους ενόπλους ότι χρησιμοποιούν απαχθέντες ως ανθρώπινες ασπίδες στις αεροπορικές επιδρομές του στρατού.