Μοιράζει… fake news η κυβέρνηση για Τσίπρα! «Σφυροκοπά» ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλά για θράσος — Η ΝΔ “καρφώνεται” μόνη της για το άγχος της με τη Novartis!

Μοιράζει… fake news η κυβέρνηση για Τσίπρα! «Σφυροκοπά» ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλά για θράσος

Ενοχλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι ο Αλέξης Τσίπρας συγκρίνει την κατεχόμενη Ουκρανία με την κατεχόμενη Κύπρο και κάνει λόγο για δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Η σύγκριση της κατεχόμενης Ουκρανίας με την κατεχόμενη Κύπρο που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στο ΚΡΗΤΗ TV μιλώντας για δυο μέτρα και δυο σταθμά, ενόχλησε ιδιαίτερα την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία δια του κυβερνητικού εκπροσώπου επιδόθηκε στην προσφιλή της τακτική της αναπαραγωγής fake news, περί προσβολής του ουκρανικού λαού από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνει λόγο για θράσος του κυβερνητικού εκπροσώπου που αναπαράγει fake news και επισημαίνει ότι ξαφνιάζει το πόσο πολύ ενοχλεί την κυβέρνηση η σύγκριση της κατεχόμενης Ουκρανίας με την κατεχόμενη Κύπρο.

Αναλυτικά η απάντηση Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

«Το θράσος του κυβερνητικού εκπροσώπου να αναπαράγει fake news ότι δήθεν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προσέβαλε τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό και εναντιώθηκε σε στοχευμένες κυρώσεις δε μας ξαφνιάζει. Άλλωστε οι ανακοινώσεις του εμπεριέχουν συνήθως ψέματα και ανακρίβειες.

Αυτό που μας ξαφνιάζει είναι το πόσο πολύ φαίνεται τελικά να ενοχλεί την κυβέρνηση που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκρίνει την κατεχόμενη Ουκρανία με την κατεχόμενη Κύπρο. Και μιλά για δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Αλλά από μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που χωρίς να ρωτήσει κανέναν στέλνει επιθετικό πολεμικό υλικό στην Ουκρανία και εκθέτει τη χώρα σε κινδύνους, δε μπορούμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο».

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Λίγες μόλις ώρες πριν ο Πρόεδρος Ζελένσκι απευθυνθεί στη Βουλή των Ελλήνων, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να προσβάλει τα εκατομμύρια Ουκρανούς που αντιστέκονται στην ωμή ρωσική εισβολή και ζητούν διεθνή βοήθεια και αλληλεγγύη. Μαζί τους, όμως, προσβάλλει και την κοινή γνώμη της χώρας μας, που παρακολουθεί συγκλονισμένη το μακελειό στην Ουκρανία. Τις αρχές που διαχρονικά ακολουθεί ο Ελληνισμός. Και, ασφαλώς, την πολιτική της Ευρώπης και ολόκληρης της δημοκρατικής Δύσης.

Γιατί σε αυτήν, ακριβώς, τη στιγμή, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να δηλώσει ότι διαφωνεί με τις κυρώσεις εναντίον ενός καθεστώτος που, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο, καταργεί τα σύνορα και την ανεξαρτησία των γειτόνων του. Ότι δεν πρέπει να βοηθηθεί εμπράκτως ο δίκαια αμυνόμενος απέναντι σε έναν άδικα επιτιθέμενο. Ενώ μοιάζει να προτιμά το ρόλο του «επιτήδειου ουδέτερου», θυμίζοντας μία άλλη χώρα και έναν άλλο αυταρχικό ηγέτη της εποχής μας.

Καλούμε τον κ. Τσίπρα να ανασκευάσει τα όσα απαράδεκτα είπε. Να αντιληφθεί ότι η εξωτερική πολιτική και η διεθνής θέση της Πατρίδας δεν προσφέρονται για φτηνή αντιπολίτευση. Και ότι τα λανθασμένα μηνύματα που εκπέμπει, βλάπτουν τα εθνικά μας θέματα. Επιτέλους, η Ελλάδα δεν ανήκει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, όπως επιπόλαια έχει πει άλλοτε. Αλλά στην μεγάλη δημοκρατική συμμαχία του ανοιχτού δυτικού κόσμου και πολιτισμού. Τον οποίο τιμά, ώστε να την τιμά και εκείνος.

Η χώρα μας ήταν, είναι και θα είναι προπύργιο Ελευθερίας και Δημοκρατίας. Πάντα αντιστάθηκε στη βία και στον αυταρχισμό. Ενώ ο Ελληνισμός ποτέ δεν σιώπησε, ούτε ταλαντεύτηκε μπροστά στην αδικία. Δεν θα το κάνει και τώρα. Με τρόπο ευθύ, ρητό και έμπρακτο. Γιατί κάθε άλλη στάση αθωώνει τον ένοχο και καταδικάζει το θύμα. Η Ελλάδα, λοιπόν, είναι ξανά με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας και με τους πολλούς. Ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς, επιλέγει να είναι μία εξαίρεση. Εντός και εκτός συνόρων…».

 

Η ΝΔ “καρφώνεται” μόνη της για το άγχος της με τη Novartis! Επιτέθηκε στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που αναφέρθηκε στην απολογία του σε Μανιαδάκη – ΣτουρνάραDirect News - Κώστας Βαξεβάνης: «Ο Μανιαδάκης ήταν πηγή μου για τη Novartis, μου αποκάλυψε εκβιασμό από Στουρνάρα» [βίντεο]

Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται σκοινί για να κρεμαστούν. Το κάνουν μόνοι τους!

Σε ανακοίνωση σχετικά με τη σημερινή απολογία του Κώστα Βαξεβάνη προχώρησε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως μη όφειλε καθώς ο δημοσιογράφος βασικά αναφέρθηκε στον Ν.Μανιαδάκη και τον Γ. Στουρνάρα, κανείς εκ των οποίων – τουλάχιστον φανερά – δεν ανήκει στη ΝΔ. Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά στις βαρύτατες κατηγορίες που κατέθεσε ο δημοσιογράφος και που εμπλέκουν τον κύριο Στουρνάρα. Απάντησαν χωρίς να απαντούν τίποτα.

Αποκαλύπτονται σημεία και τέρατα στα οποία πρέπει να απαντήσει η ΝΔ αλλά αυτή στην εμμονή της με το Βαξεβάνη

Ανακοινωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Ο κ. Βαξεβάνης κλήθηκε για απολογία ελεγχόμενος για βαρύτατα αδικήματα από τον Άρειο Πάγο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει από την αρχή το ρόλο του συνήγορου του. Διαπράττει μέγιστο θεσμικό ατόπημα όταν προκειμένου να καλυψει τον κ. Βαξεβάνη αμφισβητει την ανεξαρτησία του Ανώτατου Δικαστηριου της Χώρας.

Και ποιον υπερασπίζεται; Τον κ. Βαξεβάνη που το πρωί επιτέθηκε στην ανακρίτρια πριν την απολογία του και στη συνέχεια πανηγύριζε ότι έσπασε το «δημοσιογραφικό του απόρρητο» που μέχρι σήμερα προστάτευε γιατί δεν του το επέτρεπε η ηθική του.

Κ. Βαξεβάνης:Τι να σχολιάσει κανείς…

Σήμερα αποκαλύφθηκαν σημεία και τέρατα για NOVARTIS, μαρτυρίες για εκβιασμούς Στουρνάρα και Μανιαδάκη, αλλά η ΝΔ έβγαλε ανακοίνωση για… Βαξεβάνη. Όταν πρέπει να συνδυάσεις την εμμονή σου με την κάλυψη της βρομοδουλειάς. Ακάλυπτος ο Στουρνάρας. Κουβέντα για Μανιαδάκη