Μιλούν τα κινητά για τις δολοφονίες Καραϊβάζ, Μάλαμα και Καπετανάκη – Σύλληψη για εμπρησμό στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου

Μιλούν τα κινητά για τις δολοφονίες Καταϊβάζ, Μάλαμα και Καπετανάκη

Οι αστυνομικοί συνδέουν τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ με τις δολοφονίες των Δημήτρη Μάλαμα και Δημήτρη Καπετανάκη.

Νέες πληροφορίες και στοιχεία για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει στα χέρια της η αστυνομία από τα κινητά τριών προσώπων. Του Γιώργου Καραϊβάζ, του “τραπεζίτη μαφίας της νύχτας” Δημήτρη Μάλαμα και του στελέχους της μαφίας της νύχτας Δημήτρη Καπετανάκη.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες μετά από ενδελεχή διασταύρωση των πληροφοριών που είχαν συγκεντρώσει κατάφεραν να καταλήξουν σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις, κυρίως για το πρόσωπο που πιθανότατα έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές στην εφημερίδα Real News, οι πληροφορίες είναι μια καλή αρχή για την πορεία των ερευνών, πλην όμως δεν αποτελούν αποδείξεις που θα οδηγήσουν σε συλλήψεις, πόσο μάλλον στην παραπομπή στη Δικαιοσύνη του ηθικού αλλά και των φυσικών αυτουργών του εγκλήματος.

Mε δεδομένο το γεγονός πως ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν έκρυψε ποτέ, ακόμα και με επώνυμες αναρτήσεις του στο ενημερωτικό ιστολόγιο που διατηρούσε στο διαδίκτυο, τη φιλική σχέση που είχε με τον Δημήτρη Μάλαμα αλλά και τον Δημήτρη Καπετανάκη, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερευνούν πλέον τα «συμβόλαια θανάτου» των δύο συγκεκριμένων προσώπων, οι δολοφονίες των οποίων προηγήθηκαν αυτής του Γιώργου Καραϊβάζ.

Mυστήριο – Τι αποκάλυψαν τα κινητά τηλέφωνα

Πηγή πληροφοριών των ερευνητών της Ασφάλειας είναι τα κινητά τηλέφωνα των συγκεκριμένων προσώπων, δηλαδή του Δημήτρη Μάλαμα, του Δημήτρη Καπετανάκη, αλλά και του Γιώργου Καραϊβάζ.

Αλλωστε τον Οκτώβριο του 2019, όταν δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι ο Δημήτρης Μάλαμας, γνωστός και ως «τραπεζίτης της νύχτας», εξελίχθηκε ένα μικρό θρίλερ, καθώς τα κινητά τηλέφωνά του δεν είχαν βρεθεί στον τόπο της δολοφονίας του, παρά το γεγονός πως ο ίδιος δεν τα αποχωριζόταν ποτέ.

Οι δύο τηλεφωνικές συσκευές φαίνεται πως έκρυβαν πολλά μυστικά, τόσο για τον κόσμο της νύχτας όσο και για αστυνομικούς που φέρεται να είχαν «περάσει στην άλλη όχθη» και «σιτίζονταν» από τα κυκλώματα της νύχτας. Με τρόπο που ποτέ δεν αποκαλύφθηκε, τα δύο κινητά του Δημήτρη Μάλαμα έφτασαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. εβδομάδες μετά τη δολοφονία του κατόχου τους.

Στις δύο συσκευές διαπιστώθηκαν «παρεμβάσεις» και «απουσίες» στις διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας που χρησιμοποιούσε ο Δημήτρης Μάλαμας, προκειμένου να συνομιλεί με ασφάλεια απορρήτου με τις επαφές του.

Οι πληροφορίες, ίσως και οι φήμες, θέλουν συγκεκριμένο πρόσωπο να παρέδωσε τα «χαμένα» κινητά στην Ασφάλεια, κάτι που όμως οι αστυνομικοί δεν επιβεβαιώνουν, καθώς αυτό αποτελεί μάλλον επτασφράγιστο μυστικό και ίσως σημαντικό παράγοντα για την πορεία των ερευνών.

Παρόμοιο σκηνικό είχε στηθεί και στη δεύτερη δολοφονία που ερευνούν οι αστυνομικοί και την έχουν στο ίδιο «κάδρο» ερευνών με τη δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου, αυτή του Δημήτρη Καπετανάκη στα Βριλήσσια τον Δεκέμβριο του 2020. Και σε αυτή την περίπτωση το κινητό τηλέφωνο του θύματος δεν βρέθηκε τις πρώτες ημέρες των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, άγνωστο πώς, κάποια στιγμή η συσκευή έφτασε στα χέρια της Αστυνομίας και μάλλον είχε υποστεί τις ίδιες παρεμβάσεις που είχαν υποστεί και τα κινητά τηλέφωνα του Δημήτρη Μάλαμα.

Το πόρισμα

Οσον αφορά, τέλος, τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, όπως προαναφέρθηκε, ο δημοσιογράφος ποτέ δεν έκρυψε τη φιλία που διατηρούσε με τους Μάλαμα και Καπετανάκη, αλλά και ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα αποτελούσαν για τον ίδιο μια πολύ καλή πηγή ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στα σκοτεινά μονοπάτια της νύχτας, αλλά και στα «υπόγεια διαφθοράς» της ΕΛ.ΑΣ.

Αλλωστε, Καπετανάκης και Μάλαμας ήταν τα κεντρικά πρόσωπα στο περίφημο πόρισμα της ΕΥΠ που αφορούσε τις σχέσεις εν ενεργεία και απόστρατων αστυνομικών με ανθρώπους της νύχτας και κυρίως το λεγόμενο «σύστημα χρηματοδότησης» που είχε στήσει ο Δ. Μάλαμας. Κατά συνέπεια, όσο προχωρά η έρευνα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, οι αστυνομικοί δεν την αποσυνδέουν από τις δολοφονίες Μάλαμα και Καπετανάκη.

 

Σύλληψη για εμπρησμό στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου

Σύλληψη για εμπρησμό στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου

22 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο.

Συνελήφθη ένας άνδρας για εμπρησμό σε οικοπεδικούς χώρους, στην της Αγία Μαρίνα Κορωπίου, στην Αττική.

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε συνεργασία με την Π.Υ. Κορωπίου.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Παράλληλα, σε 22 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα. Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 294 πυροσβέστες με 138 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα Ο.Τ.Α..