Μητσοτάκης Uber alles

Ήρθε κι έδεσε αυτές τις μέρες το μέλι των ξένων επενδύσεων, υπό την υψηλή και κυρίως έντιμη εποπτεία του  Άδωνι. Και το δάχτυλο του Μητσοτάκη επί τον τύπον του βάζου.

Εντάξει, ήρθε κι έδεσε αυτές τις μέρες το μέλι των ξένων επενδύσεων, υπό την υψηλή και κυρίως έντιμη εποπτεία του  Άδωνι. Και το δάχτυλο του Μητσοτάκη επί τον τύπον του βάζου. Γιασάμ Αγιαβέφε, ο Τούρκος που τον έκαναν τιμητικώς  Έλληνα, με συστατική του  Άδωνι και του μακαριότατου Πειραιώς, υποτίθεται λόγω επενδύσεων στην Ελλάδα. Και Uber, μεγάαααλη επένδυση κι αυτή, που, αφού κάρφωσαν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον πάσσαλο της ατίμωσης γιατί δεν την καλοδέχτηκε στην Ελλάδα, την καλοδέχτηκαν οι ίδιοι.

Και καλά, ο Αγιαβέφε, αν και καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, βαφτίστηκε χριστιανός και κέρδισε μαζί με την ουράνια βασιλεία και ελληνικό διαβατήριο.  Άντε κάτι να κέρδισε -σε επενδυτικό κύρος, μην παρεξηγηθούμε- και ο  Άδωνις, ο οποίος επιμένει ακόμα ότι όποιος αναρωτιέται πώς ο Τούρκος πολίτης και προφήτης του ψευδοκράτους έγινε δόξη και τιμή  Έλλην είναι πράκτορας του Ερντογάν. Αλλά, συγγνώμη, με την Uber δεν μιλάμε για ψιλικά.  Όπως δείχνουν οι αποκαλύψεις του διεθνούς Τύπου, «είναι πολλά τα λεφτά,  Άρη»!

Κι εδώ όμως, όπως παντού όπου υπάρχει χρήμα και φιγούρα, αναζητήσατε τον Μητσοτάκη. Μητσοτάκης Uber alles, πώς το λένε; Να μην αφήσει καμιά επένδυση χωρίς να εισπράξει τα ποσοστά του – σε πολιτική καταξίωση, μην παρεξηγηθούμε. Η δική του ΕΥΠ έβγαλε λάδι τον Αγιαβέφε. Ο δικός του υπουργός άπλωσε το Turkaegean μέχρι τo TurkCypus. Ο ίδιος, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έγινε διαφημιστής της Uber και τιμητής του αντι-Uber Τσίπρα. Κι έβαλε τα στελέχη του να υμνούν την εταιρεία και να ελεεινολογούν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και τώρα που έσκασε η βόμβα, άκρα του Μαξίμου σιωπή. Αφήνουν τον Τιριτόμπα τους να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Και για τον Αγιαβέφε, και για την Uber, και για ό,τι ήθελε προκύψει. Και δεν υπάρχει περίπτωση να μετανιώσουν, να ψελλίσουν δυο κουβέντες ότι την πάτησαν, τους εξαπάτησε ο Τούρκος και τους αποπλάνησε η Uber. Το πολύ-πολύ να πουν ότι ευτυχώς που σώθηκαν από τον Τσίπρα. Γιατί από την Uber δεν σώθηκαν. Κι έτσι φτάσαμε στο καθεστώς Μαξίμου Α.Ε. να απεικονίζονται ανάπτυξη, επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις με ένα δάχτυλο στο βάζο με το μέλι. Καλή τους όρεξη!