Μητσοτάκης: “Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία” — Στη Ρώμη και το Βατικανό ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στην αεροπορική άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ 2021", στην 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα. (Αρχείο)

Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στην αεροπορική άσκηση “ΗΝΙΟΧΟΣ 2021”, στην 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με μια ανάρτηση στους λογαριασμούς του στα social media, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να ευχηθεί στην Πολεμική Αεροπορία που γιορτάζει σήμερα, μιας και η γιορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ είναι και η γιορτή της Αεροπορίας, καθώς θεωρούνται προστάτες της.

“Σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρετε στην πατρίδα. Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία”, έγραψε ο πρωθυπουργός.

Την εν λόγω ανάρτηση συνοδεύει ένα βίντεο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη Ρώμη και το Βατικανό ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος ΔένδιαςΣτη Ρώμη και το Βατικανό ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Επίσκεψη στη Ρώμη και το Βατικανό πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα και αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Αναλυτικά, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο.

Μετά το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν τα όργανα επικύρωσης της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για την οριοθέτηση των αντιστοίχων θαλασσίων ζωνών. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Αύριο 9 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Ο Ιταλικός Φιλελληνισμός και η Επανάσταση του 1821».

Στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί την ιταλική Βουλή των Αντιπροσώπων και θα συναντηθεί με τον Πιέρα Φασίνο, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων. Μετά τη συνάντηση αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω συνομιλιών αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, η συνεργασία εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Δυτικά Βαλκάνια, η κατάσταση στη Λιβύη και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την έδρα του World Food Program, όπου αναμένεται να έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή εκτελεστικό διευθυντή του, Αμίρ Μαχμούντ Αμπντάλα.

O Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στο Βατικανό, αύριο, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον γραμματέα της Αγίας Έδρας καρδινάλιο, Πιέτρο Παρολίν.

Στο πλαίσιο της ίδιας επίσκεψης, ο υπουργός Εξωτερικών θα εγκαινιάσει έκθεση ελληνικής τέχνης, την οποία διοργανώνει η πρεσβεία της Ελλάδας στην Αγία Έδρα, με θέμα την απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής στη νεοελληνική τέχνη, από την μεταβυζαντινή περίοδο στη σύγχρονη εποχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*