Μητσοτάκης: Τέλη Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί δύο εκατ. πολίτες

Μητσοτάκης: Τέλη Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί δύο εκατ. πολίτες

Διαβεβαίωση ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων στη χώρα και πως έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί 2.000.000 πολίτες παρείχε κατά την πρώτη τηλεοπτική εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για το 2021 και μετά τον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της συνέντευξης που δίνει ο πρωθυπουργός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου βρίσκονται οι πολιτικές εξελίξεις, η πορεία της πανδημίας στη χώρα και η έναρξη των ελληνοτουρκικών επαφών.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πανδημία, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει προαγοράσει υπερδιπλάσια ποσότητα εμβολίων και πως το εγχείρημα του εμβολιασμού θα εξελιχθεί ομαλά.

Επισήμανε, δε, ότι η χώρα δεν θα παραβιάσει την ευρωπαϊκή συμφωνία για τα εμβόλια και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι έως τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του γενικού πληθυσμού, αποφεύγοντας πάντως να μιλήσει για το ενδεχόμενο να έχει εμβολιαστεί το απαραίτητο για την ανοσία στο 70% του πληθυσμού.

«Προφανώς και με ενδιαφέρει πάρα πολύ στο καθεστώς που είμασταν τα Χριστούγεννα, να λειτουργήσει το click away, ή να επιτραπεί σε πολίτες να εισέλθουν στα καταστήματα. Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με δική μου απόφαση έκλεισα τις δύο πρώτες εβδομάδες την οικονομική δραστηριότητα, προκειμένου να προλάβω ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι θα υπάρξει νέο πρόγραμμα Γέφυρα που θα επιτρέψει στους ενήμερους δανειολήπτες να χρηματοδοτήσουν μεγάλο μέρος των δανείων τους, τονίζοντας πως «θέλουμε να βοήθήσουμε το εμπόριο να ξεμπλοκάρει».

Στο ίδιο μήκος κύματος δήλωσε ότι «έχουμε δώσει πολλά χρήματα και σας λέω πως θα συνεχιστεί η επιστρεπτέα προκαταβολή για όσο υπάρξει αυτή η ανάγκη».

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε να μην υπονομεύεται η προσπάθεια και οι επιδόσεις της χώρας και σημείωσε ότι η Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι κατακόκκινη και πως μόνο οι Σκανδιναβικές χώρες και η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση.

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στις επικρίεσεις για την «εκτόξευση» του β΄κύματος της πανδημίας στα τέλη Οκτωβρίου, λέγοντας πως υπήρχαν τοποθετήσεις στο δημόσιο διάλογο, αλλά δεν υπήρξε εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών για lockdown πριν από το εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ τόνισε πως «έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Β.Ελλάδας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι φέτος ο τουριστικός κλάδος θα πάει πολύ καλύτερα από ό,τι πέρσι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*