Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πόλωση, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη — Σε «γραμμή» Στυλιανίδη και ο Θεοδωρικάκος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Χρήστο Σταϊκούρα

Η συνομιλία του Πρωθυπουργού στο εντευκτήριο της Βουλής με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο περιθώριο της πρώτης ημέρας της συζήτηση για την πρόταση μομφής.

Στη Βουλή για τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, πήγε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε στην αίθουσα της Ολομέλειας την ομιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ στο εντευκτήριο είχε χαλαρή κουβέντα με πολλούς βουλευτές της ΝΔ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι που το περιμέναμε. Μας δίνουν ευκαιρία να αναδείξουμε την πολιτική μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πόλωση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Εμείς εφαρμόζουμε τις πολιτικές μας, κάνουμε τη δουλειά μας και απευθυνόμαστε στους πολίτες», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Σε «γραμμή» Στυλιανίδη και ο Θεοδωρικάκος

Να διώξει όποια κυβερνητική ευθύνη υπάρχει στο θέμα των εγκλωβισμένων στην Αττική οδό, επιχείρησε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, από το βήμα της Βουλής. Σημειώνεται ότι ο κ. Θεοδωριακάκος ήταν ο πρώτος υπουργός που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Θεοδωρικάκος, «αν κάποιος γνώριζε ότι θα έκλεινε η Αττική Οδός, θα παίρναμε άλλες αποφάσεις. Υπήρχε η διαβεβαίωση της εταιρείας ότι ο δρόμος θα παρέμενε ανοιχτός». Σημείωσε επίσης ότι οι ευθύνες της εταιρείες είναι βαριές, ενώ έκανε λόγο για μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Σημειώνεται ότι χθες η εταιρεία Αττική Οδός υποστήριξε ότι είχε ζητήσει απαγόρευση των φορτηγών-βαρέων οχημάτων από το βράδυ της Κυριακής, αλλά ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας τοποθετήθηκε σαφώς λέγοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί η οικονομική-εφοδιαστική αλυσίδα, υπογραμμίζοντας «ότι το κράτος δεν μπορεί να κλείνει δρόμους προληπτικά». Το ίδιο βράδυ, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης  εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας ότι οι «Αττικές Διαδρομές» ζήτησαν προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας και ότι σε αυτό συμφώνησαν όλοι οι εκπρόσωποι αυτοκινητοδρόμων. Στην ίδια γραμμή, λοιπόν, κι ο κ. Θεοδωρικάκος σήμερα, που αναφέρθηκε μόνο στις ευθύνες της εταιρείας.

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας, ο υπουργός επιτέθηκε –όπως αναμενόταν– στον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η πρόταση δυσπιστίας είναι μια απέλπιδα προσπάθεια να ανακάμψει η αξιωματική αντιπολίτευση, να συγκαλύψει τα εσωκομματικά της προβλήματα, συνεχίζοντας την τακτική της ακατάσχετης καταστροφολογίας. Επιχειρώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε 8 ανακοινώσεις για τη διαχείριση της κακοκαιρίας, αλλά «δεν βρήκε να πει ούτε λέξη για τις βαριές ευθύνες μιας ιδιωτικής εταιρείας», της Αττικής Οδού η οποία «αν και έχει εισπράξει δισ. από τους πολίτες, δυστυχώς απέτυχε να κρατήσει ανοιχτό τον πιο καθοριστικό δρόμο στην πρωτεύουσα».

Βεβαίως, ο υπουργός δεν αρνήθηκε ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν ανταποκρίθηκε, όπως έπρεπε, στην πρόσφατη κακοκαιρία, όμως έσπευσε να προσθέσει ότι «εμείς δεν κρύβουμε τα προβλήματα, δεν κρύβουμε λάθη και αδυναμίες» και να υποστηρίξει ότι «ο πήχυς γι’ αυτή την κυβέρνηση δεν είναι στο μπόι του ΣΥΡΙΖΑ».