Μητσοτάκης: Μετά από 12 χρόνια 11.700 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στα σχολεία – Γεννηματά: Δύο χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους

Κυριάκος Μητσοτάκης
Copyright: Eurokinissi

Μητσοτάκης: Μετά από 12 χρόνια 11.700 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στα σχολεία

Κυριάκος Μητσοτάκης
Οι 11.700 εκπαιδευτικοί που διορίζονται θα καλύψουν τις ανάγκες που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές, σημειώνει ο πρωθυπουργός

Σε 11.7000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στα σχολεία προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αναρτήσεις του στα social media τόνισε πως οι διορισμοί εκπαιδευτικού προσωπικού γίνονται έπειτα από 12 χρόνια.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Μετά από 12 χρόνια, προχωράμε άμεσα σε 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση, που θα καλύψουν τις ανάγκες που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές. Ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό & οικοδομούμε το νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν οι μαθητές μας».

Νωρίτερα για τον διορισμό των εκπαιδευτικών η Νίκη Κεραμέως σχολίασε: «οι διορισμοί που είναι οι πρώτοι μετά από δώδεκα χρόνια, θα πραγματοποιηθούν τώρα το καλοκαίρι και είναι υπερδιπλάσιοι από τους 5.250 για τους οποίους είχαμε δεσμευθεί για φέτος».

Παράλληλα πρόσθεσε πως: «σε άριστη συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, προχωρούμε στην κάλυψη βασικών αναγκών των σχολείων σε ανθρώπινο δυναμικό, που ως σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές». Πέρυσι, πρόσθεσε η κ. Κεραμέως, έγιναν 4.500 μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή μέσω ΑΣΕΠ, «που δεν είχαν πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν», και υπογράμμισε ότι: «με διορισμούς, επιμορφώσεις, βελτιωτική αξιολόγηση, επενδύουμε στο πολυτιμότερο κεφάλαιο της εκπαίδευσης, το ανθρώπινο δυναμικό μας».

 

Γεννηματά για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ: Ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, έτοιμο για τη Νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», αναφέρει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

«Οι ανισότητες διευρύνονται και οι αδικίες παγιώνονται» σημειώνει για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της: «Δύο χρόνια τώρα, ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους, αδιαφορεί για τους πολλούς, για τους εργαζόμενους, για τους μικρομεσαίους, για τους μη προνομιούχους που αυξάνονται, για τους νέους ανθρώπους. Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, έτοιμο για τη Νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».