Μητσοτάκης: “Κρατάμε αποστάσεις, χρησιμοποιούμε σωστά τη μάσκα” – Φώφη Γεννηματά: Να μην γίνει η κρίση κολυμβήθρα του Σιλωάμ για σκληρές πολιτικές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του, στo Twitter προώθησε το βίντεο με τις οδηγίες δημόσιας υγείας (υγιεινή χεριών, αποστάσεις, χρήση μάσκας) για τους δημόσιους χώρους.

Prime Minister GR

Embedded video

Συγκεκριμένα έγραψε ο κ.Μητσοτάκης:

«Τηρούμε ευλαβικά την υγιεινή των χεριών, κρατάμε αποστάσεις και κάνουμε χρήση μάσκας, είτε μίας χρήσης, είτε πολλαπλών χρήσεων (υφασμάτινη). Για να είναι όμως αποτελεσματική η μάσκα, πρέπει να τη χρησιμοποιούμε σωστά. Ακολουθούμε τις οδηγίες, μένουμε ασφαλείς».

 

Φώφη Γεννηματά: Να μην γίνει η κρίση κολυμβήθρα του Σιλωάμ για σκληρές πολιτικές

Με τίτλο, «Να μη γίνει η κρίση, κολυμβήθρα του Σιλωάμ για σκληρές πολιτικές», η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην Real News και την Μαριτίνα Ζαφειριάδου, προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι μεγαλώνει η ευθύνη που έχει, «να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις ώστε να μείνουμε ασφαλείς» απέναντι στον κοροναϊό.

Συγχρόνως ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το οικονομικό της σχέδιο. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «η κυβέρνηση μιλά τώρα για μέτρα 24 δισ. ευρώ, επιχειρώντας εξόφθαλμες αλχημείες, αθροίζοντας μαζί επιχορηγήσεις, επιδόματα, αναβολές πληρωμών που τελικά θα πληρωθούν, δάνεια που θα επιστραφούν και εγγυήσεις».

Επιμερίζοντας τις ευθύνες, «το υπουργείο Εργασίας, βυθισμένο στο σκάνδαλο με τις πλατφόρμες και τα voucher, αδυνατεί να σχεδιάσει ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των ανέργων, υπονομεύει τις κλαδικές συμβάσεις και προωθεί την παγίωση εκ περιτροπής εργασίας με μειωμένες αμοιβές με το άρθρο 9 της ΠΝΠ» . Και την ίδια στιγμή, «τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης σιγοντάρουν ουσιαστικά τις τράπεζες να επιβάλουν τις θέσεις τους, αφήνοντας έξω από τα προγράμματα ρευστότητας χιλιάδες βιώσιμες επιχειρήσεις και τους πολίτες απροστάτευτους στις υπερβολικές χρεώσεις…».

Στόχος του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με την πρόεδρο του, είναι «η ανάδειξη του διαφορετικού δρόμου που οδηγεί μακριά από τη συντήρηση και το λαϊκισμό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*