Μητσοτάκης: Η αμερικανική Δημοκρατία θα ξεπεράσει την κρίση – Γεννηματά για ΗΠΑ: Δυνάμεις του λαϊκισμού επιχειρούν να εκβιάσουν τη Δημοκρατία

Μητσοτάκης: Η αμερικανική Δημοκρατία θα ξεπεράσει την κρίση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκηςσχολίασε τα πρωτοφανή επεισόδια στην Ουάσιγκτον.

Σε tweet στα αγγλικά ο πρωθυπουργός έγραψε:

Εικόνα Prime Minister GR

@PrimeministerGR
Extremely troubled by the violence and horrible events taking place in Washington D.C. American democracy is resilient, deeply rooted and will overcome this crisis.
11:49 μ.μ. · 6 Ιαν 2021

«Είμαι εξαιρετικά προβληματισμένος από τη βία και τα τρομακτικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ουάσιγκτον. Η αμερικανική δημοκρατία είναι ανθεκτική, έχει βαθιές ρίζες και θα ξεπεράσει την κρίση.»

Επεισόδια σημειώνονται στην Ουάσινγκτον, καθώς μερίδα υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση, έσπασε τα προστατευτικά κάγκελα και εισέβαλε στο χώρο του Καπιτωλίου, την ώρα που τα δύο σώματα του Κογκρέσου ενέκριναν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στην ποροεδρίοα των ΗΠΑ.

Πληροφορίες για μία γυναίκα και αρκετούς αστυνομικούς τραυματίες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας επέβαλε στην αμερικανική πρωτεύουσα ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον.

Ολόκληρη η Εθνοφρουρά της Ουάσινγκτον ενεργοποιήθηκε από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής εκπρόσωπο του Πενταγώνου, Τζόναθαν Χόφμαν.

Διακόπηκε η συνεδρίαση στο Κογκρέσο που επρόκειτο να επικυρώσει τη νίκη Μπάιντεν μετά την εισβολή των διαδηλωτών, που παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου, ανέβηκαν στην κατασκευή που τοποθετήθηκε για την ορκωμοσία του Μπάιντεν.

 

Γεννηματά για ΗΠΑ: Δυνάμεις του λαϊκισμού επιχειρούν να εκβιάσουν τη ΔημοκρατίαΗ πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά

Η νίκη της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ, είναι νίκη όλων όσων πιστεύουν στις αξίες της σε όλο τον κόσμο, δήλωσε η Φώφη Γενηματά για όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ.

Τα πρωτοφανή γεγονότα που εξελίσσονται στις ΗΠΑ σχολίασε με δήλωση της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

“Δυνάμεις του λαϊκισμού και του διχασμού, επιχειρούν να εκβιάσουν τη Δημοκρατία και να ανατρέψουν την λαϊκή θέληση, στην Ουάσινγκτον.

Χρέος όλων μας είναι να τους καταδικάσουμε απερίφραστα.  Η νίκη της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ, είναι νίκη όλων όσων πιστεύουν στις αξίες της σε όλο τον κόσμο”, υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*