Μητσοτάκης: Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας. Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία – Συνάντηση Γεννηματά-Σημίτη με το βλέμμα στα ελληνοτουρκικά

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βιομηχανικό Συνέδριο ΣΕΒ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βιομηχανικό Συνέδριο ΣΕΒ  

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από το βήμα του ΣΕΒ τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας, καλώντας τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα.

Την απόφαση του να προχωρήσει στη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας ανακοίνωσε από το συνέδριο του ΣΕΒ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το βήμα αυτό απαραίτητο για να αντιμετωπιστεί σειρά από προβλήματα, δηλώνοντας ανοιχτός στη γνώμη όλων των εμπλεκομένων.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βιομηχανικό Συνέδριο ΣΕΒ

“Πολύ σύντομα και με βάση το υλικό που έχετε ετοιμάσει θα καταλήξουμε σε ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη με συγκεκριμένα πράγματα τα οποία περιμένετε από εμάς. Με συγκεκριμένους στόχους, συγκεκριμένο ορόσημο και ένα σχεδιάγραμμα υλοποίησης” είπε στους βιομηχάνους.

Δήλωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα υλοποιήσει το πρόγραμμά της μέχρι κεραίας και θα ολοκληρώσει την τετραετία και κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βιομηχανικό Συνέδριο ΣΕΒ

«Οι επενδύσεις είναι δουλειά της επιχειρηματικής κοινότητας. Θα δώσουμε τα απαραίτητα εργαλεία» είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε έρθει για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Θα θέσουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής μας στους πολίτες στο τέλος της τετραετίας διεκδικώντας την επανεκλογή μας στο τέλος του 2023».

Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών για ιδέες, όπως για παράδειγμα στα ζητήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού τη Μεγάλη Βρετανία και την Εσθονία στο θέμα της ψηφιακής ταυτότητας, ένα έργο που θα προκηρυχθεί ακόμα και πριν το τέλος του έτους.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βιομηχανικό Συνέδριο ΣΕΒ(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο πρωθυπουργός επανέφερε τη “συμφωνία αλήθειας” με την επιχειρηματική κοινότητα, η οποία θα λάβει ελαφρύνσεις, αλλά καλείται όπως τόνισε να επενδύσει σε ανθρώπινο δυναμικό.

“Μειώνουμε φόρους, απλοποιούμε το επιχειρηματικό περιβάλλον. Θα μειώσουμε το 2020 την επιβάρυνση στη μισθωτή εργασία, ξεκινώντας με την εισφορά αλληλεγγύης και την πρώτη φάση μείωσης των εργοδοτικών εισφορών. Βοηθούμε και στη ρευστότητα κάνοντας παρεμβάσεις στο τραπεζικό σύστημα, όπως το πρόγραμμα «Ηρακλής» και αξιοποιώντας καλύτερα τους πόρους του υφιστάμενου ΕΣΠΑ και τους καινούργιους προγραμματικής περιόδου” είπε ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια υπογράμμισε ότι και οι επιχειρήσεις έχουν υποχρεώσεις.

“Πρέπει να μεγαλώσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και αν δεν μπορούν να μεγαλώσουν μόνες τους πρέπει να μεγαλώσουν με συγχωνεύσεις. Είναι επιβεβλημένο να επενδύσετε σε ανθρώπινο δυναμικό. Ο μετασχηματισμός χρειάζεται ανθρώπους και εξειδικευμένο προσωπικό που κοστίζει σε μία επιχείρηση είναι μία επένδυση που πρέπει να γίνει. Αυτές οι υποχρεώσεις είναι υποχρεώσεις που απορρέουν από μία άλλη κουλτούρα για το πώς θα προσαρμοστείτε σε αυτά τα δεδομένα. Σίγουρα θα δώσουμε πρόσθετα φορολογικά κίνητρα. Μπορούμε να δούμε το ζήτημα των υπεραποσβέσεων με μία πιο τολμηρή θεώρηση”.

 

Συνάντηση Γεννηματά-Σημίτη με το βλέμμα στα ελληνοτουρκικά

Συνάντηση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα ΣημίτηΣυνάντηση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη  

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά συνάντηση τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στον απόηχο του πολυσυζητημένου άρθρου του σχετικά με το Ελσίνκι και τη Χάγη

Με πρωτοβουλία της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στο γραφείο του στη Βουλή.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι εξελίξεις γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η κ. Γεννηματά εξέθεσε στον κ. Σημίτη τα τέσσερα σημεία που προτείνει για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής και τα οποία συγκροτούν μια συνεκτική και αποτελεσματική στρατηγική.

Αφορούν στην έμπρακτη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ευρώπης και των διεθνών οργανισμών, την ενίσχυση των συνεργασιών της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμη της χώρας και την επιδίωξη της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με τις όμορες χώρες.

Η συνάντηση έγινε στον απόηχο του άρθρου του πρώην πρωθυπουργού στα «ΝΕΑ» για τα ελληνοτουρκικά και τον θόρυβο που προκλήθηκε και στο οποίο ο κ. Σημίτης υπερασπίστηκε την απόφαση του Ελσίνκι και προέκρινε πιθανή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.