Μητσοτάκης για 10ετές ομόλογο: Αυτό που κάποτε θεωρείτο αδύνατο, επετεύχθη – Βουλή: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Μητσοτάκης για 10ετές ομόλογο: Αυτό που κάποτε θεωρείτο αδύνατο, επετεύχθη

“Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια τροχιά ανάπτυξης και έχει μεγάλες δυνατότητες και ευκαιρίες για τους παγκόσμιους επενδυτές” αναφέρει ο πρωθυπουργός για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Ικανοποιημένος από το ιστορικό χαμηλό που κατέγραψε η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου, η οποία για πρώτη φορά υποχώρησε κάτω από το 1%, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό που κάποτε θεωρείτο αδύνατο, επετεύχθη, τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter στην αγγλική γλώσσα ο πρωθυπουργός.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω του 1%. Ένα στόχος αναφοράς το οποίο κάποτε θεωρείτο αδύνατο να επιτευχθεί, επετεύχθη. Η Ελλάδα έχει μπει σε μια πορεία ανάπτυξης που δίνει τεράστιες προοπτικές και ευκαιρίες στους επενδυτές παγκοσμίως», αναφέρει ο Πρωθυπουργός.

Prime Minister GR

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Κυρώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αύξησε το κοινωνικό μέρισμα του 2019. Υπερψηφίστηκε η μείωση του ΦΠΑ στα σκευάσματα για τις δυσίατες ασθένειες.

Με τις θετικές ψήφους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής, υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019, την παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και την παράταση της προθεσμίας κατάργησης υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων» (Α΄ 212) και άλλες διατάξεις». Αρνητική ψήφο έδωσε το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, ενώ «παρών» δήλωσε το ΜέΡΑ25.

Με τις θετικές ψήφους των βουλευτών της συμπολίτευσης, αλλά τις αρνητικές ψήφους της αντιπολίτευσης, πέρασε η τροπολογία με το κυβερνητικό σχέδιο διάσωσης της ΛΑΡΚΟ.

Τέλος, υπερψηφίστηκε απ’ την ολομέλεια της Βουλής, η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία υπάγονται στον υπερμειωμένο συντελεστή 6% τα διαγνωστικά ραδιοφάρμακα και οι υπηρεσίες ακτινοθεραπειών που διενεργούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, μεταξύ των οποίων οι καρκινοπαθείς. Μέχρι σήμερα, τα ανωτέρω αγαθά και υπηρεσίες υπάγονταν στους συντελεστές 24% και 13%. Στην ίδια τροπολογία είχε ενταχθεί η πρόσληψη 123 υπαλλήλων (ΠΕ) στο υπουργείο Οικονομικών, ο ορισμός σε 60 έτη (από 50) της διάρκειας των συμβάσεων παραχώρησης μεταξύ Δημοσίου και 10 περιφερειακών λιμένων, η παροχή στο ΤΑΙΠΕΔ του δικαιώματος σύναψης μίας ή περισσοτέρων συμβάσεων υπο-παραχώρησης συγκεκριμένων επιχειρησιακών μονάδων κ.ά.. Η συγκεκριμένη τροπολογία έλαβε τις θετικές ψήφους της ΝΔ, τις αρνητικές των ΣΥΡΙΖΑ, Κινήματος Αλλαγής, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, ενώ η Ελληνική Λύση δήλωση «παρών».