Μητσοτάκης για το “πράσινο” πιστοποιητικό: Εξαιρετικά θετική εξέλιξη – Δένδιας στο Κάιρο: Σύντομα η αποκατάσταση της σταθερότητας στην περιοχή

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Εξαιρετικά θετική εξέλιξη η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το “πράσινο” πιστοποιητικό έγραψε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ανάρτηση για τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το “πράσινο” πιστοποιητικό, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter.

“Η σημερινή προσωρινή συμφωνία για το Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τον κορωνοϊό, είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Η Ελλάδα είναι μεγάλος υποστηρικτής του από την αρχή καθώς αυτό θα βοηθήσει την ελευθερία των μετακινήσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συμβάλει στις προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη“, έγραψε ο πρωθυπουργός.

Δένδιας στο Κάιρο: Σύντομα η αποκατάσταση της σταθερότητας στην περιοχή

Νίκος Δένδιας
Ο Νίκος Δένδιας στο Κάιρο σε συνέχεια των επαφών με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γκάμπι Ασκενάζι, τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό και τον Ιορδανό υπουργό Εξωτερικών Αϊμάν Σαφαντί

«Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σύντομα θα έχουμε θετική κατάληξη ώστε να μπορέσει να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή», εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

«Είχα τη χαρά σήμερα να επισκεφθώ για άλλη μία φορά το Κάιρο -τέταρτη φορά νομίζω τους τελευταίους τρεις μήνες- και να έχω μία νέα συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, τον φίλο μου Σάμεχ Σούκρι» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

Εστιάζοντας στη συνάντησή του με τον Σάμεχ Σούκρι, ανέφερε πως συζήτησαν για την ευρύτερη κατάσταση στην περιοχή και τον ενημέρωσε για τις επαφές του με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γκάμπι Ασκενάζι, τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό και τον Ιορδανό υπουργό Εξωτερικών Αϊμάν Σαφαντί.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Νίκο Δενδια για τις επαφές τόσο του ίδιου όσο και του Προέδρου της Αιγύπτου στο Παρίσι και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η αιγυπτιακή πλευρά για την κατάπαυση του πυρός.