Μητσοτάκης για παραλιακό μέτωπο: Η ποιότητα ζωής των πολιτών έχει τεράστια σημασία – Στις 17 Ιουνίου έρχεται για ψήφιση στην Βουλή το εργασιακό

Μητσοτάκης για παραλιακό μέτωπο: Η ποιότητα ζωής των πολιτών έχει τεράστια σημασία

«Όταν με το καλό το έργο ολοκληρωθεί και μπορείς σε αυτά τα πρώτα 22 χλμ μέχρι τη Βουλιαγμένη να κάνεις ποδήλατο, να τρέξεις, να περπατήσεις το μόνο που θα αναλογιστούμε είναι γιατί κάτι τόσο αυτονόητο δεν το είχαμε κάνει πιο πριν», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκου Μητσοτάκη μιλώντας σε εκδήλωση στη Γλυφάδα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής.

Το έργο αφορά όλο το παραλιακό μέτωπο από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, συνολικής απόστασης 70 χλμ, δηλαδή αυτό που ονομάζουμε Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι σήμερα δεν μπορεί κάνεις να διανύσει ανενόχλητος αυτή την απόσταση καθώς υπάρχουν εμπόδια.

«Πιστεύω ότι σήμερα παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου έχει ξεχωριστή σημασία να μιλήσουμε για αυτό το έργο. Για αυτό επέλεξα να βρεθώ μαζί σας. Να διαβεβαιώσω ότι η ποιότητα ζωής των πολιτών σε μια χώρα που έχει αυτό τον καταπληκτικό καιρό έχει τεράστια σημασία για τη συνολική ευημερία της κοινωνίας», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στα μεγάλα έργα αστικών αναπλάσεων. Ανέφερε ενδεικτικά τις παρεμβάσεις στο ΟΑΚΑ και στο Τατόι τονίζοντας πως αντίστοιχης σημασίας είναι το έργο στο παραλιακό μέτωπο.

Είπε επίσης ότι θα ολοκληρωθεί σε φάσεις, ότι έχει κεντρική χρηματοδότηση και θα είχε κεντρικό σχεδιασμό.

«Η Αθήνα έχει τη δυνατότητα να ξαναπάρει τη θέση της στη μεγάλη συμφωνία του κόσμου. Για ένα πιο πράσινο, πιο ψηφιακό μέλλον που θα προσφέρει ποιότητα ζωής», υπογράμμισε.

Επίσης είπε ότι ως ποδηλάτης βουνού γνωρίζει ότι η ποδηλασία στην πόλη είναι πολύ δύσκολη άσκηση και είναι σημαντικό που εκπονείται εθνική στρατηγική ποδηλασίας

«Να κάνουμε πράξη αυτό που άλλες χώρες έχουν πραγματοποιήσει», συμπλήρωσε εξηγώντας πως «καλούμαστε πια να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τρόπο ριζικό, ολιστικό».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά» σημειώνοντας πως πάει εξαιρετικά καλά ενώ είπε ότι η κυβέρνηση δίνει σημασία και στα ζητήματα εκπαίδευσης των παιδιών.

«Στην ελεύθερη δημιουργική ζώνη εντάσσουμε καινούργια γνωστικά αντικείμενα όπως η συμπεριφορά στο δρόμο και η εξοικείωση με ποδηλασία», προσέθεσε.

Δείτε την εκδήλωση:

Στις 17 Ιουνίου έρχεται για ψήφιση στην Βουλή το εργασιακόΟ Κωστής Χατζηδάκης

Πολιτική σύγκρουση της κυβέρνησης με αντιπολίτευση και συνδικάτα τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη η συζήτησή του νομοσχεδίου στην Βουλή.

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να ψηφιστεί το εργασιακό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί αύριο βράδυ στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Το νομοσχέδιο θα ξεκινήσει να συζητείται στην αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη ενώ συνολικά για την συζήτηση του θα γίνουν 4 συνεδριάσεις της επιτροπής και δύο συνεδριάσεις της Ολομέλειας. Κατά την επεξεργασία του στη διαρκή επιτροπή θα τοποθετηθούν εκτός από τα κόμματα και οι αρμόδιοι φορείς.

Έως στιγμής το νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη βρίσκεται στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης έχοντας αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης. Πάντως το τελικό κείμενο που θα φτάσει στην Βουλή αναμένεται να έχει προσθήκες, κυρίως όσον αφορά τα ζητήματα κήρυξης απεργιών. Το νομοθέτημα περιλαμβάνει – θυμίζουμε- διατάξεις για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, για την λειτουργία των συνδικάτων, για τις προϋποθέσεις κήρυξης απεργιακών κινητοποιήσεων, για τις άδεις του προσωπικού αλλά και την κύρωση 190 του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για την ισότητα στον χώρο εργασίας.

Σε πολιτικό επίπεδο προδικάζεται μία μετωπική σύγκρουση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση αφού κατά του νομοθετήματος έχουν ταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝ.ΑΛ, το ΚΚΕ και το Μέρα 25 ζητώντας να μην γίνει καν η κατάθεσή του. Επίσης το νομοσχέδιο έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις των συνδικάτων και απεργιακές κινητοποιήσεις όπως αυτή στις 10 Ιουνίου που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*