Μηνύματα κατάρρευσης στο Μαξίμου και πρόταση σωσίβιο σε Δένδια για τιπροεδρία! – Δήμαρχος Μαντουδίου: Μας έστειλαν 52 οχήματα και τα 52 χαλασμένα!

Κυριάκος Μητσοτάκης / Το άγχος του πρωθυπουργού να δείξει ότι δεν  καπελώθηκε από τον Δένδια | Αυγή

 Τα καθόλου τυχαία “πυρά” του σκληρού “Ντορικού” Φάνη Σπανού!

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται πλέον στο Μαξίμου, καθώς τα μηνύματα που έρχονται τόσο από την κοινωνία, όσο και μέσω των βουλευτών από τις εκλογικές περιφέρειες, αλλά και από τους διευθυντές των καναλιών από τα τηλεφωνικά κέντρα που δέχονται καθημερινά απίστευτο όγκο οργής και ύβρεων από απλούς πολίτες, δίνουμ εικόνα ραγδαίας κατάρρευσης. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά και στο περιβάλλον του Μαξίμου που εκφράζουν πλέον τον φόβο τους ότι όσο προχωράει η κατάσταση έτσι κινδυνεύουν κυριολεκτικά με καταποντισμό στις ερχόμενες εκλογές!

Σε αυτό το βαρύ κλίμα, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες , ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θέλει οπωσδήποτε μια εντυπωσιακή πολιτική κίνηση σαρωτικού ανασχηματισμού πριν την ΔΕΘ, ώστε να μην βρεθεί απολογούμενος εκεί για το ναυάγιο του επιτελικού κράτους στις συμπληγλαδες της πανδημίας και των πυρκαγιών, το καλοκαίρι που τελειώνει σε λίγες ημέρες, πρότεινε – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – την αντιπροεδρία στο Νίκο Δένδια!

Με την κίνηση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελπίζει να αδρανοποιήσει την “απειλή” Δένδια, που και πολύ υψηλής δημοφιλίας απολαμβάνει σε μια στιγμή που η κυβερνητική εικόνα έχει καταρρεύσει και αποστασιοποιημένος είναι σε πολλά σημεία της κυβερνητικής πολιτικής. Παράλληλα ενόψει των δύο άλλων μεγάλων κάβψν που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, των ελληνοτουρκικών και της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιχειρεί να βάλει τον Υπ,Εξωτερικών προκαταβολικά στο κάδρο της κεντρικής πολιτικής γραμμής. Επιπρόσθετα εκτιμούν από το Μαξίμου οτι έτσι κάνουν και τον Καραμανλή – γνωστή η ανοιχτή γραμμή του ΥΠΕΞ με τον πρώην Πρωθυπουργό – “συνένοχο” στα εθνικά θέματα  αλλά και στις πολιτικές κινήσεις το επόμενο διάστημα.

Δεν δέχεται ο Δένδιας

Ο Υπ Εξ πάντως φαίνεται να προβληματίζεται βαθιά και μάλλον να απορρίπτει την αντιπροεδρία, ενώ ρόλο σε αυτό φαίνεται να πάιζει και η στενή επαφή που έχει και με ιοσχυρά κέντρα εξουσίας αλλά και επιχειρηματικομηντιακούς ομίλους αλλά και με τη Ντόρα Μπακογιάννη! Μάλιστα στο Μαξίμου έχουν πάρει φωτιά τα τόπια απο χτες με την παρέμβαση βόμβα του “γαλάζιου” Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού 24 ώρες πριν την σημερινή μάχη των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή για τις φωτιές, όπου εδωσε στεγνά την κυβερνητική αδιαφορία , την απουσία τους επιτελικού κράτους Μητσοτάκη και κατήγγειλε εντολές μη κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Βόρειο Εύβοια, στην Πυροσβεστική!

Ο Φάνης Σπανός θεωρείται του “βαθέως Ντορικού κύκλου” εντός της ΝΔ και τα πυρά – σε συνδυασμό και με τα αδειάσματα και τα πισώπλατα μαχαιρώματα στον άλλο “ντορικό” Νίκο Χαρδαλιά – προς το Μαξίμου, καθόλου τυχαία. Μάλιστα κύκλοι δεν δισταζουν να εκτιμήσπουν ότι ενδεχομένως η κυβέρνηση αυτη να καταρρευσει μέσα σε άγριος εμφύλιο. Από πολλά κέντρα…

 

Δήμαρχο Μαντουδίου: Μας έστειλαν 52 οχήματα και τα 52 χαλασμένα!Η συγκινητική προσπάθεια παππού να σβήσει τη φωτιά με ένα κλαδί

Εξοργιστικές καταγγελίες και από το Δήμαρχο Μαντουδίου: Μας έστειλαν 52 οχήματα και τα 52 χαλασμένα! Μας παράτησαν, δεν υπήρχε κανένας συντονισμός (vid)

Σε απίστευτες καταγγελίες για την εγκληματική διαχερίριση και την έλλειψη συντονισμού στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που κατέκαψε τη Βόρεια Εύβοια προχώρησε και ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ.Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Μετά τον Περιφερειάρχη Φ.Σπανό που αποκάλυψε ότι “υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης”, ο Γ.Τσαπουρνιώτης είχε καταγγείλει μεταξύ άλλων ότι στη Β.Εύβοια επιχειρούσαν “52 οχήματα και τα 52 χαλασμένα”, ότι “δεν υπήρχε κανένας συντονισμός” και ότι οι πυροσβέστες “είχαν εντολή να μην μπαίνουν σε δασικούς δρόμους αλλά να παραμένουν στην άσφαλτο”.

“Η ηγεσία της Πυροσβεστικής όλες αυτές τις ημέρες τόνιζε ότι έχει έλλειψη οχημάτων και εναέριων μέσων. Παρόλες τις εκκλήσεις μας, είχαμε φτάσει σε σημείο να έρθουμε και στα χέρια. Το ανώτερο σε οχήματα που φτάσαμε σε όλη τη Βόρεια Εύβοια, μετά την τρίτη μέρα που η φωτιά είχε κατακάψει και πήγαινε προς Ιστιαία, ήταν 52 οχήματα και τα 52 χαλασμένα. Όταν για τη συγκεκριμένη φωτιά ο στόλος έπρεπε να είναι τουλάχιστον 150 με 200 οχήματα. Όσο για τα εναέρια όλοι είδαμε τις ελλείψεις, όλοι είδαμε ότι μας παράτησαν, όλοι είδαμε ότι δεν υπήρχε κανένας συντονισμός. Όλες τις μέρες παλεύαμε με μπουλντόζες και με ζώνες που προσπαθούσαν να φτιάξουν οι κάτοικοι μόνοι τους, αλλά με τις μπουλντόζες δεν σβήνεται η φωτιά, όλοι το παραδέχονται. Βλέπετε και σήμερα τα ίδια και χειρότερα έχουμε και σε άλλες περιοχές που καίγονται από άκρη σε άκρη χωρίς καμία αντίδραση. Αυτό έχει να κάνει με την πλήρη ανεπάρκεια της κρατικής μηχανής στον τομέα της κατάσβεσης. Αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι κάτοικοι που έκατσαν στα σπίτια τους να τα προστατεύσουν, οι ζημιές θα ήταν πενταπλάσιες”.

“Δεν υπήρχε πυροσβεστικό εντός οικισμών πουθενά. Οι κάτοικοι έφτασαν στο σημείο να τους τραβάνε μέσα από το πυροσβεστικό και να τους γυρνάνε πίσω γιατί έλεγαν ότι έχουν εντολή να μην μπαίνουν σε δασικούς δρόμους αλλά να παραμένουν στην άσφαλτο. Η εντολή ήταν να μην ζυγώνουν κοντά στη φωτιά όπου υπήρχε πεύκο. Αυτό το ζήσαμε όλοι μας όλες αυτές τις ημέρες. Υπήρχαν σπίτια που καιγόντουσαν και οι πυροσβέστες δεν ζύγωναν”.

Ελβίρα Δρακάκη