Με φάκελο από την ΑΔΑΕ ο Τσίπρας – «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας» — Ε. Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης συγχέει τη δική του πραγματικότητα με την πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντάται στις 6 το απόγευμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ύστερα από την γεμάτη συμβολισμούς συνάντηση που είχε με τον Χρήστο Ράμμο – «Το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι»

Κρατώντας φάκελο στα χέρια βγήκε ο Αλέξης Τσίπρας από την συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, με τον οποίον συναντήθηκε για δεύτερη φορά.  

O φάκελος που κρατούσε στα χέρια του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δείχνουν με σαφήνεια πως στην διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται τεκμήρια για τις παρακολουθήσεις που διενήργησε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Αυτά ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει το απόγευμα προγραμματισμένη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου.

Πιθανότατα, ο φάκελος που έχει πλέον στην κατοχή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, περιέχει τα στοιχεία που προέρχονται από τις έρευνες που διενήργησε η ΑΔΑΕ το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στις εταιρίας τηλεφωνίας Vodafone, Cosmote και Wind. Εξετάζοντας τα αρχεία που είναι υποχρεωμένες να διατηρούν οι εταιρίες με τα αιτήματα επισυνδέσεων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο ίδιος κατά την έξοδό του από τα γραφεία της Αρχής προχώρησε σε μία δήλωση με μεγάλο συμβολισμό κατά την έξοδο του από τα γραφεία της Αρχής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά το πέρας της συνάντησης δανείστηκε την ιστορική φράση του Ελευθέριου Βενιζέλου, δηλώνοντας με νόημα στους εκπροσώπους Τύπου: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι».

Μετά την – πιθανολογούμενη – απόδοση των στοιχείων αυτών στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι σαφές ότι αποκτά διαφορετικό περιεχόμενο και μεγάλη πολιτική σημασία η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρά το γεγονός ότι οι αρμοδιότητες του θεσμού της προεδρίας είναι συνταγματικά περιορισμένες αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνομιλία ανάμεσα στους δύο αυτούς θεσμικούς παράγοντες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  ενώ είναι καταιγιστικές οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την αποστολή της συγκάλυψης, προκειμένου να διαφύγει των ευθυνών του.

Υπενθυμίζεται πως λίγες μέρες πριν, η πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής απέρριψε το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ να ενημερώσει για τα αποτέλεσμα των ερευνών όσον αφορά στις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, όπως το Σύνταγμα ορίζει αλλά ακόμα και ο εκτρωματικός νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί την Ανεξάρτητη Αρχή στις 7 Δεκεμβρίου του 2022 και παρέδωσε στον Χρήστο Ράμμο επιστολή με την οποία ζητά,  όπως ορίζει ο νόμος, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενημερωθεί για τις άρσεις απορρήτου που έγιναν τα τελευταία 3 χρόνια και αφορούν πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Ε. Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης συγχέει τη δική του πραγματικότητα με την πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός ενόσω τα νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι 750 ευρώ έχουν χάσει έως και το 40% της αγοραστικής τους δύναμης. Δεν μπορεί να μιλά σαν να μην κυβερνά και να υπόσχεται ότι θα φέρει καλύτερους μισθούς», τόνισε σε συνέντευξή της η τομεάρχισσα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Ο κ. Μητσοτάκης συστηματικά συγχέει τη δική του πραγματικότητα με την πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Kontra Channel”.

«Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να πανηγυρίζει περί οικονομικών κατορθωμάτων, όταν η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας βιώνει μία ακραία οικονομική ασφυξία, από τα καθηλωμένα εισοδήματα με τη συρρικνωμένη αγοραστική δύναμη και το εκρηκτικό επίπεδο τιμών, που ειδικά στην Ελλάδα έχει εκρηκτικές διαστάσεις λόγω της αισχροκέρδειας», πρόσθεσε, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός ενόσω τα νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι 750 ευρώ έχουν χάσει έως και το 40% της αγοραστικής τους δύναμης. Δεν μπορεί να μιλά σαν να μην κυβερνά και να υπόσχεται ότι θα φέρει καλύτερους μισθούς», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «το άνοιγμα της ψαλίδας των ανισοτήτων σημαίνει ότι οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Αυτό έχει συμβεί επί της διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, η οποία στρατηγικά ευνοεί τη συγκέντρωση πλούτου σε ολιγοπωλιακά συμφέροντα ενώ η κοινωνία φτωχοποείται».

Για τον κατώτατο μισθό σημείωσε ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι αύξηση στα 800 ευρώ συν τιμαριθμική αναπροσαρμογή με το 10% του πληθωρισμού και επιστροφή στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση», ταυτόχρονα απαιτείται «χτύπημα της αισχροκέρδειας, ειδικά στην αγορά ενέργειας, η οποία στην Ελλάδα είναι ρηχή και ολιγοπωλιακή».

Η κυβέρνηση, επισήμανε, «αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ για να εισπράττει από αυτόν αυξημένα έσοδα λόγω της ακρίβειας – 4 δισ. περισσότερα από την προηγούμενη χρονιά – με τα οποία επιδοτεί τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας που σωρεύουν υπερκέρδη. Έτσι συντηρεί τον φαύλο κύκλο της αισχροκέρδειας».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «βασική προϋπόθεση για να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο είναι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρώτο κόμμα στις εκλογές» και ανέφερε ότι «το σύνθημα “δικαιοσύνη παντού” ακουμπά αυτό που βιώνουν οι πολίτες σήμερα. Όχι μόνο τη δυσαρέσκεια για την καθημερινότητα και τη δυσφορία για την οικονομική τους κατάσταση, όχι μόνο την ενόχληση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη, αλλά και το αίσθημα αδικίας. Όταν οι ίδιοι δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα και βλέπουν να δίνονται 8,5 δισ. δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις, όταν βλέπουν τον κ. Πάτση, τον κ. Χειμάρα, να κερδοσκοπούν εις βάρος τους».

Για το σκάνδαλο των υποκλοπών ανέφερε ότι «η ΝΔ χρησιμοποιεί όλων των ειδών τις διαδικαστικές προφάσεις για να μην έρθει η αλήθεια στο φως. Όμως η αλήθεια θα αποκαλυφθεί» και απευθυνόμενη στον συνομιλητή της κ. Κακλαμάνη, τον ρώτησε: «αν η ΑΔΑΕ επιβεβαιώσει την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ, θα πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Μητσοτάκης;».

Σημείωσε, τέλος, ότι «η θέση των καταδικασμένων χρυσαυγιτών, της εγκληματικής οργάνωσης, είναι στη φυλακή και όχι στον δημόσιο βίο. Γι’ αυτό καταθέτουμε μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση, καλούμε και τη ΝΔ να την υποστηρίξει, η οποία είναι νομοτεχνικά άρτια, σύμφωνη με το Σύνταγμα και αποτελεσματική».